آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
چگونه تکنولوژی ارتباطات در دوران پساکرونایی به کمک انسان ها آمد؟
سمانه حسنی
بعد از گذشت بیشتر از دو سال از بیماری جهانی کرونا، در این روزها شاهد آن هستیم که انواع مختلفی از واکسن این بیماری در جهان ساخته شده و تقریبا تمامی مردم به آرامشی نسبی دست پیدا کردهاند. همه میتوانند در کنار رعایت بهداشت و مراقبتهای مناسب، به محل کار خود بازگردند و جذابیتهای جهان […]
بعد از گذشت بیشتر از دو سال از بیماری جهانی کرونا، در این روزها شاهد آن هستیم که انواع مختلفی از واکسن این بیماری در جهان ساخته شده و تقریبا تمامی مردم به آرامشی نسبی دست پیدا کردهاند. همه میتوانند در کنار رعایت بهداشت و مراقبتهای مناسب، به محل کار خود بازگردند و جذابیتهای جهان را دوباره تجربه کنند.
البته ذکر این نکته مهم است که بعد از فروکش کردن بیماری کرونا و توزیع واکسن این بیماری، پایان یافتن بحران این بیماری در بهداشت جهانی، شکل متفاوتی به خود گرفته است. به عبارت سادهتر، همه چیز فقط به توزیع واکسن ختم نمیشود و با انجام برخی مراقبتهای بهداشتی از سوی سازمانهای بهداشتی هر کشور، میتوان امیدوار بود که بیماری در کنترل قرار گرفته است و دوباره رشد نخواهد کرد.
فناوری و تکنولوژیهای نو هر روز نگرشی جدید از جهان را پیش روی ما قرار میدهد. در این میان نقش فناوریهای نو در دوران پساکرونایی اهمیت بیشتری پیدا میکند. با استفاده از تکنولوژی میتوان به کاهش در اختلال در روش مراقبتهای بهداشتی و حمایت از آن کمک کرد.
با توجه به اینکه همه ما به نوعی از این بیماری خسته شدیم و به دنبال راه فراری هستیم که دوباره به این مسیر بازنگردیم؛ در این مقاله قصد داریم اهمیت فناوریهای نو را در بهبود زنجیره مراقبت بهداشتی بررسی کنیم.
دوران پساکرونایی، از زندگی تا شکوفایی
با توزیع گسترده انواع واکسنهای کویید 19، بیماری کرونا در حال فروکش کردن و تمام شدن است. اما نمیتوان اعتماد داشت که این بیماری برای همیشه رخت بسته و به پایان رسیده است. در این میان سازمانهای بهداشتی در کشورهای مختلف جهان به دنبال روشهایی برای مراقبت از بیماران بعد از دوران پساکرنایی هستند.
بهطور مثال سازمان بهداشتی Athena health ازجمله این موارد است که پیشنهاد داده تا زنجیره مراقبتهای بهداشتی بعد از اتمام کرونا قطع نشود. روش کار به این صورت است که حمایت و مراقبتهای بهداشتی طولانی مدت از بیماران بهصورت مجازی ادامه پیدا کند.
موضوع این است که مراجع بهداشتی در کشورهای مختلف جهان اعتقاد دارند که باید در کنار واکسینه کردن مردم، مراقبتهای بهداشتی باز هم ادامه داشته باشد. اما نمیتوان از مردم خواست که در فواصل زمانی مختلف به مراکز بهداشتی مراجعه کنند. در این شرایط، چاره کار این است که مراقبتهای بهداشتی بهصورت مجازی ادامه پیدا کند.
مراقبتهای مجازی در دوران پساکرونایی
مرکز بهداشتی Athena health معتقد است که برای درگیر نگه داشتن بیماران در طولانی مدت و تست سلامتی آنها این است که بهطور مداوم از راه دور و بهصورت مجازی پشتیبانی شوند. همچنین اطلاعات مختلف پزشکی آنها جمعآوری میشود تا بهطور کامل از شرایط سلامتی و درمانی آنها باخبر باشند.
البته این نوع مراقبت پزشکی موضوع تازهای نیست و در دوران کرونایی نیز به میزان زیادی استفاده شده است. بهطور مثال در کشور ایران نیز تمام کسانی که به بیماری کرونا مشکوک بودند، با شماره تماس 4030 تماس میگرفتند و اطلاعات مختلف درباره سلامت و بیماری خود را به پزشکان اطلاع میدادند تا در صورت نیاز در خانه و یا بیمارستان قرنطینه شده و درمان آنها بهطور دقیق پیگیری شود.
در حال حاضر نیز فناوری به شکل بهتری به کمک مراکز بهداشتی آمده است تا بتوانند بدون نیاز به قرنطینه و با مراجعه حضوری بیماران به مراکز بهداشتی، اطلاعات مختلف آنها را در زمینه سلامت و بیماری رصد کنند و در صورت نیاز به درمان، قرنطینه و بیمارستان، حمایت شوند.
خدمات بهداشتی مجازی از راه دور
حقیقت این است که ارائه خدمات بهداشتی از راه دور و بعد از دوران پساکرونایی به یک نیاز مهم و جدی تبدیل شده است. در این میان فناوری و تکنولوژیهای نو به ما این امکان را میدهد که با انعطاف بیشتر و بهتری بتوانیم خدمات سلامت را از راه دور به راحتی دریافت کنیم.
برای استفاده از فناوریهای نو، در اختیار داشتن ابزارهای فناوری نیز اهمیت بسیار زیادی دارد و تقریبا بدون در اختیار داشتن آنها نمیتوان از هیچ نوع تکنولوژی جدیدی استفاده کرد. در این میان برای استفاده ا فناوری در زمینه خدمات بهداشتی مجازی، اولین و مهمترین ابزار، بهرهمندی از یک گوشی هوشمند بهروز و مناسب است.
ممکن است خریداری یک گوشی موبایل هوشمند و یا تبلت مناسب، کمی گران باشد. در این شرایط بهتر است با خرید قسطی موبایل هوشمند خودتان را در مسیر فناوریهای نو قرار دهید و به شکل مناسب از آن استفاده کنید. همچنین ابزار مهم دیگری که برای بهرهمندی راحتتر از فناوریهای سلامت نیاز دارید، اتصال کامل و پرسرعت به اینترنت است.
به همین دلیل با در اختیار داشتن یک بسته اینترنت مناسب و پرسرعت، بهخوبی میتوانید از خدمات بهداشتی مجازی استفاده کنید؛ بدون اینکه نیازی به حضور در مراکز بهداشتی داشته باشید.
مزایای خدمات بهداشتی مجازی
شاید در ابتدا تصور شود که خدمات بهداشتی از راه دور، فقط برای بیماران کرونایی و کسانی قابل استفاده است که به این بیماری مشکوک هستند؛ در حالی که اینطور نیست. به عبارت سادهتر، بروز این بیماری در جهان موجب شده است که سبک زندگی همه ما با تغییرات محسوسی همراه باشد.
کسب و کارها شکل و مدلی مجازی پیدا کردند و مشاغل اینترنتی درامد بسیار بهتری نسبت به نوع فیزیکی و حضوری آن دارند و این موضوع درباره نحوه مراقبتهای بهداشتی نیز صدق میکند. همه ما به شکلی به روشهای مجازی علاقه بیشتری پیدا کردیم و در این میان از مراقبتهای بهداشتی مجازی و از راه دور استقبال میکنیم.
اما نکته مهمی که در این روش اتوماسیون و ارائه خدمات بهداشتی مجازی اهمیت پیدا میکند، برخورداری از ابزارهای لازم برای بهرهمندی از آن است. تحولات دیجیتال پیش از هر چیزی نیاز به ابزارهای مناسب برای استفاده از آن دارد و بدون آنها نمیتوان کاری را از پیش برد.
به همین دلیل در اختیار داشتن گوشیهای هوشمند، تبلتهای مناسب و برخورداری از یک بسته اینترنت پرسرعت 4 یا 5G گزینههای مهم در این رابطه هستند. همچنین مراکز بهداشتی نیز میتوانند هر روز با روشهای جدید فناوری همراه شوند تا برای پیشبرد اهداف خود موفقتر باشند. بهطور مثال ارائه برنامههای موبایلی و اپلیکیشنهای سلامت به بیماران روش جذابی است که همه مردم بیمار و سالم از آن استقبال میکنند و بهصورت غیرمستقیم در جهت سلامت عمومی جامعه گام برمیدارند.