قرص گیاهی نروکسین برای چیست؟

Shabnam Khesal
افسردگی یک نوع اختلال حالت خلق است که منجر به احساس مداوم ناراحتی و از دست دادن علاقه می شود. همچنین به نام های افسردگی عمیق، اختلال افسرده کننده عمیق و افسردگی بالینی نیز خوانده می شود که بر چگونگی احساس، فکر و رفتارتان تاثیر می گذارد و می تواند باعث انواع مختلفی از مشکلات حسی و فیزیکی شود.
افسردگی یک نوع اختلال حالت خلق است که منجر به احساس مداوم ناراحتی و از دست دادن علاقه می شود. همچنین به نام های افسردگی عمیق، اختلال افسرده کننده عمیق و افسردگی بالینی نیز خوانده می شود که بر چگونگی احساس، فکر و رفتارتان تاثیر می گذارد و می تواند باعث انواع مختلفی از مشکلات حسی و فیزیکی شود. ممکن است در انجام کارهای روزمره تان دچار مشکل شوید، و افسردگی ممکن است شما را به این حس برساند که زندگی ارزش زیستن را ندارد. به هر حال، افسردگی ضعف نیست، بلکه چیزی است که به راحتی می توان از آن گذشت.

نشانه های افسردگی

اگرچه ممکن است افسردگی فقط یک بار در طول زندگی تان رخ دهد، معمولاً افراد مرحله های متعددی از افسردگی را تجربه می کنند. در طی این مراحل، نشانه ها بیشتر روزها بروز می کنند، و شاید تقریباً هر روز و ممکن است شامل موارد زیر شوند:
  • احساس ناراحتی، پوچی یا ناخشنودی.
  • طغیان عصبی، تحریک پذیری یا ناامیدی، حتی بر سر مسائل کوچک.
  •  از دست دادن علاقه و لذت در فعالیت های روزمره.
  •  اختلالات خواب، اعم از بی خوابی یا بیش از حد خوابیدن.
  • خستگی یا خالی از انرژی بودن، بنابراین حتی وظایف کوچک تلاش بیشتری می طلبند.
  •  تغییرات در اشتها- معمولاً کاهش اشتها و کم کردن وزن، ولی افزایش میل و هوس برای غذا و چاق شدن در بعضی افراد.
  • اضطراب، دلهره و بی قراری- به عنوان مثال، نگرانی بیش از حد، قدم زدن، مشت کردن دست ها یا عدم توانایی در نشستن طولانی مدت.
  •  فکر کردن، صحبت کردن یا حرکات بدن آهسته.
  •  احساس مفید نبودن یا گناهکار بودن، ثابت ماندن در شکست های گذشته یا سرزنش کردن خود برای چیزهایی که شما مسئول آن نبوده اید.
  •  اختلال در فکر کردن، تمرکز کردن یا تصمیم گرفتن و یادآوری چیزها.
  •  افکار مکرر درباره مرگ، فکر خودکشی و یا اقدام به خودکشی.
  •  مشکلات فیزیکی غیرقابل توجیه، مثل کمردرد یا سردرد. برای بعضی از افراد، علائم افسردگی آنچنان شدید است که به وضوح می توان حس کرد یک چیزی نرمال نیست. بقیه افراد عموماً احساس بدبختی یا ناراحتی می کنند، بدون اینکه واقعاً دلیل آن را بدانند.

علل افسردگی

هنوز دلایل افسردگی به دقت مشخص نشده است. به مانند بسیاری از اختلالات روانی، طیف گسترده ای از فاکتورها مثل موارد زیر می توانند دخیل باشند: تفاوت های زیستی (بیولوژیکی): به نظر می آید که در مغز افراد افسرده تغییرات فیزیکی رخ داده است. اهمیت این تغییرات هنوز نامعلوم است، ولی نهایتاً ممکن است دلایل این بیماری را توجیه کند.  شیمی مغز: انتقال دهنده های عصبی یکسری مواد شیمیایی طبیعی آزاد شده از مغز هستند که احتمالاً در افسردگی نقش دارند. وقتی این مواد از تعادل خارج می شوند، می توانند با علائم افسردگی همکاری کنند. هورمون ها: تغییرات در تعادل هورمون های بدن می تواند در دلایل یا شروع افسردگی دخیل باشد. تغییرات هورمونی می تواند ناشی از مشکلات تیروئیدی، یائسگی یا تعدادی از شرایط باشد. صفات ارثی: افسردگی در کسانی که خویشاوندان خونی آنها نیز چنین شرایطی را داشته اند، بیشتر است. دانشمندان در پی کشف ژن هایی هستند که ممکن است در بروز افسردگی نقش داشته باشند. حوادث زندگی: وقایعی که باعث آسیب به روان می شوند مثل مرگ یا شکست عشقی، مشکلات مالی، استرس و تنش بالا، یا صدمه هایی در کودکی می توانند منجر به شروع افسردگی در بعضی افراد شوند.

عوارض افسردگی

افسردگی یک بیماری جدی است که می تواند عوارض سهمناکی بر فرد یا خانواده آنها بگذارد. افسردگی درمان نشده می تواند سبب مشکلات روحی، رفتاری و سلامتی شود که خیلی از ابعاد زندگی تان را تحت شعاع قرار دهد. از عوارض افسردگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • سوء مصرف الکل یا مواد
  •  عصبانیت، اختلال هراس یا ترس اجتماعی
  •  درگیری های خانوادگی، مشکلات روابطی ، کاری یا مدرسه ای
  •  انزوای اجتماعی
  •  افکار خودکشی یا اقدام به خودکشی
  •  صدمه زدن به خود، مثل بریدن
  •  مرگ زودرس ناشی از سایر بیماریها

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر احساس افسردگی می کنید، هرچه زودتر یک وقت ملاقات با پزشک تان تعیین کنید. اگرافسردگی  درمان نشود،ممکن است حال بیمار بدتر می شود. افسردگی درمان نشده می تواند به دیگر مشکلات سلامت روانی و فیزیکی در جاهای دیگر بدن تان، منجر شود. احساس افسردگی ممکن است باعث خودکشی نیز شود. اگر تمایلی به درمان ندارید، با یکی از دوستان یا همسرتان، یک متخصص مراقبت از سلامت، یک فرد مذهبی، یا کسی که به آن اطمینان دارید صحبت کنید.

درمان داوریی 

مصرف داروهای ضدافسردگی ،تثبیت کننده های خلقی و داروهای آنتی سایکوتیک یا ضد روان پریشی.

قرص گیاهی نروکسین

موارد مصرف:

– افسردگی خفیف تا متوسط، اضطراب –  عوارض ناشی از اختلالات روحی مانند: شب ادراری اطفال، سندرم پیش از قاعدگی،عوارض یائسگی، خستگی یا کاهش انرژی، اختلال خواب، کاهش تمرکز و قوه ادراک، اختلالات روحی ناشی از تغییر فصل

اثرات درمانی و فارماکولوژی

– برطبق بررسی های بالینی کنترل شده متعدد با حدود 3000 نفر شرکت کننده، اثر درمانی عصاره هایپریکوم (هایپریسین mg  5/0 * 2) با ایمی پرامین (mg 150) و فلوکستین (mg 10 * 2) برروی افسردگی خفیف تا متوسط یکسانند، اگر چه عوارض جانبی هایپریکوم بسیار کمتر می باشد. – مکانیسم اثر عصاره هایپریکوم ممکن است بوسیله ممانعت از باز جذب سروتونین و تاثیر برروی بسیاری از انتقال دهنده های عصبی از قبیل نوراپی نفرین، دوپامین، L -گلوتامات و GABA باشد. – اثر ضد اضطراب دارو ممکن است مربوط به عملکرد گیرنده بنزودیازپین باشد. عصاره هایپریکوم باعث کاهش نشانه های اضطراب مانند تنش، نگران ضد افسردگی ، رفع اختلال قبل از قاعدگیی، تحریک پذیر، ضد افسردگی ، رفع اختلال قبل از قاعدگی، گرفتگی عضلانی، دندان قروچه و بیخوابی می گردد . – درمان عوارض افسردگی، اضطراب، بی قراری و اختلالات روانی در کودکان ( کمتر از 12 سال) تا 98% بر اثر مصرف این دارو در یک دوره 2 تا 6  هفته ای  گزارش شده و در طی این دوره هیچ عارضه جانبی مشاهده نگردیده است. – طی 12 هفته درمان با دارو بهبود قابل توجهی در عوارض فیزیکی و ذهنی منوپوز (یائسگی) مشاهده شده است. میانگین شدت منوپوز بر اساس MRS (Menopause Rating Scale) که نشانه های آن شامل تغییرات در میل جنسی، خشکی واژن و ناراحتیهای ادراری است، به طور محسوسی کم می شود. همچنین مصرف هایپریکوم به طور مشخصی سندرم پیش از قاعدگی (تحریک پذیری، اضطراب و ناخشنودی) را بعد از یک سیکل 4 هفته ای درمان و یا دو ماه ، در دوره لوتئال ( حدود 15 روز پیش از قاعدگی) کاهش می دهد و با ادامه مصرف دارو، کاهش علائم بیشتری مشاهده می شود . – کیفیت خواب در مرحله 3 و 4  ، از 5/1% به 6%  طی 4 هفته درمان افزایش می یابد ، پژوهشگران متعددی این افزایش را وابسته به اثر ضد افسردگی  دارو می دانند. – با درمان افسردگی بهبود قابل توجهی در عملکرد مغزی ، تمرکز ، حافظه و قدرت انعطاف پذیری ایجاد می گردد . این دارو نه تنها از کاهش بیشتر قوه ادراک بیماران افسرده جلوگیری می کند بلکه آن را بهبود می بخشد.

اجزاء و مواد موثره

عصاره استاندارد هایپریکوم پرفوراتوم  400 میلی گرم(Hypericum perforatum) (معادل 5/0 میلی گرم  هایپریسین)در هر قرص سایر مواد موثره عصاره: پزودوهایپریسین، هایپرفورین، کرسیترین، روتین، بی فلاونوئیدها،  کلروژنیک اسید و تانن های متراکم

دستور مصرف

بزرگسالان : روزانه 1 تا 2 قرص (در مواردی تا 5 قرص در روز قابل افزایش است ) ، همراه غذا کودکان  (6 تا 12 سال) : تحت نظر پزشک، نصف دوز بزرگسالان. به مدت 4الی6 هفته، چنانچه پس از این مدت هیچگونه بهبودی مشاهده نشد با مراجعه به پزشک باید درمان متفاوت انتخاب شود ولی در صورت بهبودی ، برای درمان کامل و جلوگیری از عود مجدد آن توصیه می شود تا 6 ماه مصرف قرص نروکسین ادامه یابد.

تداخلات دارویی

– در هنگام مصرف همزمان این  دارو با داروهایی از قبیل داروهای ضد انعقاد خون و دیگوگسین نیاز به بررسی زمان انعقاد و سطوح خونی دارو می باشد. – از مصرف همزمان این دارو با سایر ضد افسردگی ها (به خصوص مهار کننده های MAO ) اجتناب شود.

عوارض جانبی

– عصاره هایپریکوم از نظر کلینیکی بسیار سالم بوده و تحمل آن توسط  بیمار به راحتی صورت میگیرد و به ندرت عوارض جانبی ناچیز مشاهده می شود.

موارد منع مصرف

– استفاده همزمان این دارو با داروهای متابولیزه شده توسط سیتوکروم   P 450 3A4 , 1A2 , 2E1 ممکن است باعث کاهش غلظت داروهایی از قبیل سیکلوسپورینها ، قرص های ضد حاملگی، عوامل ضد دیابت، بنزودیازپین ها، ضد تشنج ها، کاربامازپین، تاکرولیموس  و کافئین گردد، لذا از مصرف همزمان خودداری شود. – در بیماران با پیوند اعضا و در افراد با آنتی بادیHIV مثبت تحت درمان با ایندیناویر(و سایر ممانعت کننده های پروتئاز) منع مصرف دارد.

مصرف در بارداری و شیردهی

منع مصرف دارد

نکات قابل توجه

– بیماران با سابقه حساسیت نوری به مواد شیمیایی مختلف ، از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید یا سولاریوم دوری کنید. – از آنجاکه به دلیل وجود تانن احتمال دارد در جذب آهن اختلال ایجاد شود ، در صورت نیاز به مصرف مکمل آهن دار ، یک تا دو ساعت فاصله توصیه می گردد. – به هنگام استفاده قرص نروکسین در  مصرف مواد خوراکی با مقادیر بالای تیرامین مانند پنیر کهنه ، کالباس خشک ، مخمر ، ماهی دودی و غیره احتیاط شود. – مصرف این دارو در دوز درمانی هیچگونه اثر منفی در رفتار عمومی یا توانایی رانندگی ندارد.

شرایط نگهداری

در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد،دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
مقالات علمی مربوط به این محصول :
  1. مروری بر اثرات هایپریکوم

  2. هایپریکوم برای درمان افسردگی

  3. اثر هایپریکوم بر درمان افسردگی خفیف تا متوسط

REFERENCES:

1- Blumenthal, The ABC Clinical Guide to Herbs , (2003), 321-334 .

2- European Scientific Cooperative On Phytotherapy ( E/S/C/O/P ) Monographs , (2003), 257-281 .

3- PDR , for herbal  medicines , (2005) , 767-787 .

4- Harrer G, Sommer H. Treatment of mild/moderate depressions with Hypericum. Phytomedicine (1994); 1:3-8.

5- Hoffmann J., Kuhle-d . Therapia von  depreciven zustanden mit hypericin , zallg Med (1979) ; 55 : 776-82.

6- Laakmann G , Schule C, Baghal T , Kieser M.St.John’s wort in mild to moderate depression: the relevance of hyperforin for the clinical efficacy. Pharmacopsychiatry (1998) ; 31 (Suppl 1) : 59-9.

7- Kalb R , Trautmann – Sponsel RD, Kieser M. Efficacy and tolerability of Hypericum extract ws 5572 versurs placebo in mildly to moderately depressed patients. A randomized double-blind multicenter clinical trial. Pharmacopsychiatry (2001) ; 34:96-103 .

8- Philipp- M,Kohnen R,Hiller K-O. Hypericum extract versus imipramin or placebo in patients with moderate depression : randomized multicentre study of treatment for eight weeks . Br Med J (1999) ; 319:1534-9 .

9- Harrer G, Hubner W-D , podzuweit H. Effectiveness and tolerance of the hypericum extract LI 160 compared  to maprotiline :A multicenter double – blind study. J Geriatr psychiatry Neurol (1994) ;7 (Suppl.1) :S 24-S 28 .

10- Schrader E, Meier B, Brattstrom A. Hypericum treatment of mild – moderate depression in a plaebo – controlled study . A prospective , double – blind , randomized , placebo – controlled , multicentre study . Human psychopharmacol (1998);13:163-9.

   
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ