چرا دندان‌ها زرد می‌شوند و چه باید کرد؟

alodoctoradmin2
تمیز نگهداشتن دندان‌ها مفید و برای سلامتی‌مان مهم است. بنابراین باید به بهداشت دندان‌ هایمان اهمیت بدهیم. اما گاهی‌اوقات پیش می‌آید با وجود مراقبت از دندان‌ها، آنها زرد شده‌اند و دلیل آن را نمی‌دانیم. دندانپزشکان دنتال‌کر ماوسان در استرالیا ۷ دلیل مهم برای زرد شدن دندان‌ها آوردند: ۱. بالا رفتن سن هرچه سن بالاتر می‌رود، […]

تمیز نگهداشتن دندان‌ها مفید و برای سلامتی‌مان مهم است. بنابراین باید به بهداشت دندان‌ هایمان اهمیت بدهیم. اما گاهی‌اوقات پیش می‌آید با وجود مراقبت از دندان‌ها، آنها زرد شده‌اند و دلیل آن را نمی‌دانیم.

دندانپزشکان دنتال‌کر ماوسان در استرالیا ۷ دلیل مهم برای زرد شدن دندان‌ها آوردند:

۱. بالا رفتن سن

هرچه سن بالاتر می‌رود، مینای دندان نازک‌تر شده و از بین می‌رود و لایه زیرین که عاج دندان است نمایان می‌شود. رنگ طبیعی عاج دندان زرد است. به همین‌ دلیل دندان‌ها زردرنگ می‌شوند. تنها کاری که برای بهبود این وضعیت می‌توانید انجام دهید توجه دقیق به بهداشت دندان‌تان است.

۲. سیگار کشیدن

نیکوتین، تنباکو و قطران (تار) درون سیگار، دندان‌ها را زرد می‌کنند. دندان افرادی که تعداد کمی سیگار می‌کشند زرد می‌شود. اما دندان افرادی که سیگاری‌های قهاری هستند، قهوه‌ای می‌شود. خوشبختانه با ترک سیگار و رعایت بهداشت دندان می‌توان مشکل بدرنگی دندان‌ها را بهبود بخشید.

۳. نبود بهداشت لازم دهان و دندان

خوردن و آشامیدن به‌مرور روی لایه بیرونی دندان‌ها لک می‌اندازد و این روند، رایج‌ترین شکل زرد شدن دندان‌هاست. بنابراین با مرتب مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می‌توان رنگ سفید مرواریدی دندان‌ها را حفظ کرد.

۴. فرایند دندانپزشکی

برخی مواد مورد استفاده در ترمیم دندان، مانند آمالگام، رنگ دندان را تغییر می‌دهند و معمولا تا پایان فرایند درمان مجبورید این رنگ را تحمل کنید.

البته دندان افرادی که دندان‌های خود را ارتودنسی کرده‌اند هم به‌دلیل بهداشت نامناسب زرد می‌شوند که بهداشت صحیح مشکل را حل می‌کند.

۵. مصرف دارو

تجویز برخی داروها، مانند قرص آهن، موجب زردی دندان‌ها می‌شوند. البته اگر به بهداشت به‌خوبی توجه شود می‌توان جلوی بدرنگ شدن دندان‌ها را گرفت. درضمن استفاده از جوش شیرین همراه با خمیردندان، زردی دندان‌ها را از بین می‌برد.

همچنین روغن نارگیل با حذف جرم‌های روی دندان، آنها را تمیز و سفید می‌کند.

۶. بیماری

برخی از بیماری‌ها هم اثر منفی روی دندان‌ها گذاشته و موجب زردی آنها می‌شوند. معمولا پس از درمان و بهداشت صحیح دهان، دندان‌ها مجدد سفید و درخشان می‌شوند.

۷. ژنتیک

برخی از افراد به‌طور طبیعی دندان‌های زردرنگ دارند و این ویژگی ژنتیکی است که از والدین به ارث می‌رسد. متاسفانه برای مقابله با این نوع زردی دندان کار چندان موثری نمی‌توانید انجام دهید. فقط با استفاده از برخی محصولات دندانپزشکی می‌توانید زردی دندان‌ها را تا اندازه‌ای بپوشانید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ