از یاد بردن چیزهای مهم، مشکل در به یاد آوردن یک خاطره یا دشواری در حفظ یک متن یا چیزی مهم، که به طور تقریباهمیشگی تجربه شود، از چالشهای فراموشی در جوانی است. فراموشی در جوانی، نه به معنای از یاد بردن گهگاه اتفاقات و وظایف، بلکه مشکلی بسیار جدی در یادآوری یا به یاد سپردن اطلاعات روزمره است. فراموشی در جوانی ممکن است موقتی یا دائمیباشد و بزرگسالی ادامه داشته باشد. از یاد بردن یا فراموش کردن، منجر به مواجه شدن با چالشهای جدی در یادآوری خاطرات، اطلاعات و تمام مواردی که قبلا به یاد سپرده یا میخواهید به یاد بسپارید میشود.
فراموشی در جوانی چه نشانههایی دارد؟
یادتان باشد که در بسیاری از اوقات فراموش کردن مسائل، اتفاقی عادی است که ممکن است درهر سنی رخ دهد و دلیل آن معمولا استرس، بی خوابی، فشار روانی، عدم تمرکز و توجه کافی، اضطراب و بیماریهای جسمیو مسمویت است. برخی از نشانههایی که نشان دهنده وجود مشکل جدی حافظه در دوران جوانیهستند، عبارتند از:
- مشکل تقریباهمیشگی در یادآوری خاطرات گذشته
- ناتوانی آزاردهنده در یادگیری مسائل جدید
- فراموش کردن وظایف روزمره
- دیر رسیدن به قرارها به دلیل فراموشی
- عقب افتادن پرداختیهای بانکی، تماسها و قرارهای ملاقات
- اختلال در مسیریابی
- چالش در به خاطر سپردن اطلاعات درسی و شغلی
چرا فراموشی در جوانی رخ میدهد؟10 علت فراموشی
از یاد بردن بعضی چیزها در تمام سنین، رخ میدهد. یادتان میرود به کسی زنگ بزنید یا در امتحان سوالی که چندین را مطالعه کردید، به یادتان نمیآید. اما وقتی این اتفاقات به طور مکرر رخ میدهند و مشکلات تحصیلی، شغلی و اجتماعی زیادی را ایجاد میکنند، لازم است تا با مراجعه به یک سامانه تخصصی روان ، به طور جدی موضوع را بررسی کنید. اما اینکه دلیل فراموشی در جوانی چیست را در ادامه بخوانید:
1. خواب کافی و با کیفیتی نداشتید
از مهمترین دلایل نقص در حافظه، نداشتن خواب منظم و کافی است. خواب ناکافی باعث میشود که بدن به اندازه کافی فرصت بازسازی خود را نداشته باشد. در نتیجه ساختارهای مغزی بهدلیل کیفیت کم خواب، دچار اختلال و اشتباه میشوند. در نتیجه برای داشتن یک حافظه خوب، خوابتان را تنظیم کنید.
2. عملکرد در مغز دچار اختلال شده باشد
گاهی اوقات دلیل فراموشی در جوانی، ناشی از وجود یک نقص یا اختلال در ساختارهای مغزی است. نقص در کارکرد بخش گیجگاهی به خصوصهیپوکامپ، به خاطر سپردن را با دشواری مواجه میکند. این مشکلات مغزی میتواند در نتیجه تصادف، ضربه شدید، عوارض بیماری یا دارویی باشد.
3. اضطراب بالا و استرس داشته اید
اضطراب و استرس شدید، تاثیری مستقیم بر حافظه دارد. هنگام مواجه شدن با بحرانهای زندگی، ممکن است آنقدر استرس بالایی را تجربه کنید که برای مدتی طولانی در به خاطر سپاری یا یادآوری مشکل داشته باشید.
4. مصرف الکل و سیگار را کاهش دهید
مصرف الکل به طور مستقیم بر حافظه تاثیر گذار است. بنابراین اگر نمیخواهید دچار نقص در حافظه خود شوید، بهتر است مصرف الکل را کاهش دهید یا قطع کنید. سیگار نیز موجب مشکلات در حافظه کوتاه مدت و بلند مدت میشود.
5. عملکرد غده تیروئید خود را چک کنید
عملکرد ضعیف غده تیروئید و تیروئید کم کار را میتوان یکی از علل فراموشی در جوانی دانست. بنابراین به طور مرتب آن را چک کنید. به خصوص اگر مشکل تیروئیدی خانوادگی دارید، ممکن است فراموشی در سنین جوانی تان ناشی از تیروئید کم کار باشد.
6. یکی از علل فراموشی جوانی؛ مصرف دارو است
مصرف داروهای مختلف به خصوص داروهایی که بر کارکرد مغز تاثیر میگذارند، میتوانند کیفیت حافظه را تحت تاثیر قرار دهند. مصرف داروهای روانپزشکی مانند کلردیازپوکساید، آتروپین و آلپرازولام، عاملی برای بروز اختلال در حافظه هستند.
7. تاثیرآلودگی هوا بر حافظه را جدی بگیرید
آلودگیهوا بر سلامت جسم و روان تاثیر میگذارد. علاوه بر مشکلات جسمیکه آلودگیهوا آنها را ایجاد میکند. اختلال در حافظه نیز تحت تاثیر آن است. تنفس حجم بالای مونوکسیدکربن (co)، کارکرد مغز را مختل میکند.
8. افسردگی، میتواند بر حافظه تاثیر بگذارد
اختلال افسردگی، باعث کاهش تمرکز، توجه و نقص در یادآوری میشود. بنابراین اگر درگیر حالات افسردگیهستید، به سامانه تخصصی رواندرمان مراجعه کنید و از یک روانشناس برای بررسی زندگی و مشکلاتتان کمک بگیرید.
9. نقص در حافظه به دلیل اعتیاد
مصرف مواد مخدر، حافظه را مختل میکند. مواد صنعتی و شیمیایی موجود در مواد اعیتاد را، موجب از دست دادنهشیاری لحظه ای، کاهش تمرکز، نقص حافظه و اختلال در به خاطر سپردن یا یادآوری مسائل میشود. اعتیاد تا حدی برای حافظه زیان آور است که تا مدتها بعد از ترک نیز، آثار آن باقی میماند.
10. سکته مغزی، علت فراموشی در جوانی
سکته مغزی با مختل کردن جریان خون رسانی به مغز میتواند باعث بروز فراموشی و اختلال حافظه در جوانی شود. سکته مغزی ممکن است یادآوری خاطرات نزدیک را با مشکل مواجه کند و یا حفظ اطلاعات جدید را دشوار کند.
اقدامات مناسب برای درمان فراموشی در جوانی چیست؟
اگر احساس میکنید که حافظه تان در جوانی دچار مشکل شده است، بهتر است از متخصصان عضو در پلتفرم رواندرمان کمک بگیرید. سامانه تخصصی رواندرمان، امکان دسترسی به متخصصان روانشناسی و روانپزشکی را به شما میدهد. این متخصصان به شما کمک میکنند تا علت مشکل خود را شناسایی و برای درمان آن اقدامت لازم را انجام دهید. اقداماتی که برای درمان فراموشی جوانی کاربرد دارند عبارتند از:
دارو درمانی: مصرف داروهایی مانند دونپزیل و ممانتیل که به روی تمرکز، توجه و حافظه اثر میگذارند.
رواندرمانی: اگر دلیل حافظه ضعیفتان، افسردگی، اضطراب و مشکلات زندگی باشد، رواندرمانی موثر است.
تغییر سبک زندگی: تغذیه سالم داشته باشید، خوابتان را تنظیم کنید و به طور منظم ورزش کنید.
انتشار از طریق پابجت