همانطور که موارد ابتلا به کرونا در سراسر جهان همچنان در حال افزایش است حاملان عوارض طولانی مدت ویروس کووید-19 در حال حاضر بزرگ ترین مبتلایان به عفونت ویروسی هستند. ماه ها پس از مبارزه با بیماری برخی از بیماران هنوز هم از وجود علائم و اثرات آن شکایت می کنند. اینکه چه چیزی به طور دقیق باعث کرونای طولانی می شود یا فرد را در معرض بیماری های سندرم بعد از کرونا قرار می دهد هنوز مشخص نیست. با این حال، با شواهد بسیاری از مطالعات موردی محققان توانسته اند فهرستی از برخی علائم که برای طولانی مدت باقی می ماند تهیه کنند.
به گزارش تایمزسوفاندیا، بر اساس نتایج به دست آمده بیماران آلوده به ویروس کرونا که به عنوان حاملان طولانی مدت شناخته می شوند از چند علائم خاص در هفته های ابتدایی عفونت رنج می برند.
علائم کرونا که در فواصل منظم ظاهر می شود
این عارضه بیش از 10 درصد بیماران مبتلا به کرونا را در سطح جهان تحت تاثیر قرار می دهد. درک درست از علائم می تواند به افراد کمک کند تا ضمن آمادگی برای این امر سلامت خود را بهتر مدیریت کنند، همچنین برخی از محققان مشاهده کرده اند بیمارانی که از سندرم پس از کرونا رنج می برند علائمی را تجربه می کنند که در فواصل منظم بروز پیدا می کند به عنوان مثال، حدود یک هفته یا 10 روز یا در برخی موارد حتی 2 ماه پس از بهبودی از عفونت را پیگیری کنید. برخی از بیماران ممکن است ندانند علائمی که از آن رنج می برند را به عنوان علائم کرونای طولانی مدت طبقه بندی کنند یا خیر. به طور کلی، این علائمی است که می توان بررسی کرد:
خستگی
خستگی طاقت فرسا از علائم مرتبط با بیماری ویروسی کرونا محسوب می شود متاسفانه علائم بی حالی و از دست دادن انرژی نیز از علائم تخریب کننده طولانی مدت کرونا است که زمان می برد تا برطرف شود و برای مدتی طولانی ادامه می یابد. خستگی یک واکنش طبیعی بدن است که سیستم پس از مبارزه با بیماری ویروسی سنگین برای مدت طولانی خسته می شود، همچنین احتمال می رود سیستم ایمنی بدن به اشتباه سیتوکین های خطرناک را تخلیه کند که بدن را مجبور به حمله به خود می کند و علائمی مانند خستگی بروز پیدا می کند، بنابراین ارزش استراحت، آبرسانی و بهبودی در روزهای عفونت قابل تکرار نیست. خوب غذا بخورید، مایعات زیادی بنوشید و از همه مهمتر به جای مجبور كردن بدن برای انجام كارهایتان وقت خود را برای بهبودی و استراحت اختصاص دهید.
بیشتر بخوانید:بیماری هایی که خطر ابتلای مجدد به کرونا را افزایش می دهند
صدای گرفته
صدای گرفته همراه با گلودرد و سرفه از جمله علائمی است که در مراحل اولیه ابتلا مشاهده و به عنوان وسیله حمله ویروس به بدن شناخته می شود، همچنین داشتن صدای گرفته یا تغییر یافته به معنای آسیب پذیری در برابر ابتلا به کووید طولانی مدت است. هنگامی که ویروس شروع به حمله سریع به گلو و مجاری تنفسی می کند ضمن ایجاد التهاب منجر به گرفتگی و خش دار شدن صدا نیز می شود. علاوه بر این، بیماران می توانند دوره های طولانی سرفه را تجربه کنند که باعث می شود تارهای صوتی به زور روی هم فشرده شوند و منجر به بیرون آمدن مخاط و ایجاد تغییر در صدا شود.
سردرد
سردرد یکی از علائم رایج عفونت ویروس کرونا است. افرادی که از سردرد کووید رنج می برند آن را به عنوان یک درد غیرمعمول و طاقت فرسا گزارش می کنند، همچنین اگر به مدت طولانی ادامه یابد نشانه عفونت شدید است. اگر به طور مداوم سردرد دارید یا بیش از 72 ساعت طول می کشد به گونه ای که بعد از خوردن مسکن نیز درد بهبود پیدا نکند علائم عصبی و گوارشی غیرمعمول را تجربه خواهید کرد که باید در اسرع وقت از پزشک کمک بگیرید.
مشکلات تنفسی
مشکلات تنفسی در حال حاضر یکی از ترسناک ترین پیامدهای کووید-19 است. در برخی موارد مشکلات حاد تنفسی منجر به کمبود اکسیژن، تنگی نفس و اختلال در عملکرد حیاتی می شود، همچنین وجود آن برای طولانی مدت می تواند نشانه عفونت شدید باشد. تجربه مشکلات تنفسی یا مزمن می تواند به کیسه های هوای حساس موجود در ریه نیز آسیب برساند که برای بدن مضر است. از این رو، نشانه ای نیست که به راحتی بتوان آن را نادیده گرفت. مشکلات تنفسی نیز دلیل اصلی بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا است که به مدت طولانی به استفاده از دستگاه های پشتیبانی کننده اکسیژن و دستگاه تنفس نیاز دارند.
درد عضلانی
یکی دیگر از راه های ورود ویروس به بدن از بین بردن فیبرهای مهم عضلانی، ایجاد التهاب گسترده در بدن است که منجر به بدن درد و درد عضلانی می شود، همچنین احتمال می رود علائمی باشد که بیماران برای مدت طولانی با آن دست و پنجه نرم کنند. در مورد کووید-19 شدید کمردردهای وحشتناک، بدن درد، درد عضلانی، درد و التهاب مفصل را می توان ماه ها تجربه کرد. در حالی که هیچ درمانی برای حل این مشکلات وجود ندارد، اما باید گفت مراقبت طولانی مدت و تمریناتی که چابکی بدن را بهبود می بخشند نیاز است.
مترجم: الهه زارعی