التهاب جداره ی فضاهای پوشیده با هوا در داخل پیشانی و بین چشمها و در پشت آنها و در داخل گونهها اغلب بعد از سرماخوردگی یا بروز علائم شبه آنفولانزایی رخ میدهد. این بیماری در افراد بزرگسال شایعتر بوده و همانطور که میدانید سینوزیت تا سن ۱۲ سالگی چندان پیشرونده نیست اما میتواند در بچه هایی که مشکلات بینایی دارند رخ دهد.
علت بروز سینوزیت
مشکل عمده ی وقوع سینوزیت، انسداد مجراهایی منتهی به بینی است (که کار اصلیشان تخلیه و خارج کردن ذرات و مواد زائد است) و این باعث انباشت ترشحات در داخل سینوسها و عفونت میشود. این اختلال به دلیل سرماخوردگی یا علائم شبه آنفولانزا، آلرژی، پولیپهای بینی، تنگینفس، التهاب غدد لنفاوی و یا انحراف جدار بینی رخ میدهد.
علایم
فشار وارد شده به پیشانی یا گونهها توأم با درد بعد از آن معمولا از علائم شایع این بیماری است. علائمی که به بینی مربوط میشود عبارتند از انسداد و گرفتگی بینی، آبریزیش، اختلال در بویایی و یا چشایی و از طرفی سرفه، خسخس سینه، گلودرد و یا بدتر شدن تنگی نفس.
درمان بدون جراحی
دکونژستانت میتواند مجراهای بینی را باز کند. شستشو با آبنمک باعث از بین رفتن ترشحات و لایه های پوستی شده و مصرف آنتیبیوتیک بالای شش هفته میتواند بسیار مؤثر باشد.
درمان با جراحی
وقتی درمان بدون جراحی با شکست مواجه شود نیاز به جراحی خواهد بود. هدف این کار باز کردن مجرای تخلیه ی هوایی برای تقویت جداره سینوسها بوده که با حداقل پیشروندگی و با استفاده از دستگاه اندوسکوپ در بینی و مجراهای آن انجام میشود.
(منبع: webmd)
چگونه با طب سنتی سینوزیت را درمان کنیم؟