راه های جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا

alikarimi55
این اتفاقی رایجی است که یکی از اعضای خانواده دچار بیماری آنفلوآنزا می شود و قبل از آنکه متوجه شوید، افراد دیگر خانواده را نیز درگیر می کند. میکروب های آنفلوآنزا، حتی قبل از ظهور علائم می‌توانند گسترش یابند. همچنین فرد مبتلا به آنفلوآنزا، قادر است تا یک هفته بعد از شروع اولین علائم بیماری، […]

آنفلوآنزا

این اتفاقی رایجی است که یکی از اعضای خانواده دچار بیماری آنفلوآنزا می شود و قبل از آنکه متوجه شوید، افراد دیگر خانواده را نیز درگیر می کند. میکروب های آنفلوآنزا، حتی قبل از ظهور علائم می‌توانند گسترش یابند. همچنین فرد مبتلا به آنفلوآنزا، قادر است تا یک هفته بعد از شروع اولین علائم بیماری، دیگران را نیز آلوده کند. با انجام دادن چند قانون ساده در محیط خانه، می‌توانید به سلامت خانواده خود کمک کرده و از شیوع بیماری آنفلوآنزا جلوگیری کنید.

تزریق واکسن آنفلوآنزا

کارشناسان بهداشت بر این باورند که واکسیناسیون، مهم ترین کاری است که می توانید برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا انجام دهید. در حال حاضر چهار نوع اصلی از واکسن آنفلوآنزای فصلی وجود دارد. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، به همه افراد بالاتر بعد از 6 ماه، که سابقه هیچ گونه واکنش بد و یا آلرژی به تخم مرغ و جیوه را ندارند، توصیه می کنند که واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. انواع واکسن آنفولانزا شامل موارد زیر هستند:

واکسن آنفولانزای داخل پوستی: واکسن آنفلوآنزای داخل پوستی، به جای عضله در پوست تزریق می شود. برای این کار از یک سوزن کوچکتر با آنتی ‌ژن کمتر استفاده می شود. این واکسن برای بزرگسالان 18 تا 64 سال قابل تزریق است.

واکسن آنفلوآنزا با دوز بالا: پاسخ سیستم ایمنی بدن با افزایش سن کاهش می یابد. این واکسن ممکن است به بهبود پاسخ ایمنی و پیشگیری از آنفلوآنزا کمک کند. مطالعات انجام شده نشان می دهند که احتمال ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در افرادی که واکسن آنفلوآنزای با دوز بالا را تزریق کرده اند، نسبت به افرادی که از واکسن متعادل استفاده کرده اند، 25 درصد کاهش یافته است.

واکسن اسپری بینی: در مورد واکسن اسپری بینی برای آنفلوآنزا، بحث هایی وجود دارد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، با بیان اینکه اسپری بینی نسبت به آنفلوآنزا موثرتر است، اما تاکنون این نظریه را به اثبات نرسانده است. واکسن اسپری بینی آنفلوآنزا برای افراد 2 تا 49 ساله توصیه می شود.

واکسن آنفلوآنزای استاندارد: این واکسن برای همه افراد بالاتر از 6 ماه توصیه می شود.

بیشتر بدانید: آنفلوآنزا را بیشتر بشناسیم (قسمت یک)

آیا عوارض جانبی برای واکسن آنفلوآنزا وجود دارد؟

واکسن آنفلوآنزا از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا جلوگیری می کند. با این حال، برخی از افراد ممکن است بعد از تزریق واکسن، دچار علائم خفیفی مانند موارد زیر شوند:

این علائم معمولا خفیف هستند و طی یک یا دو روز پس از تزریق واکسن از بین می روند.

آنفلوآنزا

برای پیشگیری از آنفلوآنزا سرفه ها و عطسه های خود را با دستمال بپوشانید

اعتقاد بر این است که میکروب های آنفلوآنزا از طریق قطرات دهان و بینی منتشر می‌شوند. شما می توانید هنگام سرفه یا عطسه از دستمال برای پوشاندن دهان و بینی خود استفاده کنید. سپس بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید. رعایت این امر می تواند برای بچه ها دشوار باشد. شما می توانید از روش های کار آمد برای کودکان خود بهره بگیرید.

بیشتر بدانید: سرماخوردگی و سرما و شروع آنفلوآنزا (قسمت دوم)

از لمس چشم، بینی و دهان خود، خودداری کنید

میکروب های آنفلوآنزا می توانند به مدت 2 تا 8 ساعت روی سطوح سخت زندگی کنند. به همین دلیل است که جذب میکروب آنفلوآنزا توسط بدن، بسیار آسان است. شما ممکن است در صورت لمس وسایل آلوده توسط دست و سپس مالش چشم های خود، به بیماری آنفلوآنزا مبتلا شوید. یادگیری دور نگه داشتن دستان از چهره، ممکن است دشوار باشد. اما این یکی از روش های کارامد برای دور ماندن از این بیماری است.

دست های خود را به طور مرتب بشویید تا از ابتلا به آنفلوآنزا جلوگیری شود

برای شستن دست ها به طور موثر، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • آب گرم را روی دستان خود بریزید
  • مقداری صابون بر روی دست ها قرار دهید
  • به مدت حداقل 20 ثانیه دست های خود را با صابون بشویید
  • دست ها را با آب پاک کرده و با یک حوله خشک کنید

در صورت عدم دسترسی به آب و صابون، می توانید از ضدعفونی کننده های دستی مبتنی بر الکل استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که ضد عفونی کننده دست شما، حداقل 60 درصد الکل مورد نیاز را داشته باشد. توجه داشته باشید که استفاده از این ضد عفونی کننده ها به طور مداوم، نمی‌تواند جایگزین شستن دست ها با آب و صابون شود. زیرا آنها نمی توانند با همه میکروب ها مقابله کنند و بر روی ظاهر کثیف دست ها کارآمد نیستند.

بیشتر بدانید: مسافرت سالم زمستانی، بدون آنفلوآنزا

ارتباط با اعضای بیمار خانواده را محدود کنید

اگر شخصی در خانواده شما مبتلا به بیماری آنفلوآنزا شده است، برای جلوگیری از شیوع این بیماری، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • فرد بیمار را در خانه نگه دارید
  • تا سپری شدن مدت زمان سرایت بیماری، از تماس نزدیک فرد بیمار با سایر اعضای خانواده جلوگیری کنید. به طور کلی، مدت زمان سرایت بیماری یک هفته پس از بروز علائم است.
  • در صورت امکان، نظم خواب خود را رعایت کنید

بیشتر بدانید: ویروس‌ آنفلوآنزا و سرماخوردگی معمولا چطور وارد بدن می شوند؟!

همچنین باید از به اشتراک گذاشتن موارد زیر خودداری کنید:

  • لباس های شسته شده
  • حوله
  • ظرف ها
  • اسباب بازی ها

آنفلوآنزا

برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا خانه خود را تمیز کنید

میکروب های آنفولانزا و ویروس ها، بر روی وسایلی که هر روز لمس می کنید، کمین می کنند. بیشترین نقاط کمین میکروب ها، شامل موارد زیر هستند:

  • اسفنج های آشپزخانه
  • دستمال سفره
  • تخته های برش
  • میزهای موجود در خانه
  • سینک ظرفشویی
  • توالت ها

برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا، این نقاط خانه را به طور مرتب ضدعفونی کنید. اگر یکی از افراد خانواده شما به بیماری آنفلوآنزا مبتلا شده است، هنگام جابجایی و شستن وسایل مراقب باشید. همچنین پس از جابجایی وسایل فرد بیمار، دستان خود را بلافاصله بشویید.

بیشتر بدانید: پیشگیری از آنفلوآنزا با توصیه های طب ایرانی!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ