درمان کم تهاجمی برای فتق دیسک
در گذشته برای رفع عارضه سیاتیک شدید نیاز به اقدامات تهاجمی بود. این دسته از جراحیها خطرات و عوارضی را برای بیمار به همراه داشت و روند بهبودی نیز دشوار و طولانی مدت بود. معمولا افرادی که تحت این دسته از عمل جراحیهای باز قرار میگیرند به حدود 8 تا 12 هفته به بهبودی نیاز دارند. اما امروزه متخصص درد این روشها را تا حد امکان توصیه نمیکند تا بیمار دچار عوارض و خطرات پس از جراحی نشود. رفع فشار با لیزر دیسک از راه پوست یکی از روشهای درمانی نوین است و نیازی به انجام عمل جراحی نیست. از آنجایی که به صورت بسته و بدون جراحی انجام میگیرد، روند بهبودی طولانی مدت نیست و میتوانید طی مدت کوتاهی به فعالیت روزانه خود بازگردید. بسیاری از بیماران طی چند روز پس از درمان بدون هیچ مشکلی به محل کار خود بازمیگردند.نحوه رفع فشار دیسک با کمک لیزر دیسک (PLDD)
همانطور که گفتیم این روش نوین نیازی به اقدامات تهاجمی ندارد. در روش PLDD قسمت میانی دیسک، قسمتی که به عصب فشار وارد میکند، تبخیر میشود. این مایع اضافی خارج شده از دیسک به عصب سیاتیک فشار وارد میکند و منجر به درد میشود. با تبخیر این مایع، فشار از روی عصب سیاتیک برداشته شده و منجر به تسکین درد میشود. این روش درمانی با کمک فلوروسکوپی برای شناسایی فتق دیسک به کاربرده میشود. سپس یک سوزن با استفاده از بی حسی موضعی در دیسک بین مهره قرار میگیرد. فیبر لیزر با کمک سوزن به دیسک آسیبدیده وارد شده و مایع اضافی نیز تبخیر میشود. برای ادامه بهبودی بیمار به خانه بازمیگردد و پس از گذشت چند روز میتواند فعالیتهای روزانه خود را انجام دهد. گزارشها از سوی بیماران نشان داده که این روش کاملا ایمن بوده و تاثیرگذاری بالایی داشته است. از دیگر نکات مهمی که وجود دارد، این روش منجر به زخم یا همچنین بیثباتی در ستون فقرات نمیشود. روش درمانی PLDD توانایی بیمار را برای دریافت سایر درمانها محدود نمیکند. همچنین این نوع درمان زمانی که سایر روشهای جراحی موثر واقع نشود، گزینه موثری است.مزیتهای لیزر دیسک برای درمان کمردرد
از مزیتهای مهم درمان کمردرد با لیزر دیسک کمر در کلینیک درد که بسیاری از افراد را مجاب به انجام آن میکند به شرح زیر است:- در طی این روش درمانی از بی حسی موضعی به کار برده میشود و نیازی به بیهوشی عمومی نیست، همچنین احتمال عوارض بیهوشی نیز وجود ندارد.
- زمانی که نمیتوان جراحی یا اندوسکوپی انجام داد، میتوان این روش درمانی را برای بیماران در نظر گرفت. بهطور کلی افرادی که موفق به درمان به هر روشی نشدهاند این گزینه میتواند بسیار کارساز باشد.
- اگر فتق دیسک را با این روش درمانی تسکین دهید، احتمال عود آن بسیار کمتر از هر روشی است.
- PLDD بهبودی نسبتا سریعتری را نسبت به هر روش درمانی دیگر دارد و میتوانید طی مدت کوتاهی به محل کار خود بازگردید.
- نیازی به برشهای جراحی، جدا کردن ماهیچهها از استخوانها و… نیست، به همین جهت امکان ایجاد اسکار در اطراف ریشههای عصبی و درد مزمن وجود ندارد.
- برخلاف جراحی باز که آسیب عضلانی و ناپایداری ستون فقرات رخ میدهد و امکان نیاز به انجام عمل جراحی مجدد وجود دارد، در روش لیزر دیسک به این صورت نیست.
لیزر دیسک برای درمان کمردرد به چه افرادی پیشنهاد میشود؟
لیزر برای درمان هر کمردردی مناسب نیست، به بیمارانی پیشنهاد میشود که مبتلا به فتق دیسک همراه با چنین مشکلاتی هستند:- درد شدید در ناحیه پا، کمر، گردن یا دست احساس میشود.
- دردی که پس از شش هفته با استراحت، تزریق دارو به ستون فقرات، فیزیوتراپی و... بهبود پیدا نکرده است.
- درد دیسک و رادیکولوپاتی بیش از سه ما احساس میکنند.
- درد بیشتر در ناحیه پا نسبت به کمر احساس میشود.
- عدم پارگی در دیسک
- عدم شکستگی فشاری
- فتق دیسک با هر یک از این موارد از سوی پزشک تشخیص داده شده است:
- MRI
- اسکن CAT
- دیسکو گرافی
- میلوگرافی
- فتق دیسک
- رادیکولوپاتی
- درد عصب سیاتیک
- تنگی کانال نخاعی
روند بهبودی پس از لیزر دیسک
پس از اتمام عمل و بررسی وضعیت بیمار، میتواند همان روز به خانه بازگردد. معمولا توصیه میشود که بیماران طی 24 ساعت در رختخواب باشند. پزشک پس از گذشت تنها یک هفته به بیمار اجازه بازگشت به کار را میدهد. بیمارانی که فعالیت فیزیکی سختی دارند، باید کمی بیشتر صبر داشته باشند تا بهبودی کامل پس از گذشت حدود 6 هفته بگذرد. بهطور کلی روش PLDD روند بهبودی کوتاه و تسکین درد فوری دارد.آیا این مطلب برای شما مفید بود؟