فشارخون و روزه !

faateme1366
دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با تبیان در مورد روزه داری در افراد مبتلا به پرفشاری خون گفت: اگر افراد مبتلا به فشارخون که تحت درمان با قرص هستند قصد روزه داری داشته باشند حتما باید با نظر پزشک متخصص اقدام کنند.

به گفته دکتر رحمانی، تغذیه و ورزش دو عامل بسیار مهم در کنترل فشار خون و پیشگیری از ابتلا به این مشکل است. این متخصص تغذیه معتقد است حتی افراد مبتلا به فشارخون بالا نیز با رعایت اصول تغذیه ای درست و ورزش منظم بهبود می یابند و افرادی که دچار افزایش وزن هستند با کاهش وزن کمک زیادی به کنترل فشار خونشان می کنند.
دکتر رحمانی در خصوص تاثیر کاهش وزن در کنترل فشار خون می گوید: اگر این افراد بتوانند به طور متوسط 7 کیلوگرم از وزن خود را کاهش دهند فشار خون سیستولیک آن ها حدود سه دهم یعنی 35 میلی متر و فشار خون دیاستولیک شان 15 میلی متر کاهش پیدا می کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه در خصوص قرص های مصرفی و تاثیر آن ها بر روزه داری افراد مبتلا به پرفشاری خون می گوید: روزه داری در این افراد به میزان قرص های مصرفی شان بستگی دارد. اگر این افراد صرفا یک عدد قرص مصرف می کنند می توانند روزه داری کرده و قرص مورد نظر را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند. اما اگر قرص آن ها بیش از یک عدد و در فاصله زمانی مشخصی مثلا دوازده ساعته باشد باید با نظر و صلاحدید پزشک اقدام به روزه داری کنند.

دکتر رحمانی با توجه به ساعات طولانی روزه داری، روزه گرفتن را برای افرادی که باید در فواصل زمانی دوازده ساعت قرص فشارخونشان را مصرف کنند، توصیه نمی کند و روی صلاحدید پزشک معالج تاکید زیادی دارد.

دکتر رحمانی در خصوص تغذیه ی افراد فشارخونی در ماه رمضان نیز توصیه می کنند که این افراد حتما باید تحت نظر متخصص تغذیه بوده و برنامه غذایی شان را متناسب با شرایط سلامتی شان تنظیم کنند تا مشکلی از نظر دریافت کالری و تنظیم فشار خون به وجود نیاید.

منبع: تبیان

7 نکته برای اندازه گیری صحیح فشارخون

دانستنی های مهم اعداد فشارخون!

هرچه زن زیباترباشد، مرد را زودتر می کُشد!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ