درد و خونریزی لثه ها در دوران بارداری چه زمانی رخ می دهد؟ + راه های پیشگیری از آن

alikarimi55
درد و خونریزی لثه ها در دوران بارداری چه دلیلی دارد؟ آیا بخشی از بدن وجود دارد که بارداری روی آن تاثیر نگذارد؟ لثه های شما  نیز در دوران بارداری مستثنی نیستند. شکم شما تنها چیزی نیست که این روزها متورم می شود. لثه های شما همچنین ممکن است لطیف، متورم، قرمز، حساس و مستعد خونریزی […]

درد و خونریزی لثه ها در دوران بارداری چه دلیلی دارد؟ آیا بخشی از بدن وجود دارد که بارداری روی آن تاثیر نگذارد؟ لثه های شما  نیز در دوران بارداری مستثنی نیستند. شکم شما تنها چیزی نیست که این روزها متورم می شود.

لثه های شما همچنین ممکن است لطیف، متورم، قرمز، حساس و مستعد خونریزی در دوران بارداری باشند، خصوصاً هنگام مسواک زدن واستفاده از نخ دندان. وحشت نکنید … کاملاً طبیعی است.

لثه ها و دندان های شما به احتمال زیاد به حالتی که قبل  از زایمان داشتند، بر می گردند. اما این ایده خوبی است که اکنون  بهداشت دهان و دندان خود را تقویت کنید.

چه موقع درد و خونریزی لثه ها در دوران بارداری شروع می شود؟

انتظار می رود در سه ماهه دوم  رنگ صورتی زیادی روی مسواک خود ببندید. همین هورمونهای حاملگی که باعث تورم مخاط می شوند (و سینوس های شما نیز مسدود می شوند) نیز از حدود هفته 15 بارداری لثه های شما را ملتهب می کنند و باعث می شود خونریزی آنها به راحتی انجام شود.

چه عواملی باعث ایجاد درد و خونریزی لثه ها در دوران بارداری می شود؟

عوامل مختلفی می تواند در تورم لثه ها و گلودرد شما در دوران بارداری نقش داشته باشد:

هورمون های متورم کننده، تورم لثه ها. هورمون ها (بدون تعجب) احتمال مقصر این عوارض  هستند. آنها همچنین دهان شما را در مقابل باکتری ها و پلاک آسیب پذیر تر می کنند، که هر دو باعث ایجاد خونریزی لثه های در دوران بارداری می شوند، و در صورت عدم درمان صحیح در برخی از خانم ها می توانند باعث پوسیدگی لثه و دندان شوند.

بیشتر بدانید: سفید کردن دندان با روغن نارگیل

تغییر در دهان و عادات غذا خوردن شما

همچنین ممکن است در دوران بارداری بزاق کمتری داشته باشید و شیرینی و کربوهیدرات بیشتری بخورید، محیط دهانی ایجاد کنید که با پلاک و حفره ها دوستانه تر باشد.

اگر در ابتدای بارداری خود بیماری صبحگاهی را با استفراغ تجربه کرده اید، دندان ها و لثه های شما ممکن است اثرات موقتی آن حمام های اسیدی کمتر از دلپذیر را احساس کنند (خوشحال نیستید که تمام شده است؟) شما سرانجام، به سادگی می توانید نسبت به بو یا طعم نعناع در دوران بارداری بسیار حساس باشید.

بی اعتنایی به محصولات مراقبت از دهان و دندان همه چیز معمول نیست، اما مطالعات نشان می دهد که این می تواند به شما توضیح دهد که چرا برخی از زنان باردار از انجام کارهای معمول مسواک زدن و شستشو خودداری می کنند. همچنین ممکن است یک رفلکس حساس به لگد باشد.

چه کاری می توانم در مورد درد و خونریزی لثه ها در دوران بارداری انجام دهم؟

در وهله­ ی اول، شما خیلی زیاد پیش می روید، بنابراین در مورد لثه هایتان نگران نباشید. اما اقدامات ساده ای وجود دارد که اکنون می توانید برای مقابله با این علائم بارداری انجام دهید:

بررسی کنید: سعی کنید برای معاینه و تمیز کردن حداقل یک بار در طول بارداری به دندانپزشک خود مراجعه کنید، اما حتماً به دندانپزشک بگویید که که باردار هستید.

بیشتر بدانید: دیابت چگونه بر بوی بد دهان تاثیر می گذارد؟

آنها با شما شریک خواهند بود تا ضمن جلوگیری از اشعه ایکس و به تعویق انداختن هر کاری که به بیهوشی نیاز داشته باشد، از مراقبت های مورد نیاز خود اطمینان حاصل کنید.

مراقب دندان های خود باشید

قانون انگشت شمار: دو بار در روز به مدت دو دقیقه مسواک بزنید و به طور مرتب نخ بزنید. اما با پرخاشگر بودن کامل اشتباه نگیرید، برس مسواک شما باید برچسب “نرم” داشته باشد (هرگز “متوسط” یا “سخت”) نباشد و می توانید از یک کتابچه راهنمای کاربر یا یک مسواک برقی استفاده کنید، اما ملایم باشید و تعادل را رعایت کنید.

مسواک زدن بیش از حد و نخ دندان باعث می شود لثه های حساس و حساس تر و مستعد خونریزی شوند. اگر بوی نعناع باعث خستگی شما می شود، یک خمیر دندان با طعم میوه ای که برای بچه ها طراحی شده است، یا حتی جوش شیرین را امتحان کنید. اگر با آن راحت نیستید، از دندانپزشک خود بخواهید که کالای دیگری را توصیه کند.

زبان خود را مسواک بزنید

این فقط دندان های شما نیست که نیاز به مراقبت دارند، مسواک زدن به زبان شما نیز به حداقل رساندن مقدار باکتری های موجود در دهان شما کمک می کند.

از دندانپزشک خود بخواهید که دهانشویه “درمانی” غیر الکلی (دهانی را تقویت کند و نفس شما را تازه نمی کند) یا آبکشی کنید که می توانید روزانه از آنها برای کاهش باکتری ها و پلاک های دهان خود بین مسواک زدن استفاده کنید.

اگر در دوران بارداری از بیماری صبحگاهی رنج می برید، حتماً بعد از بلند شدن دندان ها و دهان خود را مسواک بزنید یا حداقل بشویید. این کار نه تنها از طعم ناخوشایند در دهان خلاص می شود ، بلکه اسید و باکتری های بیمار را نیز از بین می برد.

درست غذا بخورید

اطمینان حاصل کنید که مقدار زیادی ویتامین C را از طریق رژیم غذایی دریافت می کنید، که می تواند لثه ها را تقویت کرده و به آنها در سالم ماندن کمک کند. هر روز كلسیم مورد نیاز خود را دریافت کنید تا دندانهای شما (و استخوانهای شما) محكم باشند.

مصرف شیرینی ها را کم کنید

اگرچه ما از حق شما برای دستیابی به غذاهایی که این روزها میل می کنید به دلایل خود پشتیبانی می کنیم، سعی کنید در صورت امکان از بسیاری از غذاهای شیرین پرهیز کنید. اگر مجبور هستید انتخاب کنید و به خصوص از نوع شیرینی های جویدنی، به خصوص در صورت عدم انتخاب استفاده کنید.

به مسواک زدن دندان هایتان بعد از میل شیرینی اقدام کنید. صورت امکان دندان شیرین خود را با میوه های کامل و غنی از فیبر تغذیه کنید. به خاطر داشته باشید که میوه های خشک، در حالی که یک میان وعده نسبتاً سالم است، مانند قند روی دندان های شما نیز عمل می کند (و به دلیل اینکه جویدنی است، می تواند در جاهایی که ترجیح نمی دهید بچسبد).

بنابراین اطمینان حاصل کنید که مخلوط همراه شما حاوی تعداد زیادی آجیل با پروتئین است و یا بعد از آن یک تکه پنیر میل کنید.

به خوبی غذای خود را جوید

آیا نمی توانید بعد از غذا مسواک بزنید؟ سعی کنید یک تکه آدامس بدون قند یا جویدن (مگر اینکه حساسیت داشته باشید) یک مشت آجیل یا یک تکه کوچک پنیر را بجوید. همه دارای خاصیت ضد باکتریایی هستند.

آیا می توانم از خونریزی لثه ها ناشی از بارداری جلوگیری کنم؟

شاید. گرفتن معاینات منظم و تمیز کردن دندانها، هرچند که هرگز به طور دلپذیر انجام نشود، به همان اندازه در دوران بارداری اهمیت دارد. اما تحقیقات نشان می دهد که برخی از خانمها وقتی باردار هستند از رفتن به دندانپزشک امتناع می کنند.

دلایل: آنها قبلاً با حالت تهوع یا ریفلاکس اسید سر و کار داشته اند، یا ترس غیر منطقی از تأثیر روش های دندانپزشکی بر نوزاد خود دارند.

اکنون دیگر وقت آن نیست که اجازه دهیم سلامت دهان و دندان شما لغزش پیدا کند. مراقبت بیش از حد از دندان ها و لثه های شما در دوران بارداری به این معنی است که هر دو طولانی مدت قوی و سالم خواهند ماند.

چه موقع می توانم انتظار داشته باشم که درد و خونریزی لثه ها در دوران بارداری خاتمه یابد؟

پس از زایمان: اگرچه بارداری خطری برای دهان شما ایجاد می کند، اگر لثه های شما قبل از بارداری خوب بوده باشد، احتمالاً بعد از آن خوب هستند. در حقیقت، بزرگترین مطالعات نشان می دهد که هیچ تفاوت آماری مهمی در شیوع بیماری لثه یا حفره دهان در زنان باردار و غیر باردار وجود ندارد.

چه موقع باید در مورد بارداری با پزشک یا دندانپزشک تماس بگیرم؟

برخی از حساسیت های لثه طبیعی است، اما اگر رنگ قرمز شما روشن است، بسیار دردناک است و به راحتی خونریزی می‌کند، ممکن است دچار  خونریزی لثه شوید، التهاب لثه خفیف و نسبتاً بی ضرر است.

اما در نهایت لثه می تواند به وضعیت جدی تر اما قابل درمان به نام پریودنتیت تبدیل شود، که باید به پزشک خود اطلاع دهید(تحقیقات همچنین نشان داده است که پریودنتیت در دوران بارداری ممکن است خطر ابتلا به نوزاد نارس یا کم وزن یا حتی پره اکلامپسی را افزایش دهد).

اگر در لثه خود متوجه گره ای شده اید که هنگام مسواک زدن خونریزی می کند، به دندانپزشک خود اطلاع دهید. این احتمال وجود دارد که یک مجاری دردناک یا یک گرانولوم پیوژنیک باشد (اصطلاح ترسناک با وجود این واقعیت که کاملاً بی ضرر است “تومور حاملگی” شناخته می شود).

این برجستگی های کوچک و قرمز در حدود 5 درصد از زنان باردار ظاهر می شوند و در واقع می توانند در طول بارداری در بدن شما ظاهر شوند، از جمله روی بازوها، دستها و صورت شما، اما بخصوص در لثه شما شایع است.

معمولاً پس از زایمان باید به خودی خود ركود كند، اگرچه قبل از آنكه به خصوص اذیت شود، معمولاً می توان آن را با عمل جراحی برداشت.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ