بسیاری از روشهای درمانی در گذشته به منظور مدیریت آلرژیهای غذایی با تمرکز بر قرار دادن آلرژنهای مختلف فردی طراحی شده بودند. اما اینبار، یک داروی نوآورانه به نام Xolair یا omalizumab معرفی شده که برای چند نوع آلرژی مختلف تایید شده است و شدت حساسیت به غذاهایی چون بادامزمینی، شیر و تخممرغ را بهبود میبخشد. این دارو که به نام omalizumab یا Xolair شناخته میشود، یک آنتیبادی مونوکلونال تزریقی است که به تعداد معینی از پروتئینهای ایمنی متصل میشود. این پروتئینها به مولکول ایمونوگلوبولین E (IgE) متصل میشوند که نقش کلیدی در فرآیند آلرژی دارد.
سازمان غذا و داروی آمریکا، در ۱۶ فوریه اعلام کرد دارویی که برای کاهش واکنشهای آلرژیک به بیش از یک نوع غذا طراحی شده، برای اولین بار توسط این سازمان، تأیید شده است. بسیاری از درمانها با هدف قرار دادن آلرژنهای غذایی فردی در گذشته آزمایش شدهاند –، اما این اولین دارویی است که برای چند نوع آلرژی مختلف تایید شده و شدت آلرژی به غذاهایی از جمله بادامزمینی، شیر و تخممرغ را کاهش میدهد.
این دارو Xolair یا omalizumab نام دارد که یک آنتیبادی مونوکلونال تزریقی است که حاوی پروتئینهای ایمنی است که به مولکول ایمونوگلوبولین E (IgE) متصل میشود و به این ترتیب واکنشهای آلرژیک را کاهش میدهد. با ممانعت از اتصال IgE به گیرندههای آن، این دارو میتواند واکنشهای نوع I را کاهش دهد و خطر آنافیلاکسی را پس از قرار گرفتن در معرض چندین غذا کاهش دهد.
با این حال، Xolair – که برای استفاده در در برخی از بزرگسالان و کودکان یک سال یا بیشتر تایید شده – برای درمان فوری و اورژانسی واکنشهای آلرژیک در نظر گرفته نشده است. در عوض، استفاده مکرر آن برای کاهش احتمال بروز واکنشهای شدید و به حداقل رساندن خطرات بروز توصیه میشود. تزریق هر دو تا چهار هفته یک بار به عنوان یک اقدام پیشگیرانه عمل میکند تا بیماران را قادر به ایجاد تحمل نسبت به آلرژنهای غذایی کند. نکته مهم این است که افرادی که از این دارو استفاده میکنند باید همچنان از غذاهایی که به آنها حساسیت دارند اجتناب کنند.
اگرچه این دارو آلرژیهای غذایی را از بین نمیبرد یا به بیماران اجازه نمیدهد آزادانه آلرژنهای غذایی مصرف کنند، ولی استفاده مکرر از آن به کاهش بیماری شدید در صورت مواجهه تصادفی کمک میکند. این تأیید پس از یک کارآزمایی بالینی موفقیتآمیز صورت گرفت که نشان داد ۶۷ درصد از افراد مبتلا به آلرژی به بادام زمینی و حداقل دو آلرژی غذایی دیگر قادر به خوردن یک دوز پروتئین بادامزمینی بدون علائم آلرژیک متوسط تا شدید شدهاند. ولی تنها ۷ درصد در گروه کنترل یعنی کسانی که این دارو را مصرف نمیکردند، این طور بودند. در مورد آلرژی به بادام هندی، شیر و تخم مرغ هم وضعیت مشایه بود
عوارض جانبی Xolair شامل واکنشهای محل تزریق و تب بود، و شخص در هنگام مصرف نبایستی آنافیلاکسی، بدخیمی، تب، درد مفاصل، بثورات پوستی و عفونت انگلی (کرم) داشته باشد. در نتیجه، FDA هشدار میدهد که Xolair باید فقط در یک محیط مراقبتهای بهداشتی و فقط برای کسانی که سابقه حساسیت شدید شناخته شده به Xolair یا هر یک از اجزای آن را ندارند شروع شود. حدود ۶ درصد از مردم ایالات متحده آلرژی غذایی دارند و Xolair میتواند یک گزینه درمانی جدید بسیار مورد نیاز آنها باشد.