قهوه فواید و خطراتی برای سلامتی دارد. وقتی صحبت از آرتروز می شود، همین امر صادق است. خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قهوه ممکن است برای برخی از انواع آرتریت مانند نقرس مفید باشد. از سوی دیگر، برخی تحقیقات نشان می دهد که قهوه می تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از آرتریت مانند آرتریت روماتوئید و آرتروز را افزایش دهد.
اگر یک دوست دار قهوه مبتلا به آرتریت هستید، باید این مزایا و معایب را بسنجید که بسته به نوع آرتروز، نوع قهوه ای که می نوشید و چند فنجان در روز می نوشید، می تواند متفاوت باشد.
قهوه چگونه بر آرتروز تأثیر می گذارد؟
نوشیدن قهوه برای علائم آرتریت هم مزایا و هم معایبی دارد. برای برخی از انواع آرتریت، مانند آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت، می تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. برای انواع دیگر، مانند نقرس (نوعی آرتریت التهابی) به نظر می رسد محافظت کننده باشد.
نقرس
تحقیقات نشان می دهد که مصرف قهوه می تواند به کاهش سطح اسید اوریک، یک ماده زائد موجود در خون، کمک کند. سطح بالای اسید اوریک سرم با افزایش تعداد عودهای نقرس همراه است. این کاهش در قهوه های کافئین دار و بدون کافئین رخ داده است. بنابراین، مصرف قهوه در حد اعتدال ممکن است برای افراد مبتلا به نقرس مفید باشد.
روماتیسم مفصلی
قهوه حاوی آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات فعال است که از سلول های بدن شما در برابر التهاب و آسیب بافتی ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند؛ رادیکال های آزاد نقش کلیدی در ایجاد بسیاری از بیماری های التهابی از جمله آرتریت روماتوئید دارند.
در تئوری، نوشیدن مقدار زیادی قهوه می تواند از آرتریت روماتوئید جلوگیری کند یا علائم آرتریت از قبل موجود مانند درد مفاصل را تسکین دهد اما به همین این سادگی نیست.
برخی از مطالعات هیچ ارتباطی بین قهوه بدون کافئین و خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید پیدا نکرده اند. با این حال، چند مطالعه نشان داده اند که خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید ناشی از نوشیدن قهوه بدون کافئین، بیشتر است.
مطالعه دیگری نشان داد که مصرف قهوه ممکن است خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را افزایش دهد زیرا با سطوح بالاتر فاکتور روماتوئید (یک اتوآنتی بادی که در پاسخ به آرتریت روماتوئید تشکیل می شود) مرتبط است.
آرتروز
علاوه بر این، مشخص شده است که مصرف کافئین بر رشد غضروف و استخوان تأثیر منفی می گذارد که می تواند خطر ابتلا به آرتروز را افزایش دهد. مطالعه ای که در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، اجتناب از مصرف کافئین یا محدود کردن آن را برای جلوگیری از آرتروز توصیه می کند.
تحقیقات در مورد قهوه و آرتریت تصویر واضحی ارائه نمی دهد. به این دلیل که موارد خاصی مانند نوع آرتروز، مقدار قهوه و اینکه آیا قهوه بدون کافئین است، همگی در تأثیر قهوه بر سلامت مفاصل شما نقش دارند.
قهوه و داروهای آرتریت
مصرف قهوه هنگام مصرف داروهای آرتریت منع مصرف ندارد؛ با این حال، می تواند بر احساس شما در هنگام مصرف آن داروها تأثیر بگذارد.
پردنیزون
بی خوابی (مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب) یکی از عوارض جانبی رایج پردنیزون است؛ بنابراین، بسیار مهم است که در نظر بگیرید که چگونه سایر محرکها، مانند کافئین یا نیکوتین، میتوانند به بیخوابیدامن بزنند و به خواب رفتن را دشوارتر کنند.
متوترکسات
متوترکسات یک داروی ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARD) است که برخی از انواع آرتریت را درمان می کند. متأسفانه عدم تحمل متوترکسات (ناتوانی در تحمل عوارض جانبی) یکی از دلایل اصلی عدم انطباق با این دارو است اما، برخی تحقیقات نشان می دهد که کافئین ممکن است عدم تحمل متوترکسات را کاهش دهد.
در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده، محققان چگونگی تأثیر کافئین بر عدم تحمل متوترکسات را ارزیابی کردند. این مطالعه نشان داد که کافئین اثر متوترکسات را اندکی کاهش می دهد و در نتیجه به کاهش علائم عدم تحمل دارو کمک می کند.
اگر دچار عدم تحمل متوترکسات هستید، حتماً علائم خود را با پزشک در میان بگذارید.
سایر مزایای سلامتی
قهوه حاوی انواع مواد مغذی و محرک است. کافئین سیستم عصبی مرکزی را برای افزایش هوشیاری، حافظه، تمرکز و عملکرد فیزیکی تحریک می کند.
وقتی قهوه به تنهایی مصرف شود، یک نوشیدنی کم کالری با کمتر از پنج کالری در هر فنجان ۸ اونس است. قهوه علاوه بر کافئین موارد زیر را دارد:
پلی فنول ها(یک آنتی اکسیدان)
ریبوفلاوین (ویتامین B۲)
اسید پانتوتنیک(ویتامین B۵)
منگنز
پتاسیم
منیزیم
نیاسین (ویتامین B۳)
قهوه به عنوان یک محرک، وقتی در حد اعتدال مصرف شود، فواید متعددی برای سلامتی شما دارد، از جمله:
بهبود عملکرد شناختی
افزایش متابولیسم
کمک به کاهش وزن
افزایش هوشیاری
کاهش خستگی
کمک به عملکرد فیزیکی در حین ورزش
کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی
بدون کافئین چطور؟
قهوه بدون کافئین بسیاری از دیگر مزایای تغذیه ای مرتبط با قهوه، مانند اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی پلی فنول ها را حفظ می کند.
خطرات و عوارض جانبی
در حالی که کافئین فوایدی دارد، خطرات مرتبط با آن نیز وجود دارد. دوزهای بالای کافئین عوارض جانبی ایجاد می کنند مانند:
ضربان قلب سریع
ضربان قلب نامنظم
فشار خون بالاتر
افزایش اضطراب
مشکل در خوابیدن
مشکلات گوارشی
کافئین همچنین به عنوان یک ادرارآور خفیف عمل می کند، به این معنی که ترشح نمک و آب را از طریق ادرار تحریک می کند، که می تواند منجر به کم آبی خفیف شود.
در حالی که قهوه در حد اعتدال دارای برخی از فواید سلامتی است، اما در صورت مصرف بیش از حد می تواند عوارض جانبی و خطرات ناخواسته ای ایجاد کند. مصرف بیش از ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز می تواند منجر به موارد زیر شود:
ضربان قلب بالا
کم آبی خفیف
احساس پریشانی
افزایش خطر ابتلا به برخی بیماری ها
ترک کافئین (به عنوان مثال، سردرد، خستگی و تمرکز ضعیف)
علاوه بر این، افزودن خامه، شکر یا سایر شیرین کننده ها خطرات سلامتی را افزایش می دهد. به عنوان مثال، کالری و شکر اضافه شده می تواند باعثاضافه وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت شود.
نوشیدن چقدر قهوه خوب است؟
تحقیقات نشان میدهد که میزان مطمئن مصرف روزانه کافئین حدود ۴۰۰ میلیگرم یا حدود چهار فنجان ۸ اونس قهوه در روز است. هنگام جمع کردن کل کافئین خود، به یاد داشته باشید که سایر منابع کافئین از جمله اسپرسو، نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا، چای سیاه یا سبز، شات های انرژی زا و شکلات را در نظر بگیرید