غلامحسین اکبری اظهار کرد: با وجود اینکه امروزه مصرف ماهی بالاخص نوع پرورشی در شهر تهران بالاتر رفته است به نظر میرسد به دلیل ناآگاهی، عدهای از مردم با دید تردید به ماهیان پرورشی نگاه میکنند و تصور می شود برای رشد این ماهیان به آنها هورمون تزریق شده یا خوراک آنها کود و فضولات است.
وی اضافه کرد: لازم به ذکر است نه تنها در کشور برخلاف برخی محصولات برای افزایش رشد ماهی از هورمون استفاده نمیشود بلکه از لحاظ اقتصادی سعی میشود حتیالمقدور از پتانسیل طبیعی و مواد غذایی موجود در آب برای رشد ماهیها استفاده کنند.
اکبری ادامه داد: برای کمک به ذخایر غذایی کپور ماهیان چینی که عموما تغذیهکننده موجودات ریزی به نام پلانکتون در داخل آب هستند، سعی میشود با غنیسازی آب استخر با انواع کودها، امکان رشد بیشتر پلانکتونها را برای تغذیه بیشتر ماهیان در کنار نور خورشید فراهم شود.
این کارشناس آبزیپروری تصریح کرد: تمام هنر پرورشدهندگان در پرورش این ماهیان، تعادل بین میزان غذای موجود در استخر و نیاز غذایی این ماهیان است؛ بنابراین ناکارایی پرورشدهندگان تنها منجر به افزایش مصرف نهادههای اولیهای چون کود و افزایش هزینه خواهد بود.
اکبری یادآور شد: در جهان استقبال از مصرف ماهی پرورشی به دلیل اطمینان از رعایت اصول فنی و بهداشتی و سیستمهای تحت کنترل انسانی بیشتر از ماهیان دریایی است.
چون با رشد اقتصادی کشورها و صنعتی شدن و آلودگی آبها، امکان وجود فلزات سنگین و سموم، بالاخص جیوه در گوشت ماهیان بالاتر رفته و گرایش مصرفکنندگان را به ماهیان پرورشی سوق میدهد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد امروزه با وسعت گرفتن جوامع، رعایت علمی فرآیند تولید، توزیع تا مصرف که در قالب یک مدیریت بازاریابی صورت میگیرد اهمیت بیشتری داشته باشد.
پس هر وقت ماهی را از آب بگیرید تازه نیست چون هم باید به سلامتی آب اطمینان داشت. همچنین باید مراحل صید تا عرضه براساس اصول علمی و بهداشتی صورت گیرد تا انتخاب درستی از ماهی سالم داشته باشیم.
منبع: ایسنا
لینک مرتبط: جنابخان با ماهی پرورشی چه خصومتی دارد؟!
ماهی قزل آلا مثل چیپس برای قلب ضرر دارد!