در ادامهی قسمت اول به راهکارهای سادهای برای کاهش وزن و تعادل وزن در دوره ی ۳۰ سالگی میپردازیم.
۸.صبحانه مفصل بخورید
اگر از آن دسته افرادی هستید که صبحانه نمیخورید، پس باید بگوییم که تنها نیستید. آمار نشان میدهد بیش از ۳۰ میلیون آمریکایی این وعده غذایی را نمیخورند. خبر بد این است که حذف صبحانه از وعدههای غذایی مانع از آن میشود که بتوانید وزنتان را کم کنید. به تازگی محققان طی تحقیقی دریافتهاند که افراد شرکتکننده در تحقیقی که صبحانه آنها، مفصلترین وعده غذای روزشان بوده، تقریبا دو برابر بیشتر از افرادی که شام مفصلی میخوردند، وزن کم کردند.
۹.سعی کنید مصرف کالریتان منسجم باشد
تحقیقات نشان میدهد هرچه سنتان بیشتر باشد، کاهش وزن برایتان سختتر خواهد بود. در شرایطی که شاید وسوسهانگیز باشد که بخواهید اقدامات شاخصی برای خود انتخاب کرده و میزان مصرف کالریتان را کاهش دهید، اما این کار در طولانیمدت تأثیری به همراه نخواهد داشت. طی گزارشی که در نشریه American Psychologist به چاپ رسید محققان ۳۱ نمونه تحقیقاتی مجزا و طولانی را بر اساس رژیمهای غذایی کمکالری شرکتکنندگانش مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند (چیزی حدود ۱۲۰۰ کالری در روز) و دریافتند ظرف چهار تا پنج سال، اکثر افرادی که رژیم میگیرند در این تحقیقات میزان وزنی را که کم کرده بودند دوباره به دست آوردند.
۱۰.برای کلسیم اهمیت قائل شوید
خیلی ساده میتوان این مسئله را فراموش کرد که مواد مغذی به جای پروتئین در کاهش وزن و رشد عضلانی نقش عمدهای ایفا میکنند. در تحقیقی، افزایش میزان مصرف کلسیم در بین شرکتکنندگانی که قبلا مواد مغذی به قدر کافی مصرف نکرده بودند در مقایسه با کم کردن میزان کالری، به کاهش بیشتر وزن منتهی شد. محققان به این نتیجه رسیدند که این مسئله به خاطر وجود مکمل کلسیم بوده که به کاهش اشتهای زنان برای خوردن غذاهایی با چربی بیشتر کمک کرده است.
۱۱.چربی بخورید، اما نه زیاد
نباید از چربی بترسید، اما سعی کنید با احتیاط به آن نزدیک شوید. چربیهای سالم مانند چربیهایی که در آووکادو و آجیل وجود دارد به کاهش وزن کمک چندانی نخواهد کرد مگر آنکه بخواهید به شکل متعادل آنها را مصرف کنید. چربی چیزی نیست که بخواهید آن را به طور کامل حذف کنید، اما نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که نباید آن را به میزان زیاد و در طول روز مصرف کرد. چربی، سیگنالهای سیری به مغز میفرستد که میتواند بسیار تأثیرگذار باشد.
۱۲.چکآپ انجام دهید تا با کمبودهای خود آشنا شوید
اگر تمام کارها را به درستی انجام میدهید – یعنی غذای متعادلی میخورید، به طور مرتب ورزش میکنید و هر شب هشت ساعت میخوابید – و هنوز به نتایج مورد نظر خود نرسیدهاید، پس دچار کمبودهایی هستید. کمبود مواد مغذی در بدن یکی از علل اصلی عدم موفقیت در کاهش وزن است و همین مسئله نشان میدهد که چرا باید تحت نظر متخصص تغذیه باشید.
۱۳.مدیتیشن کنید
در این دوره از زندگی، بیشک مسئولیتهای بیشتری دارید، و هنوز هم ۲۴ ساعت شبانهروز را برای انجام آنها فرصت دارید؛ نه بیشتر. در نتیجه، استرس به عامل تأثیرگذار اصلی بر سلامت و وزن شما در این مقطع زندگی تبدیل خواهد شد. با توجه به حجم زیاد کار و مسئولیتهای خانواده، افزایش چشمگیری در استرس خود خواهید دید، بنابراین سعی کنید لحظاتی را به مدیتیشن بگذرانید. اپلیکیشنهای خوبی در این زمینه وجود دارد که میتواند به شما کمک کند – مثلا یکی از آنها اپلیکیشن Headspace است. این اپلیکیشن شما را راهنمایی میکند تا بتوانید در یک بازه ۱۰ دقیقهای مراقبه انجام دهید و واقعا هم کار سادهای است. این کار باعث کاهش استرس شما شده و روند کاهش وزن را برایتان سادهتر خواهد کرد.
۱۴.غذاهای تند بخورید
غذاهای تند اثر گرمایی بر بدن میگذارند و میتوانند در حد مختصری روند متابولیسم را افزایش دهند. با افزودن سس پرادویه سالسا به غذای تند و یا مقداری فلفل به رژیم غذاییتان، میتوانید در متابولیسمتان تغییراتی ایجاد کنید. با همه اینها، این همه کار برای افزایش متابولیسم و کاهش وزن نیست. شما با نتایج مختصری روبهرو خواهید شد اما همین موفقیتهای کوچک هم به شما کمک خواهد کرد.
۱۵.صبح ها ورزش کنید
تحقیقات نشان میدهد ورزش کردن هنگام صبح و پیش از خوردن هر چیزی باعث میشود بدنتان چربی بیشتری سوزانده و مانع از افزایش وزن شود. البته چند هفتهای طول میکشد تا این مسئله برایتان عادی شود، بنابراین بهتر است اوایل کار ساعت را روی زنگ گذاشته و برنامهتان را آغاز کنید.
منبع: eatthis
۱۰ باور رایج نادرست درباره تناسب اندام