آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
ماده خطرناکی که مادران ناخواسته به خورد بچهها میدهند!
alikarimi55
هرچقدر از حس خوب بازی با کودکان، غذا دادن به آنها، به تماشای رشد آنها نشستن، خنداندنشان و دیگر حسهای خوب بگوییم کم است. اما درست در نقطه مقابل و در نیمه خالی لیوان، تمام این حس و حال خوشی که از ارتباط با کودکان به دست میآوریم با یک ناخوشی آنها به تلخکامی بدل […]
هرچقدر از حس خوب بازی با کودکان، غذا دادن به آنها، به تماشای رشد آنها نشستن، خنداندنشان و دیگر حسهای خوب بگوییم کم است. اما درست در نقطه مقابل و در نیمه خالی لیوان، تمام این حس و حال خوشی که از ارتباط با کودکان به دست میآوریم با یک ناخوشی آنها به تلخکامی بدل میشود. هرچقدر شادی و نشاط کودکان حس حیات را در ما زنده میکند، به همان اندازه ناخوش احوالی و بیماری کودکان کام ما را تلخ خواهد کرد. اگر پای خاطرات ناخوش پدرها و مادرها از دوران نگهداری از فرزندشان بنشینیم، حتما یکی دو خاطره تلخ از بیماریهای فرزندشان خواهیم شنید.
حالا که در این دوگانه نامتعادل از حسهای خوب و بد قرار گرفتیم و به بیانی سادهتر، کمی بهشت و جهنم ارتباط با کودکان را توصیف کردیم، بهتر است مقداری هم عافیت اندیشی کنیم تا با دستان خود نوگلان باغ زندگیمان را پژمرده نکنیم.
یکی از جنبههای مهم سلامت کودکان خورد و خوراکشان است. تضمین بهداشت خورد و خوراک کودکان از هنگام نوزادی تا سنین بالاتر، باری است که بیشتر بر روی دوش مادران است. این موضوع در ایام خوردن شیر مادر بیشتر به چشم میآید. اما در سنینی که فرزند به دوران شیشه و غذا خوردن در ظرف خودش و همنشینی با والدین در سفره غذا می رسد هم حائز اهمیت است. درست هنگامی که کودکان با ما همسفره میشوند در اوج خطر قرار میگیرند. زیرا برای مثال در کنار والدین خود شروع به خوردن غذاهای ناسالمی چون فستفودها میکنند، یا دیگر در ظرف مخصوص خود غذا نمیخورند و مراقبت ویژهای از ظرف کودکان نمیشود.
موضوع بهداشت غذایی، فقط به مواد غذایی بستگی ندارد و ظروف حاوی مواد غذایی هم حائز اهمیت هستند. بهداشت ظروف هم فقط به هنگام صرف غذا محدود نمیشود. دقت موقع شستن ظرف، یکی از مسائل مهمی است که بیشترمان از آن غفلت میکنیم.
باقی ماندن شویندههای شیمیایی روی ظروف کودکان چالش دیگری در زمینه تضمین بهداشت ظروف است! بله درست خواندید! برخی مواد شوینده از غلظت بیش از حدی برخوردار هستند. نکتهای که شاید در نگاه اول مثبت تلقی شود؛ اما اینگونه نیست. ما با یک باور نادرستی که رایج شده طرف هستیم. غلظت مایع ظرفشویی باید حد مشخصی داشته باشد و مقداری بیش از آن حد مجاز، باعث میشود شوینده روی ظروف باقی بماند و بعد از آبکشی، هم تمیز نشود. حدس ادامه ماجرا هم کار دشواری نیست و کودکان با بدنی ضعیفتر از ما بزرگسالان، نسبت به چنین مواردی آسیبپذیرتر هستند.
مهمترین اصل برای داشتن ظروفی تمیز و در عین حال حفظ سلامت کودکان و حتی خود ما بزرگسالان، انتخاب مایع ظرفشویی با کیفیت و دارای فرمولاسیون مناسب است. چراکه علاوه بر قدرت پاک کنندگی و چربیزدایی، مایع ظرفشویی باید ویژگی آبکشی آسان را نیز در خود داشته باشد و هنگام آبکشی به راحتی از روی ظروف پاک شود. همچنین دقت در آبکشی هم از جمله مواردی است که در نهایت منجر به این خواهد شد تا ظرفهایی عاری از آلودگی، براق و در عین حال بدون باقی ماندن مواد شوینده داشته باشید.