آیا تورم و حساسیت پستان پیش از قاعدگی طبیعی است؟

alikarimi55
تورم و حساسیت پستان قبل از شروع قاعدگی یا بیماری ماستالژی دوره ایT یک نگرانی رایج در بین بسیاری از خانم ها است. این شرایطی است که شامل گروهی از علائم به نام سندروم قبل از قاعدگی می باشد. همچنین تورم و حساسیت سینه قبل از قاعدگی می تواند نشانه بیماری فیبروکیستیک پستان باشد. بیماری […]

تورم و حساسیت پستان قبل از شروع قاعدگی یا بیماری ماستالژی دوره ایT یک نگرانی رایج در بین بسیاری از خانم ها است. این شرایطی است که شامل گروهی از علائم به نام سندروم قبل از قاعدگی می باشد. همچنین تورم و حساسیت سینه قبل از قاعدگی می تواند نشانه بیماری فیبروکیستیک پستان باشد. بیماری فیبروکیستیک پستان اصطلاحی است که برای توصیف سینه های دردناک و برآمدگی آن ها قبل از شروع قاعدگی به کار می رود. زنان مبتلا به این بیماری، اغلب قبل از دوره ماهانه خود متوجه توده های بزرگ خوش خیم در سینه خود می شوند. این توده ها ممکن است به هنگام فشار آوردن به آن ها، حرکت کنند. همچنین سایز این توده ها پس از پایان قاعدگی کوچکتر می شوند.

علل تورم و حساسیت پستان قبل از قاعدگی

شدت درد سینه مربوط به سندروم پیش از قاعدگی می تواند متغیر باشد. اغلب اوقات علائم این بیماری درست قبل از شروع قاعدگی اوج می گیرند. سپس به آرامی یا بلافاصله پس از قاعدگی از بین می روند. بیشتر اوقات این علائم بیشتر از اینکه یک نگرانی جدی پزشکی باشند، یک شرایط ناراحت کننده هستند. با این وجود هر زمان که نگران تغییر در سینه های خود شدید، به پزشک مراجعه کنید. همچنین درد سینه ها می تواند نشانه یائسگی و انواع شرایط سلامتی باشد.

نوسانات سطح هورمونها بزرگترین عامل تورم و حساسیت سینه قبل از قاعدگی است. هورمون های شما در طی یک چرخه قاعدگی عادی بالا می روند و سپس کاهش می یابند. زمان دقیق تغییرات هورمونی در هر زن متفاوت است. استروژن باعث بزرگ شدن مجاری پستان ها می شود. علاوه بر این، تولید پروژسترون باعث تورم غدد شیری می شود. هر دوی این اتفاقات می توانند باعث حساس شدن و ایجاد درد در سینه ها شوند.

استروژن و پروژسترون هر دو در نیمه دوم چرخه، یعنی روزهای 14 تا 28 در یک چرخه 28 روزه، افزایش می یابند. قله و حداکثر مقدار استروژن در وسط چرخ قرار دارد. در حالی که میزان پروژسترون در طول هفته ی قبل از قاعدگی، افزایش می یابد. داروهایی که حاوی استروژن هستند نیز، می‌ توانند باعث ایجاد حساسیت و تورم در پستان شوند.

علائم تورم و حساسیت پستان قبل از قاعدگی

حساسیت و درد در هر دوی سینه ها، علائم اصلی درد قبل از قاعدگی و تورم هستند. احساس درد ناگهانی در سینه ها نیز می تواند برای برخی از خانم‌ ها ایجاد مشکل کند. علاوه بر این، بافت پستان شما ممکن است هنگام لمس، متراکم و ضخیم به نظر برسد. این علائم یک هفته قبل از شروع قاعدگی ظاهر می شوند و تقریباً بلافاصله با شروع خونریزی قاعدگی ناپدید می شوند. دلیل این امر تغییرات طبیعی است که در سطح هورمونهای یک زن اتفاق می افتد. اما تورم و حساسیت سینه قبل از قاعدگی، معمولا با نزدیک ‌شدن به یائسگی بهبود می یابند. علائم سندروم قبل از قاعدگی می تواند به علائم بارداری اولیه نزدیک باشد.

بیشتر بدانید: علت‌های شایع خارش نوک سینه‌ها

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنید

تغییرات ناگهانی و نگران کننده در پستان نیاز به بررسی های بیشتر دارد. بیشتر دردهای قبل از قاعدگی و تورم ها بی ضرر و ایمن هستند و جای نگرانی ندارند. اما این علائم همچنین می توانند شامل علائم هشدار دهنده، عفونت یا سایر شرایط پزشکی باشند. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر، به پزشک مراجعه کنید.

  • توده های جدید و در حال تغییر
  • ترشح از نوک سینه به ویژه اگر ترشحات قهوه ای یا خونین باشند
  • حساسیت پستانی که کارهای روزمره شما مانند خواب را مختل کند
  • برامدگی های یک طرفه یا برآمدگی هایی که فقط در یک پستان مشاهده می شود

در این صورت پزشک سینه های شما را معاینه می کند و در مورد سابقه خانوادگی ابتلا به بیماریها نیز، از شما سوال هایی را می پرسد. اگر پزشک شما متوجه هر گونه تغییر غیر طبیعی شود، ممکن است ماموگرافی یا سونوگرافی را انجام دهد. ماموگرافی از تصویر برداری با اشعه ایکس برای مشاهده قسمت داخلی پستان استفاده می کند.

در طی این آزمایش، پستان بین صفحات اشعه ایکس و صفحه پلاستیکی قرار می گیرد و فشرده یا صاف می شود. این به این دلیل است تا تصویری شفاف ایجاد شود. این آزمایش ممکن است باعث ناراحتی موقتی یا احساس خستگی شود. در برخی موارد، اگر توده ها بدخیم به نظر برسند، ممکن است نمونه برداری از بافت توده سینه لازم باشد.

بیشتر بدانید: چگونه یک چرخه ی قاعدگی منظم داشته باشیم؟

روش های درمانی تورم پستان

حساسیت پستان پیش از قاعدگی با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی بدون نسخه مانند موارد زیر درمان می شود.

  • استامینوفن
  • ایبوپروفن
  • سدیم ناپروکسن

این داروها همچنین می‌توانند گرفتگی ناشی از سندروم پیش از قاعدگی را نیز تسکین دهند. زنانی که تورم متوسط تا شدید پستان و ناراحتی هایی مربوط به آن دارند، لازم است به پزشک مراجعه کنند. دیورتیک ها می توانند تورم، حساسیت و احتباس آب را کاهش دهند. با این حال، این نوع از داروها ادرار آور هستند. همچنین می ‌توانند خطر کمبود آب بدن را افزایش دهند.

قرص های ضد بارداری، از جمله قرص های خوراکی هستند که می تواند علائم  سندروم پیش از قاعدگی را آرام کنند. اگر شما درد شدید پستان را تجربه می کنید و تمایلی به باردار شدن ندارید، می توانید با مشورت پزشک این داروها را مصرف کنید.

اگر درد شما شدید باشد، پزشک ممکن است داروی دانازول را به شما توصیه کند. این دارو معمولا برای درمان اندومتریوز و علائم بیماری فیبروتیک پستان استفاده می شود. این دارو می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد. در نتیجه لازم است در مورد مصرف آن حتماً با پزشک مشورت کنید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ