بوی بد دهان اذیت کننده است اما بسیار عذاب آور است اگر متوجه شوید که بوی دهان تان شبیه به ادرار است. دلایل متفاوتی موجب ایجاد بوی بد دهان می شوند. برخی از آن ها موقتی هستند. برخی از افراد به عنوان مثال بعد از نوشیدن مشروبات الکلی یا بعد از بیدار شدن از خوب به شدت حس می کنند که دهان شان بوی ادرار می دهد. این مشکل زیاد جدی نیست.
برخی از بچه ها گاهی دچار این مشکل می شوند. در این حالت ممکن است نارسایی های کلیوی اتفاق افتاده باشد. اگرچه برخی از تنفس های بد بو مشکل خاصی را نشان نمی دهند اما در برخی از افراد نمایان گر بیماری های جدی است و نیاز به کمک های پزشکی ویژه دارد.
علل ایجاد کننده بوی بد دهان
برخی از مواد غذایی و شرایط پزشکی می توانند موجب بوی بد دهان شوند بویی شبیه به بوی آمونیاک در دهان تولید کنند که برخی فکر می کنند دهان شان بوی ادرار می دهد. در بعضی از افراد این مشکل خاصی نیست و در برخی دیگر مزمن و جدی است.
رژیم
غذاهای مشخصی و نوشیدنی ها می توانند در بدن واکنشی ایجاد کنند که موجب بوی بد دهان شبیه به ادرار می شوند. در این حالت، بستگی به میزان تولید آمونیاک در بدن دارد که شاید محدود نمی شود. برخی از غذاها و نوشیدنی ها موجب تولید آمونیاک در بدن می شوند. الکل یکی از مهم ترین عوامل می باشد.
نوشیدنی های قوی می توانند به فیلتراسیون کلیه تاثیر بگذارند و موجب بویی شبیه به ادرار در دهان شوند. مصرف زیاد پروتئین نیز می تواند اثری مشابه ایجاد کند. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق نوشیدن الکل در حد متوسط و خوردن غذاهای سالم، داشتن رژیم غذایی متعادل و مصرف مقدار زیادی سبزیجات می باشد.
سینوزیت و بوی بد دهان
سینوزیت زمانی اتفاق می افتد که بافت های موجود در سینوس ملتهب شوند.
عوامل ایجاد کننده سینوزیت:
- عفونت
- ویروس ها
- پولیپ بینی
سینوزیت ممکن است به دلیل عفونت باکتریایی یا قارچی در سینوس ایجاد شود که باعث بوی بد دهان می گردد. در برخی از افراد موجب ایجاد بوی بد دهان شبیه به ادرار می شود. دیگر علائم آن ممکن است ایجاد فشار در سینوس، پیشانی، فک و سوراخ بینی باشد. می توانید با استفاده از قطره های بینی، بینی خود را مرطوب نگه دارید.
عفونت ناشی از هلیکو باکتر پیلوری
این باکتری بر معده تاثیرمی گذارد. هلیکو باکتر پیلوری می تواند موجب سرطان و زخم معده شود. همچنین موجب بوی بد دهان شبیه به ادرار می گردد. برخی از افراد این باکتری را در بدن خود دارند بدون این که علائمی در خود مشاهده کنند.
اما برخی دیگر ممکن است که نشانه های زیر را احساس کنند:
- زخم معده
- تهوع
- از دست دادن اشتها
- نفخ
- آروغ زدن بی اراده
- درد شکم که با خالی بودن معده شدت بیشتری می یابد
با تشخیص داشتن این باکتری پزشک برای شما دو نوع متفاوت آنتی بیوتیک تجویز خواهد کرد. که با این کار مقاومت در برابر آنتی بیوتیک را کاهش می دهند. پزشک یک داروی کاهش دهنده اسید معده برای التیام آن تجویز خواهد کرد. راه های زیادی برای مقابله با این باکتری وجود ندارد اما مطمئن باشید که با مراجعه به پزشک می توانید عفونت ناشی از آن را تشخیص دهید و نسبت به درمان آن اقدام کنید.
عفونت ادراری
هیچ کس تصور آن را هم نمی کند که عفونت ادراری می تواند موجب بوی بد دهان گردد. اگر این عفونت به کلیه ها منتقل شود و موجب عفونت آن ها شود، مواد زائد در بدن تولید خواهند شد. این عامل باعث ایجاد بوی بد دهان شبیه به ادرار خواهد شد.
دیگر علائم این بیماری:
- درد و سوزش هنگام ادرار کردن
- به طور ناگهانی یا مکرر احساس به تخلیه ادرار
- ادرار بد بو
- در رحم
- تب
در درمان این بیماری از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود و همچنین توصیه به نوشیدن آب می شود. با نوشیدن آب به مقدار زیاد می توانید عفونت را از بدن خود بیرون کنید.
بیماری مزمن کلیوی
بیماری هیا مزمن و حاد کلیوی یک عامل جدی در ایجاد بوی بد دهان می باشند. وقتی که کلیه ها به خوبی کار نکنند، قادر به دفع مواد زائد از جریان خون به درستی نخواهند بود. این جریان موجب تجمع مواد زائد در جریان خون و ایجاد بوی بدن دهان می شود. بیماری های کلیوی بسیار جدی هستند زیرا موجب از کار افتادن آن ها می شوند.
از جمله علائم بیماری های کلیوی:
- تهوع و استفراغ
- نفس های کوتاه
- گیجی
- تورم پاها و زانوان
- ایجاد زخم روی پوست و خارش
- درد پشت، پهلو یا پاها
برای درمان کلیه ها بهتر است که ابتدا بر روی از بین بردن عوامل ایجاد کننده آن تمرکز کرد. پزشک داروهایی برای کنترل فشار خون، کلسترول، کم خونی و تورم تجویز خواهد کرد.