به نوشته هلثدی در اولین مطالعه دانشمندان آمریکایی دریافتند که افراد لاغرتر کمترین احتمال مرگومیر را در یک دوره 15 ساله (12 درصد برای زنان و 20 درصد برای مردان) روبرو داشتند، اما مردان و زنان چاق در طول همین مدت با بیشترین خطر مرگومیر (20 درصد برای زنان و 24 درصد برای مردان) روبرو بودند.
محقق اصلی این پژوهش، مینگیانگ سونگ، میگوید: «کسانی که بدن خود را لاغر نگه میدارند، با کمترین میزان خطر مرگومیر زودهنگام روبهرو هستند. مدیریت وزن باید از سنین پایین و در تمام طول عمر انجام شود. مدیریت وزن در کودکی و نوجوانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. این تحقیق یک رابطه علت و معلولی را ثابت نمیکند، اما جلوگیری از چاقی میتواند از پیامدهای آن نیز جلوگیری کند؛ پیامدهایی همچون دیابت و بیماریهای قلبی.»
سونگ و همکاران او برای انجام این مطالعه از دادههای بیش از 80 هزار زن که در مطالعه بهداشتی پرستاران و 36 هزار مرد که در پیگیری مطالعه متخصصان بهداشتی ثبتنام کرده بودند، استفاده کردند.
از شرکتکنندگان خواستهشده بود که شکل بدن خود را در سنین 5، 10، 20، 30 و 40 سالگی به خاطر بیاورند. وزن آنها در 50 سالگی نیز در این دادهها آمده بود. این افراد از سن 60 سالگی تا بهطور میانگین 15 یا 16 سال بعدازآن دنبال شدند. علاوه بر این از شرکتکنندگان خواستهشده بود هر دوسال یکبار، یک پرسشنامه درباره سبک زندگی و بهداشت و هر چهار سال یکبار، یک پرسشنامه دیگر درباره رژیم غذایی خود را پر کنند.
محققان بینالمللی در مطالعهای دیگر دریافتند که اضافه شدن وزن در طول زمان با احتمال بیشتر مرگومیر زودهنگام ارتباط دارد. در این بازبینی که 230 بررسی پیشین شامل بیش از 30 میلیون نفر و مرگومیر نزدیک به 4 میلیون نفر را در برمیگرفت، مشخص شد در بین افرادی که هرگز از سیگار استفاده نکرده بودند، لاغرها بیشترین طول عمر را داشتند.
این یافتهها اهمیت وضعیت سیگار و بهداشت و تاثیرات آن بر شاخص توده بدنی و مرگومیر را هم شان میدهد.
منبع: سپید آنلاین
لینک مرتبط: بهتر است چاق باشیم یا لاغر؟
چه شخصیت هایی بیشتر عمر می کنند؟