خطر ابتلا به کرونا ویروس با وجود بیماری دیابت

alikarimi55
سایه تهدید جهانی کرونا ویروس هر روز بزرگتر می شود و شامل اخبار مربوط به موارد اضافی و مرگ و میر،اخطار درباره سفر و مشکلات بالقوه اقتصادی می شود. طبق گزارش رسانه ها، افرادی که درگیر شرایط بهداشتی اساسی هستند، در معرض خطر بالایی قرار دارند و بیماری دیابت در بالای این جدول قرار دارد. […]

کرونا ویروس

سایه تهدید جهانی کرونا ویروس هر روز بزرگتر می شود و شامل اخبار مربوط به موارد اضافی و مرگ و میر،اخطار درباره سفر و مشکلات بالقوه اقتصادی می شود. طبق گزارش رسانه ها، افرادی که درگیر شرایط بهداشتی اساسی هستند، در معرض خطر بالایی قرار دارند و بیماری دیابت در بالای این جدول قرار دارد. پس آیا باید در خصوص افراد مبتلا به دیابت (PWD) نگرانی داشته باشیم؟و چه کاری می توانیم انجام دهیم ؟

کرونا ویروس (COVID-19) چیست؟

مرکز کنترل بیماری  ها(CDC) گزارش می دهد که کرونا ویروس خانواده بزرگی از ویروس  ها هستند که در گونه های حیوانی رایج هستند که به ندرت سبب آلودگی آنها می شود و در میان انسان  ها شیوع پیدا می کند.این حالت توسط ویروسی با عنوان کووید 19 (19COVID – ) اتفاق می افتد که اواخر سال گذشته با شیوع آن در ووهان چین و از بازارهای فروش غذاهای دریایی و حیوانات زنده شروع شد و سراسر جهان را در بر گرفت.

در پایان ماه فوریه، اولین مورد مرگ ناشی از این ویروس، در ایالت واشنگتن گزارش شد : مردان و زنان بالای 50 سال و افرادی که دارای شرایط بهداشتی و اساسی هستند. تا حالا هیچ جزئیاتی در مورد نقش داشتن دیگر مسائل بهداشتی به اشتراک گذاشته نشده است.

نکته مهم این است که دوره کمون این بیماری 2 تا 14 روز است.یعنی این که افراد می توانند قبل از ایجاد هرگونه علائمی، روزها و یا هفته ها در معرض این ویروس قرار بگیرند و باعث گسترس و شیوع آن شوند.

در حدود دوازده ایالت از جمله کالیفرنیا، ایلینویز، میشیگان و نبراسکا تاییدیه مرکز کنترل بیماری ها( CDC) را برای آزمایش کرونا ویروس کسب کرده اند که مقامات بهداشتی بتوانند حداقل در مدت 4 روز  آن را انجام داده و مورد پردازش قرار دهند.

مرکز کنترل بیماری ها (CDC ) درحالت آماده  باش و هشدار است و این احتمال را می دهد که این نوع از کرونا ویروس در سراسر ایالات  متحده شیوع پیدا می کند. این مرکز در روز ۲۵ فوریه هشدار داد که آمریکایی  ها باید برای بروز یک اختلال قابل  توجه در زندگی روزمره شان، خود را آماده کنند.

طبق گفته مرکز کنترل بیماری ها، احتمالا یک سال طول می کشد تا واکسنی برای کووید 19 (COVID -19)  به دست آید . اما یک داروی ضد ویروسی می تواند در ظرف مدت چند ماه آینده در اختیار بهداشت و سلامت عمومی و کارکنان بیمارستان قرار بگیرد.

ویروس کرونا

ریسک ابتلا به كرونا ویروس با دیابت

انجمن دیابت آمریكا (ADA) در بیانیه ای که در 28 فوریه منتشر کرد، گفت: به طور كلی افراد مبتلا به دیابت در هنگام رویارویی با عفونت های ویروسی مثل آنفولانزا با خطرات بیشتری از عوارض مواجه هستند و این موضوع به احتمال زیاد درباره کووید 19( COVID -19)   نیز صدق می کند.

اقدامات احتیاطی توصیه شده همانند اقدامات پیشگیرانه از بیماری آنفولانزا می باشد، مانند شستشوی مکرر دست ها و پوشاندن دهان و بینی با دستمال در زمان سرفه کردن و عطسه زدن. مرکز کنترل بیماری ها (CDC) استفاده از ماسک  صورت را برای افرادی که به این ویروس آلوده نیستند، توصیه نمی کند. ADA، افراد مبتلا به دیابت را تشویق می کند تا از راهنمایی ها و مشاوره های مرکز کنترل بیماری ها ( CDC) پیروی کنند و مروری بر پروتکل های 24 ساعته بیماری دیابت داشته باشند.

واقعیت این است که افراد مبتلا به دیابت در مورد بیماری هایی مانند آنفولانزا، ذات الریه و حالا هم کووید 19(19 COVID-) ، در معرض خطر بیشتری هستند چون زمانی که سطح گلوکز به طور مداوم در حال نوسان و یا بالا رفتن است، ما دارای پاسخ ایمنی پائینی هستیم(حفاظت کمتر در مقابل بیماری ) بنابراین خطر اینکه سریع تر به بیماری مبتلا شویم، وجود دارد. همچنین ممکن است خطر بدتر شدن بیماری،تنها به دلیل ابتلا به دیابت به سادگی اتفاق بیفتد، حتی اگر سطح گلوکز در حد طبیعی باشد.

از آنجایی که هیچ ارتباط مستقیم اثبات شده ای بین بیماری دیابت و مرگ ناشی از بیماری کووید 19( COVID-19 )وجود ندارد، اما مجله انجمن پزشکی آمریکا(JAMA) میزان مرگ و میر بالایی را گزارش می دهد.

افرادی که دارای شرایط از پیش موجود هستند، به شرح زیر می باشند:

  • 5/10 درصد برای بیماری های قلبی عروقی
  • 3/7 درصد برای دیابت
  • 3/6 درصد برای بیماری مزمن تنفسی
  • ۶ درصد برای فشار خون بالا
  • 6/5 درصد برای سرطان

کرونا ویروس

اقدامات احتیاطی در مورد ویروس برای تمام افراد

توصیه  های کلی برای محافظت در برابر کووید 19( COVID-19 ) عبارتند از محدود کردن مواجهه با افرادی که بیمار هستند ( شما هرگز نمی توانید بفهمید که آیا آنها فقط سرماخوردگی دارند یا به این ویروس مبتلا هستند )، شستن دست  ها اغلب با صابون و آب به مدت حداقل ۳۰ ثانیه و اطمینان از اینکه شما تا به امروز، واکسن آنفولانزا و ذات الریه را زده باشید. همچنین مهم است که دست  های خود را به چشم ها، بینی و دهان خود نزنید چون میکروب هایی که باعث بروز عفونت های تنفسی می شوند، می توانند از این طریق وارد بدن شوند.

بخشی از اخبار پزشکی توضیح می دهد که چرا شستن دست ها به طور واقعی می تواند روند سرعت یک بیماری همه گیر را کاهش دهد. طبق گفته محققان انستیتوی فناوری ماساچوست در کمبریج، اگر به جای 20 درصد از مسافران هوایی، 60 درصد دست های خود را تمییز نگه دارند، می تواند شیوع عفونت ها را تا حدود 70 درصد کاهش پیدا کند.

مرکز کنترل بیماری ها(CDC)و دیگر مقامات تاکید دارند که اگر فکر می کنید که ممکن است بیمار باشید، در خانه بمانید و به محل کار و یا مدرسه نروید.

با این حال، این توصیه خالی از اشکال نیست و قابل انتقاد می باشد.مقاله ای که اخیرا در مجله اطلس منتشر شده  است به بررسی این مساله می پردازد که چگونگی کار کردن در خانه، در صورت بروز هر بیماری تا چه اندازه دشوار است. به همین دلیل، بسیاری از کسب و کارها در حال حاضر خط مشی های به روز شده انجام کار از خانه (WFH)، لغو سفرهای کاری غیرضروری و کار با کارمندان به طور جداگانه، برای هدایت وضعیت کووید 19(COVID-19  )را به بهترین شکل ممکن، رواج می دهند.

اقدامات احتیاطی کرونا ویروس برای افراد مبتلا به دیابت

این طور به نظر می رسد که بسیاری از پزشکان متخصص در زمینه درمان بیماری دیابت، بر رعایت بهداشت عمومی و انجام اقدامات پیشگیرانه و همچنین دو برابر کردن تلاش ها برای رسیدن به کنترل گلوکز تاکید دارند.

دکتر جنیفر دایر، متخصص غدد در اوهایو می گوید که او با بیمارانی که در رابطه با کووید 19( COVID-19) نگرانی داشته اند، مواجه شده است و اطلاعاتی که او در این مورد به دست آورده این است که مطمئن شوید که واکسن آنفولانزا را حتما زده اید.اگر شما یا یکی از عزیزان شما به بیماری شبیه آنفولانزا یا سرماخوردگی مبتلا هستید، ابتدا مطمئن شوید که این بیماری آنفولانزا نیست چرا که قابل درمان است. اگر پیشرفتی در بیماری ذات الریه وجود داشته باشد، سریعا درمان کنید زیرا این چیزی است که سبب خطر ناک شدن این نوع از ویروس ها می شود.

گری شاینر، متخصص آموزش و مراقبت از بیماری دیابت در منطقه فیلادلفیا، یادآور می شود که افراد مبتلا به دیابت( PWD ها )می توانند بیشتر در معرض کمبود آب بدن قرار بگیرند، به ویژه زمانی که قند خون افزایش پیدا می کند، بنابراین هیدراته نگه داشتن بدن مهم است. این ممکن است به معنای به همراه داشتن یک بطری آب و یا حتی داشتن مایعات حاوی قند مانند گاتورید( Gatorade) است که می تواند الکترولیت و انرژی را در صورت بروز شرایط اضطراری که ممکن است مواد غذایی کمیاب شود،تامین کند.

در یک مصاحبه اخیر در پادکست ارتباطات دیابت، شاینر توضیح داد که اگر فرد مبتلا به دیابت به کرونا ویروس آلوده شود، دقیقا همانطور که این ویروس بر روی فردی که به دیابت مبتلا نیست تاثیر می گذارد، می تواند بر روی آنها نیز اثر داشته باشد، اما در افراد مبتلا به دیابت(PWD ) منجر به  افزایش سطح گلوکز و  التهاب شدید دستگاه تنفسی خواهد شد. یکی از نکات منحصر به فرد در مورد این ویروس در مقایسه با ویروس  های دیگری مثل آنفولانزا، می تواند تنگی نفس شدید باشدکه در سایر بیماری های مسری دیگر این حالت را نمی بینیم . پس این همان چیزی است که باید مراقب باشیم.

او همچنین نکات خاصی را به عنوان تذکر، با افراد مبتلا به دیابت در میان می گذارد:

  • من به بیماران می گویم که کمی در مورد شستن دست ها وسواس فکری داشته باشند و خود را مجبور به انجام این کار کنند.
  • واکسن آنفولانزا بزنید چون با زدن این واکسن می توانید از بروز هر نوع آنفولانزا پیشگیری کنید و این کار همیشه مفید و سودمند است.
  • مراقب افرادی که دارای علائم بیماری های تنفسی مانندسرفه، عطسه و غیره هستند، باشید. فاصله خود را با این دسته از افراد حفظ کنید و سعی کنید در مورد تماس فیزیکی با این افراد بسیار محتاطانه رفتار کنید.
  • به قدری که شستن دست ها و زدن واکسن آنفولانزا مهم و موثر است، استفاده از ماسک  های صورت یک گزینه پیشگیرانه موثر نیستند.
  • محیط مرطوب نیز مفید است. اگر هوای خانه شما به ویژه در فصل زمستان خشک است، از دستگاه مرطوب کننده هوا استفاده کنید. اولین جایی که میکروب ها می توانند به داخل بدن نفوذ کنند، مجاری بینی هستند و اگر مجاری بینی به خاطر هوای خشک، خشک شوند، شما می توانید با باز کردن مسیر عبور، این میکروب ها را وارد سیستم بدن خود کنید.

در رابطه با کنترل گلوکز ، شاینر می گوید:  زمانی که A1C در محدوده 9 یا 10 شروع به بالا رفتن می کند، شاهد این هستیم که خطر ابتلا به این نوع مشکلات تقریبا به شکل نمایی افزایش پیدا می کند و با داشتن A1C در محدوده 6 یا 7 ، خطر کمی افزایش می یابد. من نمی گویم که این میزان بالاتر از فردی است که به دیابت مبتلا نیست ، اما خطر افزایش وجود دارد.

مساله دیگر این است که در صورت بیمار شدن، سطح گلوکز که می تواند چالش برانگیزتر باشد را مدیریت و کنترل کنید و حتی مهم تر از این، این موضوع است که وقتی سطح گلوکز بالا می رود، شما به نوعی به این عفونت کمک می کنید که ویروس ها یا باکتری  ها، از این منبع سوختی، برای رشد استفاده کنند. بنابراین اگر قند خون خود را به اندازه کافی کنترل نکنید، درحقیقت باعث رساندن مواد مغذی به دشمن خود خواهید بود. او توضیح می دهد :زمانی که بیمار هستید، بالا رفتن مداوم قند خون می تواند زمان التیام و بهبودی شما را افزایش دهد و باعث می شود که علائم بیماری بدتر شوند.

کرونا ویروس

آیا کمبود محصولات دیابت وجود خواهد داشت؟

به نظر می رسد که این موضوع خیلی زود به یک نگرانی واقعی تبدیل می شود.

استفانی کاکومو سخنگوی مرکز تجهیزات و بهداشت رادیولوژی(CDRH) سازمان غذا و داروی آمریکا که تنظیم و نظارت تجهیزات دیابت را بر عهده دارد،در تاریخ 2 مارس به DiabetesMine گفت که آنها تا به امروز هیچ گزارشی از محصولات دیابت که به طور مستقیم تحت تاثیر بحران کووید 19( COVID-19) قرار گرفته باشد را دریافت نکرده اند.

دکتر استفان هان، کمیسر سازمان غذا و داروی آمریکا در اواخر ماه فوریه گفت: سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار می دهد که اثرات شدید زنجیره تامین محصولات پزشکی می تواند به واقعیت تبدیل شود. سازمان غذا و داروی آمریکا کاملا از این موضوع اطلاع دارد که شیوع بیماری احتمالا بر روی زنجیره تامین کالاهای پزشکی اثر خواهد گذاشت  از جمله بروز اختلالات احتمالی برای تامین کنندگان و کمبود محصولات مهم پزشکی در ایالات متحده آمریکا.

این آژانس به تازگی یک منبع معتبری در زمینه تجهیزات پزشکی و زنجیره تامین محصولات منتشر کرده  است و به این نکته اشاره می کند که آنها  به دقت این وضعیت را تحت نظر دارند.

در همین حال، گزارش  های خبری حاکی از آن هستند که سازمان غذا و داروی آمریکا، بازرسی  های انجام  شده از امکانات چینی را متوقف کرده است و این امر می تواند منجر به کمبود برخی مواد شود.

از بین سه کارخانه بزرگ تولید کننده انسولین در آمریکا، فقط شرکت Eli Lilly تا به امروز بیانیه رسمی صادر کرده است و به مشتریان خود این اطمینان را می دهد که این شرکت هیچ نوع کمبودی برای محصولات، از جمله تمامی انواع انسولین را پیش بینی نمی کند.

Insulet ،سازندگان پمپ انسولین بدون لوله Omnipod نیز اعلام کرده  اند که مشتریان اطمینان داشته باشند که در حال حاضر هیچ مشکلی برای تامین محصول، پیش بینی نمی کنند.

برخی دیگر در صنعت تجهیزات دیابت به احتمال زیاد ،این نظر را قبول می کنند، اما تاثیرات کلی بر زنجیره تامین پزشکی همچنان مورد بحث قرار می گیرد.

 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ