1. دادههای بیوبانک بریتانیا نشان میدهد افرادی که روزانه حداقل دو فنجان چای سیاه مینوشند، در معرض خطر کمتری برای مرگ قرار دارند. محققان اعلام کردهاند که نرخ مرگومیر در این گروه نسبت به افرادی که چای نمینوشند، بین ۹ تا ۱۳ درصد کمتر است. پژوهشگران در تحقیقی که نتایج آن در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده، بیان کردهاند که تأثیر نوشیدن چای، چه داغ باشد و چه سرد و چه با شیر و شکر، یکسان است. همچنین، این اثر هیچ ارتباطی با وضعیت ژنتیکی افراد که در هضم کافئین تأثیر دارد، ندارد.
محققان موسسه ملی سلامت بریتانیا در این تحقیق اطلاعات حدود ۵۰۰ هزار فرد میانسال را در بیوبانک بررسی کردند. از این میان ۸۹ درصد چای سیاه و ۷ درصد چای سبز مینوشیدند. این مطالعه نشان داد که مصرف چای میتواند نرخ مرگومیر را به خصوص بر اثر بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای نارسایی قلبی و سکته کاهش دهد.
مصرف چای استرس و التهاب را کاهش میدهد
اگرچه نمیتوان به راحتی گفت که چرا نوشیدن چای ریسک مرگومیر را پایین میآورد، اما این یافته آنقدرها غافلگیرکننده نیست. چای از نظر ترکیبات زیستفعال بسیار غنی است و استرس و التهاب را کاهش میدهد.
با این همه، «فرناندو رودریگز آرتالخو»، استاد پزشکی پیشگیرانه و سلامت عمومی از دانشگاه مستقل مادرید میگوید این تحقیق پیشرفت قابل توجهی را در این حوزه حاصل کرده است. بیشتر تحقیقات درباره چای در شرق آسیا انجام شده بود که اکثر کشورهای آن چای سبز مینوشند.
آرتالخو میگوید: «این مقاله نشان میدهد که مصرف منظم چای سیاه (رایجترین نوع چای در اروپا) با کاهش ملایم نرخ مرگ و میر کلی و به خصوص نرخ تلفات بر اثر بیماریهای قلبی عروقی در بین میانسالان و بهطور عمده سفیدپوستان همراه است.»
پیشتر محققان چینی دریافته بودند افرادی که روزانه دو تا سه فنجان قهوه یا سه تا پنج فنجان چای مینوشند، با کمترین نرخ سکته یا زوال عقل روبرو هستند.