نقش ریشه‌‌ چغندر در مبارزه با سرطان و کاهش فشار خون

maryam01
استفاده درمانی از ریشه‌ی اصلی گیاه چغندر دارای سابقه‌‌ بسیار طولانی و قدیمی است.

استفاده درمانی از ریشه‌ی اصلی گیاه چغندر دارای سابقه‌‌ بسیار طولانی و قدیمی است. به مانند بسیاری از سبزیجات رنگی، ریشه‌ چغندر منبع غنی ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم محسوب نمی‌شود. در عوض مزیت‌هایی آن را بیشتر به خاطر تراکم بالای ترکیبات خاص موجود در آن می‌دانند که برای سلامت و تندرستی بسیار مفید است.
سه ترکیب شگفت‌انگیز در ریشه‌‌ چغندر
بتانین: شاید برایتان سوال باشد که چرا چغندر قرمز است؟ این مسئله به خاطر این است که چغندر منبع غنی بتانین است. بتانین یک رنگدانه‌ی قرمز‌رنگ بوده و با بیماری‌ها مبارزه می‌کند. به تازگی محققان دریافته‌اند که هم دوکسروبیسین (یک داروی ضدسرطان که در داروهایی مانند آدریامیسین استفاده می‌شود) و عصاره‌ی قرمز چغندر دارای تاثیرای پیشگیری از سرطان پستان و پروستات هستند.
بتائین: ماده‌ی دیگری که به عملکرد بهتر کبد کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد میزان تجمع چربی در کبد موش‌هایی که به آنها رژیم غذایی سرشار از چربی همراه با بتائین داده شده، کمتر است و از طرفی این ماده، به سوخت و ساز بهتر لیپید‌ها در بدن کمک می‌کند.
نیترات‌ها: نیترات‌های طبیعی که در سبزیجاتی مانند اسفناج، تربچه و چغندر یافت می‌شوند دارای مزیت‌های پزشکی هستند. طی تحقیقی که در دانشگاه ملبورن استرالیا انجام شد، دانشمندان دریافتند که ‌میزان فشار خون‌ افراد شرکت‌کننده در تحقیق که از عصاره‌ی چغندر مصرف کردندشان تا حد زیادی کاهش یافت.
(منبع: mayoclinic)

مهم ترین عامل ابتلا به فشار خون و عوارض آن چیست؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ