برخی از مردم از گوش پاک کن برای تمیز کردن گوش های خود استفاده می کنند و برخی دیگر بر این باورند جرم گوش برای سلامت آن نیاز است و نباید تمیز شوند. شاید شما یکی از افرادی باشید که معتقدند هرگز نباید گوش های خود را تمیز کرد. تنها چیزی که پزشکان درباره آن به توافق رسیده اند این است که تمیزکردن گوش با هر وسیله ای کار درستی نیست. گوش های شما به طور معمول خودشان را به خوبی تمیز می کنند و نیازی به مراقبت اضافی ندارند.
به گزارش وب ام دی، تنها دلیلی که باید آنها را تمیز کنید نرم کردن یا از بین بردن جرم گوش از مجاری آن است و اگر می خواهید این کار را انجام دهید باید بدانید چگونه این کار را با دقت انجام دهید.
چرا گوش های شما جرم تولید می کنند؟
دلیل این که وسوسه می شویم گوش هایمان را تمیز کنیم به دلیل وجود ماده ای به نام سرومن است که به طور معمول جرم گوش نامیده می شود. تولید آن برای بدن طبیعی است و در واقع به محافظت و روان سازی گوش کمک می کند. اگر گوش شما جرم نداشته باشد به احتمال زیاد گوش های شما خارش و خشکی دارند. جرم گوش حتی دارای خواص ضد باکتری است به این معنی که گوش های شما خود تمیز می شوند. جرم گوش مانند یک فیلتر برای گوش ها عمل می کنند یعنی چیزهای مضر مانند خاک و گرد و غبار را دور نگه می دارد و آنها را به دام می اندازد تا در عمق آن قرار نگیرند. هنگام جویدن و حرکت دادن فک به انتقال جرم قدیمی از مجرا به دهانه گوش کمک می کنید. آنجاست که به طور معمول خشک می شود و می افتد، اما جرم در قسمت عمیق کانال گوش شما تشکیل نشده بلکه در قسمت بیرونی ساخته شده است، بنابراین تنها دلیل انسداد گوش با جرم این است که سعی کرده اید گوش های خود را با گوش پاک کن یا چیزی شبیه به آن تمیز کنید این کار باعث می شود جرم را به سمت داخل گوش هل دهید. استفاده از گوش پاک کن یا وسایل مشابه برای پاک کردن جرم گوش می تواند مشکلات جدی دیگری ایجاد کند مانند:
عفونت
پارگی لاله گوش
کاهش شنوایی قابل توجه
پارگی لاله گوش
کاهش شنوایی قابل توجه
بیشتربخوانید:درمان جوش سرسیاه در گوش
آیا باید گوش های خود را تمیز کنید؟
در حالت ایده آل مجاری گوش شما نیازی به تمیز کردن ندارد، اما اگر بیش از حد جرم گوش جمع شده باشد و علائمی را ایجاد کند یا باعث شود پزشک معاینه گوش شما را به درستی انجام ندهد احتمال می رود به عفونت سرومن مبتلا شوید بدان معنا که جرم گوش شما را به طور کامل پر کرده است و احتمال می رود در یک یا هر دو گوش رخ دهد. علائم عفونت سرومن عبارتند از:
درد یا احساس پری در گوش
احساس التهاب در گوش می کنید
از دست دادن شنوایی جزئی که با گذشت زمان تشدید می شود
شنیدن صدای زنگ در گوش معروف به وزوز
خارش، ترشح یا استشمام بو از گوش
درد یا احساس پری در گوش
احساس التهاب در گوش می کنید
از دست دادن شنوایی جزئی که با گذشت زمان تشدید می شود
شنیدن صدای زنگ در گوش معروف به وزوز
خارش، ترشح یا استشمام بو از گوش
سرفه کردناین نوع تجمع جرم گوش نادر است، اما به هر حال احتمال می رود رخ دهد. اگر هر یک از علائم ذکر شده در بالا را تجربه کردید تصور نکنید حتما مشکل ناشی از جرم تجمع شده در گوش است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا علت آن توسط وی تشخیص داده شود. پزشک می تواند با دستگاه خاصی مجرای گوش شما را معاینه کند و هرگونه جرم گوش را با ابزارهای کوچک خارج کند.
بیشتربخوانیم:بهترین راه های درمان گرفتگی گوش
چگونگی تمیز کردن گوش
اگر مشکل شما جدی نیست، اما احساس می کنید بیش از حد جرم در گوش شما تجمع یافته است می توانید به آرامی قسمت بیرونی گوش خود را تمیز کنید. فقط از حوله کوچک و تمیز استفاده کنید، همچنین می توانید چند قطره روغن کودک، هیدروژن پراکسید یا گلیسیرین در گوش خود بریزید تا جرم نرم شود یا می توانید از کیت برداشت جرم بدون نسخه استفاده کنید.
بیشتربخوانیم:جرم گوش همانند موی بینی عمل می کند!
مترجم: الهه زارعی
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟