فلفل چیلی به عنوان میوه گیاهی از گروه خانواده فلفل دلمه ای است که عطر و طعم قابل توجه ای دارد. فلفل چیلی در درجه نخست به عنوان ادویه استفاده می شود و می توان آن را به صورت پخته، خشک شده یا پودر شده در تهیه غذاها استفاده کرد. فلفل قرمز پودر شده به عنوان پاپریکا شناخته می شود. کپسایسین اصلی ترین ترکیب گیاهی فعال زیستی موجود در فلفل قرمز است که مسئول طعم بی نظیر و تندی آن و بسیاری از فواید آن برای سلامتی است. به گزارش هلث لاین، این مقاله هر آنچه را که باید در مورد فلفل قرمز چیلی بدانید را به شما می گوید.
ارزش غذایی فلفل چیلی
ارزش تغذیه ای برای یک قاشق غذاخوری معادل 15 گرم فلفل قرمز تازه عبارت است از:
کالری: 6
آب: 88 درصد
پروتئین: 0.3 گرم
کربوهیدرات ها: 1.3 گرم
قند: 0.8 گرم
فیبر: 0.2 گرم
چربی: 1/0 گرم
ویتامین ها و مواد معدنی موجود در فلفل چیلی
فلفل چیلی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. با این حال، از آنجا که به مقدار کمی خورده می شود سهم آن در مصرف روزانه غذایی بسیار ناچیز است. این میوه به تندی خود می بالد:
ویتامین C. فلفل قرمز چیلی سرشار از این آنتی اکسیدان قدرتمند است که برای ترمیم زخم و عملکرد ایمنی بدن بسیار مهم است.
ویتامین B6. ویتامین B6 از خانواده ویتامین گروه B در متابولیسم انرژی نقش دارد.
ویتامین K1. این ویتامین که به عنوان فیلوکینون نیز شناخته می شود برای لخته شدن خون و سلامت استخوان ها و کلیه ها ضروری است.
پتاسیم. پتاسیم به عنوان یک ماده معدنی ضروری در رژیم غذایی عملکردهای مختلفی را در اختیار شما قرار می دهد به عنوان مثال، در صورت مصرف مقادیر کافی از آن خطر بیماری قلبی کاهش می یابد.
مس. مس که غالبا در رژیم غذایی غربی وجود ندارد به عنوان یک عنصر کمیاب اساسی برای استخوان های قوی و نورون های سالم مهم است.
ویتامین A. فلفل قرمز سرشار از بتا کاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل می کند.
بیشتر بخوانید:علائم یک رابطه ی وابسته چیست؟
سایر ترکیبات گیاهی فلفل چیلی
فلفل چیلی منبع غنی کپسایسین تند است، همچنین از نظر کاروتنوئیدهای آنتی اکسیدانی بسیار زیاد است که با فواید بی شماری برای سلامتی ارتباط دارد. در اینجا ترکیبات اصلی گیاهان فعال زیستی موجود در فلفل قرمز وجود دارد:
کپسانتین. کاروتنوئید اصلی موجود در فلفل قرمز تا 50 درصد از کل محتوای کاروتنوئی کپسانتین مسئول رنگ قرمز آن است. خواص آنتی اکسیدانی قوی آن با سرطان مقابله می کند.
ویولاگزانتین. آنتی اکسیدان مهم کاروتنوئید در فلفل های قرمز چیلی است که 37 تا 68 درصد از کل محتوای کاروتنوئید را تشکیل می دهد.
لوتئین. میزان لوتئین بیشتر در فلفل قرمز (نارس) وجود دارد که با رشد کاهش می یابد. مصرف زیاد لوتئین با بهبود سلامت چشم ارتباط دارد.
کپسایسین. کپسایسین یکی از بیشترین ترکیبات گیاهی مورد مطالعه در فلفل قرمز عامل عطر و طعم تند (گرم) و بسیاری از اثرات آن بر سلامتی است.
اسید سیناپیک. این آنتی اکسیدان دارای انواع مزایا برای سلامتی است.
فرولیک اسید. به طور مشابه اسید سیناپیک، فرولیک اسید یک آنتی اکسیدان است که می تواند به محافظت در برابر بیماری های مزمن مختلف کمک کند.
محتوای آنتی اکسیدان موجود در فلفل قرمز بسیار بالاتر از فلفل نارس (سبز) است.
فواید فلفل قرمز چیلی برای سلامتی
فلفل چیلی با وجود طعم سوزان مدت هاست یک ادویه سالم محسوب می شود.
مسکن درد
کپسایسین، اصلی ترین ترکیب گیاهی فعال زیستی موجود در فلفل قرمز دارای برخی از خصوصیات منحصر به فرد است. به گیرنده های درد که انتهای عصبی هستند و درد را احساس می کنند متصل می شود. این امر باعث ایجاد احساس سوزش می شود، اما هیچ صدمه واقعی در سوزش ایجاد نمی کند. حتی در این صورت، مصرف زیاد فلفل چیلی یا کپسایسین با گذشت زمان حساسیت به گیرنده های درد و توانایی در درک عطر و طعم سوختگی چیلی را کاهش می دهد، همچنین این گیرنده های درد را نسبت به سایر اشکال مانند سوزش معده ناشی از ریفلاکس اسید حساس نمی کند. نتایج یک مطالعه نشان داد هنگامی که روزانه 2.5 گرم فلفل قرمز به افراد مبتلا به سوزش معده داده شد درد در آغاز درمان 5 هفته ای بدتر شد، اما با گذشت زمان بهبود یافت.
کاهش وزن
چاقی به عنوان یک عامل مهم خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و دیابت را افزایش می دهد. برخی شواهد نشان می دهد کپسایسین می تواند با کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی باعث کاهش وزن شود. در واقع، مطالعات نشان می دهد 10 گرم فلفل قرمز به طور قابل توجهی چربی سوزی را در مردان و زنان افزایش می دهد، همچنین کپسایسین ممکن است کالری دریافتی را کاهش دهد. یک مطالعه روی 24 نفر که به طور منظم چیلی مصرف می کنند نشان داد مصرف کپسایسین قبل از غذا منجر به کاهش کالری دریافتی می شود. سایر مطالعات هیچ تاثیر قابل توجهی بر میزان کالری دریافتی یا چربی سوزی نشان نداده اند. با وجود شواهد ترکیبی به نظر می رسد مصرف منظم فلفل قرمز یا مکمل های کپسایسین هنگام ترکیب با سایر استراتژی های سبک زندگی سالم به کاهش وزن کمک می کند. با این حال، فلفل چیلی به احتمال زیاد به تنهایی خیلی موثر نیست. علاوه بر این، تحمل به اثرات کپسایسین ممکن است با گذشت زمان ایجاد شود که اثربخشی آن را محدود می کند.
بیشتر بخوانید:بهترین غذاها در وعده سحری
نکات منفی احتمالی مصرف فلفل قرمز چیلی
فلفل تند ممکن است در برخی افراد اثرات سوئی داشته باشد و بسیاری از افراد هم طعم تند آن را دوست ندارند.
احساس سوزش
فلفل های چیلی به دلیل داشتن عطر و طعم گرم و تند بسیار معروف هستند. ماده مسئول کپسایسین با اتصال به گیرنده های درد احساس سوزش شدیدی ایجاد می کند. به همین دلیل ترکیب اولئورزین فلفل دلمه ای استخراج شده از فلفل چیلی ماده اصلی در اسپری فلفل است. در مقادیر زیاد باعث درد شدید، التهاب، تورم و قرمزی می شود. با گذشت زمان قرار گرفتن در معرض منظم کپسایسین ممکن است باعث شود برخی از سلول های عصبی درد نسبت به درد بیشتر حساس نباشند.
خطر سرطان
سرطان یک بیماری جدی است که با رشد غیرطبیعی سلول مشخص می شود. شواهد در مورد اثرات چیلی بر سرطان متفاوت است. آزمایش ها در فاز آزمایشگاهی نشان می دهد کپسایسین، یک ترکیب گیاهی در فلفل های چیلی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش یا کاهش دهد. مطالعات مشاهده ای روی انسان مصرف فلفل چیلی را با افزایش خطر ابتلا به سرطان به ویژه کیسه صفرا و معده مرتبط می داند. علاوه بر این، پودر فلفل قرمز به عنوان یک عامل خطر برای سرطان دهان و گلو در هند شناخته شده است. بخاطر داشته باشید مطالعات مشاهده ای نمی تواند اثبات کند فلفل قرمز باعث سرطان می شود فقط افرادی که مقادیر زیادی فلفل چیلی می خورند احتمال ابتلا به آن وجود دارد. برای تعیین اینکه آیا مصرف فلفل قرمز چیلی یا مکمل کپسایسین در طولانی مدت بی خطر است یا خیر به مطالعات بیشتری نیاز است.
در پایان
فلفل چیلی به عنوان یک ادویه محبوب در بسیاری از نقاط جهان به دلیل طعم گرم و تند شهرت دارد. فلفل چیلی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و انواع ترکیبات گیاهی بی نظیر هستند. فلفل قرمز چیلی شامل کپسایسین، ماده ای است که باعث سوختن دهان می شود. کپسایسین با چندین فواید برای سلامتی و همچنین عوارض جانبی مرتبط است. از یک طرف به کاهش وزن و تسکین درد هنگام مصرف منظم کمک می کند. از سوی دیگر، احساس سوزش ایجاد می کند که برای بسیاری از افراد ناخوشایند است ، به ویژه افرادی که عادت به خوردن فلفل چیلی ندارند و همین که با ناراحتی گوارشی مرتبط است. توجه به میزان تحمل خود هنگام خوردن فلفل چیلی مهم است. استفاده از آنها به عنوان ادویه گزینه سالمی محسوب می شود، اما افرادی که دچار ناراحتی گوارشی می شوند باید از مصرف آن خودداری کنند.
مترجم: الهه زارعی