به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان میتوان شدت و بسامد ضربان قلب را با قرار دادن انگشت بر روی قسمتهای خاصی از قسمتهای بدن همچون مچ دست، گردن و داخل بازو تشخیص داد و اگر چند لحظه دقت کنید که چقدر تند یا آرام میزند میتوان به طور مستقیم سلامتی خود را بررسی کنید. برای این کار میتوانید نبض تان را بگیرید و به مدت یک دقیقه تعداد آن را بشمارید و یا از دستگاههای خاص این کار استفاده کنید.
بهترین ضربان 60 تا 85 مرتبه در هر دقیقه است و پزشکان بر این باورند که 100 مرتبه در یک دقیقه نیز طبیعی است اما اگر تعداد آن خیلی بیشتر یا کمتر از این بازه باشد خطرناک است. عوامل متفاوتی میتواند ضربان قلب را کند و یا تند کند. استرس میتواند فشار خون و ضربان قلب را تند کند و در این شرایط امکان سکته و حمله قلبی به شدت افزایش مییابد.
گفتنی است که افراد مستعد به دیابت یا مبتلا به آن ضربان قلب تندتری دارند و البته ضربان قلب تند نیز خود میتواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. نتایج تحقیقات متعددی نشان داد که میان ابتلا به بیماری دیابت و افزایش ضربان قلب رابطهای مستقیم وجود دارد و این رابطه دوسویه است.
علاوه بر این، فراموش نکنید که قلب نیز یک اندام است و مانند سایر اندامهای بدن به ورزش و فعالیت منظم نیاز دارد. عدم فعالیت و چاقی سبب میشود که ضربان قلب کند شود و قلب به سختی در تلاش باشد تا بتواند به اندامهای مختلف خونرسانی کنند. فراموش نکنید که مصرف برخی داروها سبب کند شدن جریان خون و ضربان قلب میشود.
کافئین نیز از جمله موادی است که با افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن ضربان خون را تند میکند و در خوراکیهای متفاوتی همچون قهوه، چای و نوشابه وجود دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟