آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
کم شنوایی و سمعک
سمانه حسنی
به کاهش توانایی دستگاه شنوایی انسان که موجب کاهش قدرت شنوایی می شود کم شنوایی گفته می شود و چنانچه این میزان از کم شنوایی به حدی زیاد باشد که هیچ صدایی را نشنود ناشنوایی اطلاق می گردد. درمان ناشنوایی مطلق که از بدو تولد وجود داشته باشد صرفا با استفاده از کاشت حلزون و […]
به کاهش توانایی دستگاه شنوایی انسان که موجب کاهش قدرت شنوایی می شود کم شنوایی گفته می شود و چنانچه این میزان از کم شنوایی به حدی زیاد باشد که هیچ صدایی را نشنود ناشنوایی اطلاق می گردد. درمان ناشنوایی مطلق که از بدو تولد وجود داشته باشد صرفا با استفاده از کاشت حلزون و قرار دادن الکترودهای در حلزون برای تحریک اعصاب شنوایی و ارسال آن به مغز امکان پذیر است.
کم شنوایی بر اساس قرارداد به محدوده خفیف، ملایم، متوسط، شدید، شدید-عمیق و عمیق طبقه بندی می شود. با افزایش میزان کم شنوایی مشکلات همراه آن نیز افزایش خواهد یافت به طوری که در مراحل و میزان پایین تر کم شنوایی، افراد درک کلمات مناسبی را نخواهد داشت که در چنین حالتی با استفاده از قیمت سمعک در حد ایده آل می توان این مشکل را برطرف کرد. با افزایش میزان کم شنوایی مشکلات همراه بیشتر خواهد بود و لذا لازم است از وسایل یا سمعک های با تکنولوژی های پیشرفته تری برای جبران کم شنوایی استفاده کرد. استفاده از دیگر اکسسوری یا وسایل کمک شنوایی در کنار سمعک برای بهبود روابط این افراد کمک کننده خواهد بود.
انواع سمعک ها
سمعک برای کمک به کم شنوایی و برطرف کردن آن به وجود آمده است. بر این اساس با توجه به انواعی از کم شنوایی ها و مدل های مختلف آنها نمی توان از یک سمعک برای تمامی این مشکلات بهره مند شد لذا انواعی از سمعک ها با ویژگی های اکوستیکی متفاوت برای پوشش تمامی کم شنوایی ساخته شده اند که در حال حاضر نیز در دسترس می باشند. در درجه اول این انواع، سمعک های داخل گوشی وجود دارد که با استفاده از قالبگیری که از گوش صورت می گیرد سمعک متناسب با ساختار مجرای هر گوش و با میزان کم شنوایی ساخته و تجویز می شود. سمعک زیمنس از نوع نامرئی و نیز سمعک اتیکن از سمعک های نام آشنا در این حوزه می باشند. استفاده از سمعک های داخل گوشی علاوه بر دیده نشدن در بیشتر موارد به صورت کامل مشکل افراد دارای کم شنوایی را برطرف خواهد کرد. در گروه بعدی سمعک ها، انواع سمعک های پشت گوشی وجود دارند که به انواعی از سمعک های پشت گوشی استاندار و نیز نوع پشت گوشی از نوع رسیور داخل کانال یا ریک می توان اشاره کرد. این سمعک های با توجه به قرار گیری پشت گوش و استفاده از سایز بزرگتر بدنه و رسیور آن، می توان برای پوشش کامل تمامی کم شنوایی از آنها استفاده کرد. علاوه بر سمعک های مذکور، سمعک های دیگری به نام سمعک های استخوانی و عینکی نیز وجود دارد که به صورت خاص برای افرادی که دچار کم شنوایی انتقالی یعنی سوراخ شدگی پرده گوش و یا عفونت های مزمن گوش دارند و قادر به استفاده از سمعک های معمولی نیستند استفاده می شوند. و در پایان نیز گروهی از سمعک ها هستند که به سمعک های جیبی معروف هستند این سمعک ها نیز در گروهی از افراد سالمند که سابقه قدیمی استفاده از این سمعک ها را دارند دیده می شوند این سمعک ها به صورت کلی منسوخ می باشند اما با این حال طرفدارانی دارند که باعث شده است که از بازار به صورت کامل خارج نشوند.
کلام پایانی
در بیشتر کم شنوایی تنها راه درمان استفاده از سمعک است. درمان نکردن کم شنوایی و استفاده نکردن از سمعک باعث افت بیشتر کم شنوایی و نیز مشکلات همراه آن خواهد بود. مشکلات گفتاری و درک کلمات خصوصا در محیط های نویز و چند نفره و نیز مشکلات شناختی از جمله اختلالات حافظه و دمانس و آلزایمر و نیز کاهش حافظه کاری و توجه از مشکلات همراه خواهند بود. شایان ذکر است که از نکات مهم و حیاتی در استفاده از سمعک، استفاده زود هنگام از این وسیله خواهد بود چرا که اگر کم شنوایی به مدت طولانی وجود داشته باشد توانایی مرکزی مغزی را کاهش داده و استفاده از سمعک بعد از مدت زمان طولانی استفاده چندانی را به همراه نخواهد داشت. یکی از مراکز معتبر تهیه سمعک، کلینیک سمعک تهران صفیر با مدیریت جناب آقای ولدبیگی متخصص شنوایی و سمعک در شهر تهران می باشد که ارائه دهنده بهترین سمعک های روز دنیا و از جمله سمعک اتیکن با آخرین متدهای علمی می باشد. همچنین می توان با این مرکز با شماره 22648270 تماس گرفت و پس از تعیین وقت به کلینیک مراجعه کرد. توصیه می شود از سایت مرتبط این کلینیک با نشانی WWW.TEHRANSAFIR.COM برای کسب اطلاعات مناسب در مورد انواع سمعک ها، کم شنوایی و گوش بهره مند شوید.
خوب بشنوید بهتر زندگی کنید
سمعک تهران صفیر
دکتر ولدبیگی