کشور آمریکا برای ورود افراد به این کشور قوانین و مقررات خاصی را وضع کرده است و به واسطه این قوانین، دستورالعملهای مشخصی را در نظر گرفته است. سفر به کشور آمریکا، چه به صورت سفر توریستی باشد و یا به قصد تحصیل، سرمایه گذاری، کار و یا اقامت دائم، هر یک روشهای مختص به خود را دارد.
به همین منظور، ممکن است فرد متقاضی در جهت طی کردن مراحل سفر به آمریکا دچار ابهام شود. سوالاتی از قبیل آنکه گرین کارت چیست؟ ویزای آمریکا یعنی چه؟ شهروندی آمریکا با اقامت دائم چه تفاوتی دارد؟ و آن که چگونه پاسپورت آمریکایی بگیریم؟ سوالاتی است که شاید برای افرادی که تازه وارد مسیر مهاجرت به آمریکا شدهاند پیش بیاید. با ما همراه باشید تا به این سوالات پاسخ کامل دهیم.
گرین کارت چیست؟
گرین کارت آمریکا (US Green Card) یک کارت شناسایی است که به دارنده آن این اجازه را میدهد تا در کشور امریکا اقامت دائم داشته باشد. بنابراین در صورتی که به قصد سفرهای غیرمهاجرتی به آمریکا اقدام میکنید، گرین کارتی برای شما صادر نخواهد شد. فرد دارنده گرین کارت آمریکا، میتواند به صورت آزادانه در این کشور زندگی کند، به تحصیل بپردازد و شغل مورد نظر خود را پیدا کند. راههای متعددی برای دریافت گرین کارت امریکا وجود دارد. از جمله آن که میتوان در برنامهای که هرساله توسط اداره مهاجرت آمریکا برگزار میشود و با نام لاتاری گرین کارت شناخته میشود، شرکت کرد و در آن برنده شد. راه دیگر آن است که به منظور کار وارد کشور آمریکا شوید و به واسطه طی فرایندهایی خاص، بتوانید اقامت دائم این کشور را دریافت کنید. همچنین از طریق مهاجرت به امریکا به واسطه خانواده و یا سرمایه گذاری نیز، امکان دریافت گرین کارت آمریکا وجود خواهد داشت.ویزای آمریکا چیست؟
ویزا، اجازه ورود فرد به خاک کشور آمریکا است و به صورت یک بار مصرف میباشد. ویزا بر روی پاسپورت شخص متقاضی خواهد چسبید و به محض ورود به خاک امریکا مورد بررسی قرار میگیرد. دریافت ویزای مهاجرتی را میتوان با دریافت گرین کارت آمریکا برابر دانست. زیرا در صورتی که فرد از طریق ثبت نام لاتاری و برنده شدن در آن، ویزای مهاجرتی آمریکا را دریافت کند، بعد از ورود به خاک کشور آمریکا، مستحق دریافت گرین کارت خواهد شد. این در حالی است که ویزاهای غیرمهاجرتی که برای تحصیل، کار در دوره کوتاه مدت و یا توریستی اهدا میشود، مدت دار بوده و شخص باید حتما به کشور مبدا خود بازگردد.شهروندی کشور آمریکا چیست و چه تفاوتی با اقامت دائم دارد؟
اگرچه از لحاظ نحوه زندگی، پیدا کردن شغل و یا تحصیل در آمریکا، تفاوتی بین شهروندان و مقیمان دائم این کشور وجود ندارد، اما در برخی از تعاملات سیاسی، این تفاوتها احراز میشود. به عنوان مثال، فرد مقیم آمریکا از قابلیت حق رای محروم خواهد ماند و نخواهد توانست در رای گیریها شرکت کند. علاوه بر این، پاسپورت کشور آمریکا تنها به شهروندان این کشور اهدا خواهد شد. در نتیجه فرد مقیم کشور امریکا، نمیتواند پاسپورت آمریکایی دریافت کند.نحوه دریافت شهروندی آمریکا
برای دریافت شهروندی کشور آمریکا، باید در ابتدا مقیم دائم این کشور باشید. در صورتی که در لاتاری برنده شده باشید و ویزای خود را دریافت کردهاید، باید به آمریکا سفر کنید و در کشور آمریکا اقامت داشته باشید. فرد مقیم کشور آمریکا در صورتی که 5 سال در این کشور زندگی کند، میتواند شهروندی این کشور را دریافت کند و همچنین پاسپورت آمریکایی بگیرد. همچنین باید در نظر داشته باشید که بعد از آنکه شخص گرین کارت خود را دریافت کرد و به عنوان مقیم کشور آمریکا شناخته شد، میتواند سفرهایی را به خارج از کشور آمریکا داشته باشد اما باید در نظر داشت که مدت زمان این سفرها نباید از 6 ماه بیشتر شود. به این منظور که شخص اگر قصد داشته باشد تا به کشور ایران باز گردد، باید حتما ظرف مدت شش ماه، دوباره وارد خاک امریکا شود. از مزایای پاسپورت کشور آمریکا میتوان به این موضوع اشاره کرد که با داشتن آن، میتوان به بسیاری از کشورهای دنیا، بدون دریافت ویزا سفر کرد.جمع بندی
در صورتی که فرد مستحق دریافت گرین کارت آمریکا باشد، به عنوان یک مقیم کشور امریکا شناخته خواهد شد. او در ابتدا ویزای مهاجرتی خود را دریافت میکند و به محض ورود به خاک آمریکا، میتواند گرین کارت خود را دریافت کند. در این صورت او میتواند در کشور آمریکا به تحصیل بپردازد، شغل پیدا کند و زندگی آزادانهای داشته باشد؛ اما از دریافت پاسپورت و داشتن حق رای محروم است. بنابراین باید حداقل 5 سال از اقامت او در کشور آمریکا بگذرد، تا بتواند حق شهروندی آمریکا را به دست آورده و پاسپورت آمریکایی دریافت کند. در این صورت نه تنها میتواند از حق رای و مزایای پاسپورت امریکا برخوردار شود، بلکه میتواند نسبت به ورود اقوام درجه یک و فرزندان زیر 21 سال خود به کشور آمریکا اقدام کند. منبع: کارت سبز برچسب ها : گرین کارت آمریکا,ویزای آمریکا,مهاجرت به آمریکاآیا این مطلب برای شما مفید بود؟