درمان خانگی عفونت قارچی در واژن زنان

saeedehx vahidnia
بسیاری از خانم ها در طول دوران زندگی شان ممکن است به بیماریهای واژینالی مثل عفونت کلامیدیایی واژن، عفونت قارچی واژن عفونت باکتریایی واژن مبتلا شوند. این بیماریها باید هرچه سریعتر تحت درمان قرار بگیرند. اگر به درمان این بیماری های به ظاهر ساده و معمولی توجه نشود، عفونت های مکرر واژن می تواند زمینه ساز بیماری […]

بسیاری از خانم ها در طول دوران زندگی شان ممکن است به بیماریهای واژینالی مثل عفونت کلامیدیایی واژن، عفونت قارچی واژن عفونت باکتریایی واژن مبتلا شوند. این بیماریها باید هرچه سریعتر تحت درمان قرار بگیرند. اگر به درمان این بیماری های به ظاهر ساده و معمولی توجه نشود، عفونت های مکرر واژن می تواند زمینه ساز بیماری های جدی تری در ناحیه واژن شود. برای درمان عفونت های واژن پزشکان از روش های مختلف دارویی، درمانهای خانگی و غیره استفاده می کنند. عفونت باکتریایی واژینال یا همان عفونت باکتریایی واژن بیماری است که در آن رشد بیش از حد باکتریها باعث عفونت واژن می شود. در این گزارش به درمان عفونت باکتریایی واژن به کمک روش های خانگی خواهیم پرداخت.

عفونت باکتریایی واژن یا واژینوز باکتریال یک بیماری شایع است که بسیاری از زنان صرف نظر از این که رابطه جنسی داشته اند یا نه، ممکن است به آن دچار شوند. محیط واژن به طور طبیعی حاوی باکتریهای “خوب” و “بد” است. وجود مقدار زیادی باکتری بد باعث به هم خوردن تعادل محیط واژن و بروز عفونت باکتریایی واژن می شود. شما می توانید با بکار بردن روشهای پیشگیری از عفونت باکتریایی واژن از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید.

 

درمان خانگی عفونت باکتریایی واژن

درمان عفونت باکتریایی واژن در طب سنتی به کمک گیاهان و برخی روشهای دیگر خانگی انجام می شود. برخی از این درمان ها موثرتر از سایر درمانها هستند. اگر چه میزان اثربخشی داروهای خانگی شاید به اندازه داروهای تجویزی نباشد، اما بسیاری از آنها فاقد عوارض جانبی داروهای تجویزی هستند. برخی از روشهای خانگی درمان واژینوز باکتریال عبارت است از:

• ماست
ماست یک پروبیوتیک طبیعی است، یعنی سرشار از باکتریهای مفید است. زمانی که ماست می خورید باکتری های مفید وارد بدنتان می شوند و به تثبیت تعادل محیط واژن و دفاع در برابر باکتری های مضر کمک می کنند. مصرف حداقل یک وعده ماست در روز برای درمان یا پیشگیری از عفونت باکتریایی واژینال توصیه می شود.

• پروبیوتیک
بجز ماست، مکمل های پروبیوتیکی زیادی در دسترس هستند. طبق یک مطالعه معتبر ارائه شده، شواهدی وجود دارد که مصرف روزانه مکمل های پروبیوتیکی می تواند به پیشگیری و درمان واژینوز باکتریایی کمک کند. در صورت ابتلا به واژینوز باکتریایی، مصرف روزانه پروبیوتیک ها به صورت شربت یا قرص برای درمان و پیشگیری از موارد جدید این بیماری موثر خواهد بود. آنتی بیوتیک می تواند هم باکتری های مفید و هم مضر را از بین ببرد. بنابراین با استفاده از مکمل های پروبیوتیک و ماست می توانید بار دیگر باکتری های خوب را وارد بدنتان کنید.

• سیر
سیر داراي خواص ضد باکتریایی فوق العاده ای است و مدتهاست به عنوان یک داروی خانگی برای واژینوز باکتریال بکار برده می شود. در یکی از مطالعات معتبر، مصرف قرص مکمل سیر به عنوان یک گزینه درمانی واژینوز باکتریایی توصیه شده است.

• هیدروژن پراکسید (آب اکسیژنه)
تحقیقات انجام شده نشان داده است که شستشوی واژن به مدت یک هفته با محلولی که حاوی یک انس ( 03/0 لیتر) هیدروژن پراکسید است، به خوبی داروهای سنتی می تواند عفونت باکتریایی واژن را درمان کند. این روش درمانی بسیار ارزان بوده و عوارض جانبی آن ناچیز است.

• روغن درخت چای
استفاده از روغن درخت چای برای درمان عفونت باکتریایی واژینالی به دلیل خواص ضد باکتریایی و ضد قارچ قوی آن بسیار موثر است. درخت چای یک اسانس روغنی است که بهتر است آن را از یک مغازه مطمئن خریداری کنید. در یکی از مطالعات معتبر، درمان موفق این بیماری فقط با استفاده از روغن درخت چای تایید شده است. اسانس های روغنی مانند روغن درخت چای باید با استفاده از یک روغن حامل مانند روغن نارگیل، روغن بادام شیرین، یا روغن زیتون رقیق شوند. برای درمان از روغنی استفاده کنید که به آن آلرژی ندارید. 5 تا 10 قطره روغن درخت چای را با 1 انس ( 03/0 لیتر) روغن حامل مخلوط کنید. استفاده از روغن درخت چای به تنهایی و بدون اضافه کردن روغن حامل ممنوع است. زیرا باعث التهاب و سوزش پوست حساس خواهد شد. بسیاری از افراد به روغن درخت چای حساسیت دارند. قبل از استفاده از این داروی خانگی روی بافت واژن، ابتدا مقدار کمی از روغن رقیق شده را روی پوست خود بمالید. اگر در عرض 24 تا 48 ساعت واکنشی مشاهده نکردید، می توانید از آن استفاده کنید.

می توانید روغن درخت چای را با روغن نارگیل (یا سایر روغن های حامل) مخلوط کرده و آن را بر روی تامپون بریزید. سپس، تامپون را داخل واژن قرار دهید و بعد از یک ساعت، آن را خارج کنید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید. در صورت احساس سوزش و خارش باید تامپون را بلافاصله خارج کنید. هرگز با تامپون آغشته به روغن درخت چای نخوابید. همچنین می توانید از شیاف های واژینالی روغن درخت چای استفاده کنید.

• لباس زیر پنبه ای
برخلاف لباس های زیر پنبه ای، در انواع خاصی از لباس های زیر مانند اسپندکس (الیاف کشدار بکار رفته در لباس شنا و …) امکان عبور هوا وجود ندارد. این نوع لباس ها، جاذب رطوبت هستند. وجود رطوبت در ناحیه واژن باعث رشد باکتری ها و تشدید عفونت باکتریایی واژینالی می شود. پوشیدن لباس زیر پنبه ای کمک می کند عفونت باکتریایی واژن سریعتر بهبود یابد. همچنین در طول درمان باید از پوشیدن شلوار تنگ خودداری کنید.

• اسید بوریک
استفاده از کپسول های اسید بوریک نیز یکی از روش های درمانی خانگی عفونت باکتریایی واژن است. براساس تحقیقات انجام شده می توان کپسولهای اسید بوریک را هر شب به مدت دو هفته داخل واژن قرار داد. استفاده از این کپسولهای واژینالی بی خطر است و به نظر می رسد که به اندازه برخی روش های پزشکی برای درمان موثر باشد. با این حال، توجه داشته باشید که اسید بوریک قابل خوردن نیست. زیرا این ماده سمی است و باید دور از کودکان و حیوانات نگهداری شود. همچنین استفاده از آن در دوران بارداری خطرناک است.

 

• اجتناب از دوش واژینال
برخلاف باور برخی از زنان، برای تمیز کردن واژن نیازی به استفاده از دوش واژینال نیست و داخل واژن به طور طبیعی تمیز می شود. دوش واژینال می تواند تعادل باکتری های موجود در محیط واژن را بهم بزند و خطر عفونت را افزایش دهد.

• برقراری رابطه جنسی ایمن
استفاده از کاندوم می تواند خطر بروز واژینوز باکتریایی را کاهش دهد. از سوی دیگر، داشتن شریک جنسی جدید یا متعدد باعث می شود احتمال ابتلا به این بیماری عفونی افزایش یابد. به همین دلیل همیشه هنگام مقاربت از کاندوم استفاده کنید، مخصوصاً اگر روابط جدیدی را آغاز می کنید. برای اطمینان از داشتن رابطه جنسی مطمئن بهتر است مقاله روشهای طلایی برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی را مطالعه کنید.

• رعایت بهداشت
واژن و معقد در مجاورت هم قرار دارند. با رعایت اصول بهداشت فردی می توانید بیماری عفونت باکتریایی واژن را درمان و از بروز مجدد آن جلوگیری کنید. ناحیه تناسلی خود را از جلو به عقب تمیز کنید یعنی ابتدا واژن و سپس مقعد را بشویید. این کار از ورود مدفوع به واژن جلوگیری می کند. در دوران پریودی، نواربهداشتی یا تامپون خود را هر 4 الی 6 ساعت یک بار عوض کنید. فرض را بر این بگذارید که این باکتری ها روی اندام تناسلی شریک جنسی شما نیز وجود دارد بنابراین هر دوی شما به درمان نیاز دارید. رعایت تمام این موارد به درمان سریع تر عفونت باکتریایی واژن کمک خواهد کرد.

عوارض عفونت باکتریایی واژن

اگر داروهای خانگی نتوانند عفونت باکتریایی واژن را درمان کنند، این بیماری به دلیل عدم درمان ادامه یافته و بدتر می شود. اگر ضایعات و زخمی در پوست داخل واژن و اطراف آن وجود داشته باشد. این ضایعات و زخمها می توانند باعث افزایش احتمال بروز بعضی از بیماریهای جدی می شوند. خطرات و عوارض عدم درمان عفونت باکتریایی واژینال عبارت است از:

• ابتلا به HIV البته در صورتی که در معرض ویروس آن باشید.
• زایمان زودرس در دوران بارداری
• ابتلا به بیماری های مقاربتی خطرناک (STI)
• ابتلا به عفونت و التهاب لگن (PID)

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر بعد از انجام یک هفته درمان خانگی، علائم عفونت باکتریایی واژن برطرف نشوند یا کاهش نیابند باید به پزشک خود اطلاع دهید. یا صورت عود مجدد بیماری واژینوز باکتریایی حتما به متخصص زنان مراجعه کنید.

بهتر است قرار ملاقاتتان با پزشک را طوری تنظیم کنید که پریود نباشید. زیرا پزشک باید با استفاده از سوآب از ترشحات واژن شما نمونه برداری کند. پزشک برای درمان این بیماری احتمالا آنتی بیوتیک (به صورت قرص خوراکی یا پماد) تجویز خواهد کرد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ