برای مبارزه با آلودگی هوا چه مواد غذایی بخوریم؟

حسام آرین
هوایی که تنفس می کنیم از نظر آلودگی به مرز خطرناکی رسیده است. کارشناسان به مردم توصیه می کنند از هر نوع فعالیت بدنی شدید و سریع حتی در داخل خانه نیز خودداری کنند. با افزایش سطح آلودگی مهم است خود را تقویت کنید تا بتوانید تا حدودی بر اثرات سوء آلودگی غلبه کنید.

هوایی که تنفس می کنیم از نظر آلودگی به مرز خطرناکی رسیده است. کارشناسان به مردم توصیه می کنند از هر نوع فعالیت بدنی شدید و سریع حتی در داخل خانه نیز خودداری کنند. با افزایش سطح آلودگی مهم است خود را تقویت کنید تا بتوانید تا حدودی بر اثرات سوء آلودگی غلبه کنید.

میزان خطرناک بودن آلودگی هوا به اندازه ای رسیده که حتی افرادی که هیچ مشکل تنفسی هم ندارند از این شرایط رنج می برند و اثرات سویی بر سلامت آنها نیز دارد. ما می خواهیم برخی از مواد مغذی آنتی اکسیدان طبیعی را به شما معرفی کنیم که می تواند به بدن کمک کند تا با این مشکل کنار بیاید. هوای آلوده ای که استنشاق می کنیم ازن، دی اکسید نیتروژن، ذرات معلق، ذرات خروجی گازوئیل و غیره را به ریه های ما تزریق می کند. آنتی اکسیدان های محافظ موجود در پوشش ریه ها تا زمانی که از تعداد آنها رد شود با آن مبارزه می کنند پس از آن آلاینده ها شروع به حمله به سلول های ایمنی و بدن می کنند که رادیکال های آزاد تولید می کنند و باعث التهاب می شوند، اما آیا می دانید آنتی اکسیدان های غذایی که می خورید می توانند بدن را از اثرات مضر ناشی از آلاینده های هوا محافظت کنند؟ به گزارش فود ان تی وی، برای مقابله با اثرات آلودگی هوا این مواد مغذی قدرتمند را در برنامه غذایی خود بگنجانید:

ویتامین C: این تنها آنتی اکسیدان قوی برای بدن ما است. این ویتامین محلول در آب در سراسر بدن ما وجود دارد و رادیکال های آزاد را از بین می برد، همچنین ویتامین C به بازسازی ویتامین E کمک می کند. ویتامین C کافی در رژیم های غذایی روزانه برای حفظ سطح آن در ریه ها بسیار مهم است. بزرگسالان به 40 میلی گرم از این ویتامین در روز نیاز دارند.

سبزیجاتی مانند برگ گشنیز، جعفری، کلم و شلغم منابع خوبی هستند که باید آنها را مصرف کنید.

میوه هایی مانند آمله، پرتقال و گواوا سرشار از ویتامین C هستند.

ساده ترین راه برای دریافت دوز روزانه ویتامین C، مصرف آب 2 لیموترش در رژیم غذایی روزانه است.

همچنین مرکبات سرشار از ویتامین C هستند.

بیشتربخوانیم:رابطه آلودگی هوا و خطر ابتلا به زوال عقل در زنان

ویتامین E: این ویتامین محلول در چربی نخستین خط دفاعی در برابر آسیب دیدن بافت های انسان است.

ویتامین E در رژیم غذایی ما به طور معمول از روغن های پخت و پز گیاهی ناشی می شود. آفتابگردان و روغن سبوس برنج منابع اصلی هستند و به دنبال آنها کلزا، بادام زمینی و روغن زیتون قرار دارند.

بادام و دانه های آفتابگردان نیز منابع خوبی برای تامین این ویتامین هستند.

در میان ماهی ها مصرف قزل آلا، قلیه و مارماهی به دلیل داشتن ویتامین E توصیه می شود.

ادویه ها و گیاهان مانند پودر چیلی، فلفل قرمز، میخک، پونه کوهی، ریحان و جعفری حاوی مقدار مناسبی ویتامین E هستند.

بتا کاروتن: این به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی نقش بسیار مهمی در کنترل التهاب دارد، همچنین در بدن ما به ویتامین A تبدیل می شود.

سبزی هایی مانند گشنیز، شنبلیله، کاهو و اسفناج غنی ترین منابع بتا کاروتن هستند.

برگ تربچه و هویج نیز منابع خوبی هستند.

بیشتربخوانیم:نکاتی برای غلبه بر سرماخوردگی در روزهای کرونایی

چربی های امگا3: اینها از بدن در برابر اثرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت قلب و مشخصات چربی فرد محافظت می کنند. منابع این روغن های سالم شامل:

آجیل و دانه هایی مانند گردو، دانه های چیا و دانه های کتان. آنها را به ماست یا اسموتی اضافه کنید یا آنها را همانطور که هست بخورید.

  1. دانه های شنبلیله، دانه خردل و سبزی های برگ سبز امگا -3 را تامین می کنند.

راه حل های طب آیورودا: گیاهان و ادویه های خاصی برای درمان بیماری های مشترک تنفسی در داروی آیورودا پیشنهاد شده است.

زردچوبه یک آنتی اکسیدان شناخته شده است و گفته می شود به محافظت از ریه ها در برابر اثرات سمی آلاینده ها کمک می کند.

زردچوبه و روغن حیوانی برای رفع سرفه و کمک به آن در هنگام آسم ترکیب کنید. طی حمله آسم ممکن است زردچوبه با نان و روغن حیوانی برای تسکین علائم مصرف شود.

همچنین آیورودا رژیم غذایی غنی از غذاهای تلخ و قابض برخلاف غذاهای شیرین یا ترش هنگام حمله یا ابتلا به آسم تجویز می کند. اعتقاد بر این است گندم و شیر گاو برای بیماران آسم نیز گزینه مفیدی است. زنجبیل، فلفل سیاه، شیرین بیان، جوز هندی و نعناع نیز برای بهبود بیماری های تنفسی مفید هستند.

بیشتربخوانیم:نقش خوراکی های حاوی آنتی اکسیدان در بدن

برای غلبه بر هر ناملایمتی بدن سالم لازم است. علاوه بر غذا، 15 تا 30 دقیقه ورزش، پری پرانایام برای ریه ها و استراحت کافی بی اندازه به شما کمک می کند.

مترجم: الهه زارعی

 

 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ