یکی از جالبترین دورانها در زندگی زناشویی، دوران بچهدار شدن است، اما برای برخی زوجها که دچار ناباروری بوده و تحت درمان آن هستند، بچهدار شدن میتواند توأم با مشکلاتی باشد. مبارزه با ناباروری، زوجها را با چالشهای متعددی روبرو میکند. صرف نظر از اینکه ناباروریتان را چگونه حل میکنید، این مسئله میتواند در رابطه شما با شریک زندگیتان مشکلاتی ایجاد کند. اگر مراقب نباشید و احتیاط نکنید فشار فیزیکی، مالی و عاطفی ناشی از ناباروری میتواند بر رابطهی شما با شریکتان تأثیر منفی بگذارد.
طی آخرین آمارهای مؤسسه غیرانتفاعی HealthyWomen مشخص شد که مسئلهی ناباروری بر رابطهی یک چهارم از زنان اثرات منفی میگذارد. خبر خوب این است که حدود یک سوم زنان در همین آمار اظهار داشتهاند که تلاشهایی که برای درمان ناباروری داشتند توانسته تأثیر خوبی بر رابطه با شریکشان داشته باشد.
سایر خبرهای خوب عبارتند از:
-حدود سه چهارم زنان معتقدند که شریکشان در دورانی که برای درمان ناباروری سپری می کرده اند، بسیار حامی و پشتیبان آنها بوده است.
-نود درصد از زنانی که درمانهای مربوط به ناباروری را پشت سر گذاشتند همچنان با همان شریک خود هستند. آنهایی که از هم جدا شدند گفتند که درمانشان دلیل اصلی جدایی شان نبوده است.
این نکات و اطلاعاتی که در اینجا ذکر شده به شما و شریکتان کمک میکند که تا ۹۰ درصد بتوانید رابطهتان را با هم حفظ کرده و بدون در نظر گرفتن نیاز به بچهدار شدن، نه تنها رابطه را سالم بلکه قویتر و محکمتر کنید.
از سرزنش خودداری کنید
خب، تشخیص داده شد که همسر شما به خاطر کم بودن تعداد اسپرمها، نابارور بوده یا آنکه اندومتروز شما یکی از لولههای رحمی را مسدود کرده است. یا عفونتی که شوهر شما در دوران دانشجوئی متحمل شده بر بسیاری از اسپرمهایش تأثیر گذاشته است. به راحتی میتوان تقصیر را گردن یکدیگر انداخته و با فریاد گفت: مقصر تویی! اما واقعیت این است که مهم نیست چه کسی در این بازی سرزنش نقش اصلی را دارد، باید بدانید که هر دو به یک اندازه مقصرید.
آیا واقعا مهم است که تقصیرِ کار با کیست؟ بعد از تمام این مشکلات، باید بدانید که این مسئله چیزی است که شما کنترل زیادی روی آن نداشتهاید. شاید برای تغییر چند چیز کوچک که میشد زمانی کنترل کرد، دیگر دیر باشد مانند تلاش برای باردار شدن زمانی که جوانتر بودید. واقعیت همان چیزی است که امروز با آن روبرو هستید: بچهدار شدن برای هر دوی شما نسبت به بسیاری از زوجهای دیگر کار دشوارتری است.
برای آنکه کمتر یکدیگر را سرزنش کنید و یا کاری کنید که این اتفاق نیافتد:
-شریکتان را از این مسئله مطمئن سازید که هر دو در این رابطه مقصر بوده و نقش داشتهاید.
-به خاطر بیاورید که نسبت به شریکتان چه فکری میکردید، چرا او را دوست دارید، چرا دوست دارید هر دو بچه داشته باشید.
-سعی کنید نسبت به عجز و خشم خود به صراحت با هم صحبت کنید. تحقیقات نشان میدهد زوجهایی که احساساتشان را مخفی میکنند احتمال وجود و بروز مشکلات مربوط به فشار ناشی از ناباروری در آنها بیشتر است.
-با مشکل ناباروری در قالب یک مسئلهی گروهی روبرو شوید. این یعنی با هم به پزشک مراجعه کنید، با هم با عوارض جانبی آن مبارزه کرده، در کنار هم تأسف بخورید و خبرها و اتفاقاتی را که برایتان پیش آمد با دوستان و خانوادهتان سهیم شوید.
(منبع: healthywomen)
روشهایی برای جلوگیری از تاثیر ناباروری بر رابطه عاطفی و جنسی شما-قسمت اول
مهرناز زاوه
مبارزه با ناباروری، زوجها را با چالشهای متعددی روبرو میکند. صرف نظر از اینکه ناباروریتان را چگونه حل میکنید، این مسئله میتواند در رابطه شما با شریک زندگیتان مشکلاتی ایجاد کند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟