لبنیات سنتی زیر ذره بین نظارت

faateme1366
سخنگوی وزارت بهداشت از نظارت بخش خصوصی بر شبکه‌های بهداشتی و غذایی کشور خبر داد و گفت: مبنای نظارت باید دستگیری و نه مچ‌گیری باشد.

ایرج حریرچی در ارتباط با نحوه نظارت بر بیمارستان‌ها اظهار داشت: اگر کسی مدعی شود که در بخش خصوصی و دولتی ما هیچ تخلفی وجود ندارد، گزافه گویی است.

وی افزود: در دولت‌ها و مجلس‌های مختلف همه به کاهش تصدی‌گری دولت تأکید داشته و از استدال‌های آنها نیز جلوگیری از ارتباط‌های نامناسب کاری و تخلف است ما نیز این موضوع را تکذیب نمی‌کنیم ولی به این شدت نیز نیست.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه گفته می‌شود، قبل از نظارت بر بیمارستان‌ها به آنها اطلاع داده می‌شود و تبانی صورت می‌گیرد، اظهارداشت: اگر این موضوع برای انجام تبانی باشد بسیار بد است و با متخلفان باید برخورد شود ولی اگر برای اصلاح باشد و بهبود، ارتقاء بیمارستان باشد مشکلی نیست.

حریرچی گفت: در حال حاضر تعداد بیمارستان‌های کشور اندک است و اگر این موضوعات سبب تعطیلی آنها شود، دسترسی مردم به خدمات اندک می‌شود لذا باید دست به عصا حرکت کرد.

قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در حال حاضر صد هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم، گفت: برخی از بیمارستان‌های ما در بخش‌های دولتی و خصوصی از لحاظ معیارهای مقاومت در برابر زلزله حتماً باید تعطیل شود.

وی با بیان اینکه با توجه به نیازهای موجود نمی‌توان این بیمارستان‌ها را تعطیل کرد، گفت: مبنای کار برای کیفیت بهتر ارائه نظارت بیشتر است البته راهکار ما به جای مچ‌گیری، دستگیری بوده تا وضعیت بهبود یابد. لذا نظارت اگر در جهت بهتر شدن اوضاع پیش رود بسیار مناسب است ولی اگر با نیت تبانی باشد اصلاً پذیرفته نیست.

وی با بیان اینکه رسیدگی به تخلفات بخش نظارت یک بخش مجزا است و مدیرانی که در این بخش فعالیت می‌کنند بسیار سخت‌گیرانه عمل می‌کنند، گفت: بنابراین در وزارت بهداشت یک واحد رسیدگی به تخلفات وجود دارد که زیرنظر مستقیم وزیر است.

حریرچی با اشاره به اینکه تخلفات حوزه نظارت بسیار حداقل است ولی همین میزان نیز باید حذف شود، گفت:دستگاه‌های خارج از وزارت بهداشت نیز نظارت‌های لازم را انجام می‌دهند.

وی در پاسخ به اینکه قرار است بخش‌های خصوصی بر شبکه‌های بهداشتی و غذایی سطح شهر نظارت کند،‌ گفت: دولت ظرفیت استخدامی خود را طی یکی دو دهه اخیر پر کرده است و بر اساس معیارهای علمی که می‌سنجیم نیز قابلیت گسترش دستگاه دولتی وجود ندارد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ما بیمارستان جدیدالتأسیسی که در شهرها راه‌اندازی می‌کنیم مشکل استخدام پرسنل و مجوز برای آنها داریم پس یکی از محدودیت‌های ما در زمینه به کارگیری نیروهای جدید است و نظارت بر واحدهای بهداشتی و غذایی از جمله مسائل حیاتی بوده و بسیاری از آسیب‌های جدی را می‌توان با این نظارت‌ها پیشگیری کرد.

حریرچی گفت: تعداد نیروها اندک است و مکانیزم‌ها در سیستم دولتی برای نظارت‌ها مناسب نیست. وقتی از بخش غیردولتی برای نظارت‌ها بتوانیم استفاده کنیم راه‌ها بهتر پیش می‌رود البته سیاست‌گذاری‌ها بهتر است با بخش دولتی انجام گیرد.

وی افزود: ما در حال حاضر استفاده از بخش خصوصی برای نظارت را انجام داده‌ایم و برنامه‌های آن را آغاز کردیم البته یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد این بوده که در بخش غیردولتی توان موجود بالفعل شده کم است و مشکل دوم این بوده که بخش خصوصی گاهی به ما اعتماد نمی‌کند.

سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: اگر ما شرکت‌هایی برای نظارت بر شبکه‌های بهداشتی و غذایی راه‌اندازی کردیم انتظار است که ثبات کار در این زمینه وجود داشته باشد و برخی از افراد در بخش خصوصی می‌گویند از کجا مشخص است که شما در وزارت بهداشت تحت فشار این شرکت‌ها را تعطیل نکنید.

حریرچی اضافه کرد: در شهریور ماه در حوزه لبنیات سنتی می‌خواهیم یک اقداماتی در این زمینه از طریق نظارت بر شبکه‌های بهداشتی و غذایی با همکاری بخش خصوصی انجام دهیم و از اکنون به کسانی که لبنیات سنتی تولید می‌کنند هشدار می‌دهیم قرار است نظارت در این زمینه انجام گیرد.

وی در ارتباط با اعتماد مردم به دستگاه‌های نظارتی در حوزه مواد غذایی، گفت: سرمایه اجتماعی امری بسیار مهم به شمار می‌رود. در یکی از کشورهای اروپایی 10 سال پیش یک نهضت رسانه‌ای به راه افتاد که فروشگاه‌های بزرگ چرا با وسعت زیاد غذاهای فست‌فود و آماده را ارائه می‌دهند؟! ولی افکار عمومی آنها را مجبور کرد که قفسه‌های غذایی را به محصولاتی با درصد زیاد از سبزیجات و مواد گیاهی اختصاص دهند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه از جمله مسائل که هزینه تولید در صنعت‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان را بالا می‌برد موضوع نظارت است، گفت: باید از طریق رسانه‌ها هشدارهای لازم را در مورد غذای سالم به مردم ارائه دهیم.

حریرچی خاطرنشان کرد: کلیه ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی، غذایی و درمانی نیاز به ناظر دارد ولی نمی‌توان برای تک‌تک این موارد ناظر گذاشت و تنها راهکار آن افزایش آگاهی مردم به شمار می‌رود که این مسأْله نسبت به گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفته ولی هنوز راه‌های زیادی در این زمینه باقی مانده است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نظارت‌های مختلف باید توسط برخی از شرکت‌ها صورت گیرد،‌تصریح کرد: ما نیز می‌توانیم به سمت توانمندسازی آنها پیش رویم و این مسأله یکی از وظایف دولت‌هاست و در بسیاری از صنایع نیز به همین صورت نظارت انجام می‌گیرد.

حریرچی در ارتباط با اعتبارسنجی بیمارستان‌ها گفت: در قانون پنجم توسعه مجوز این مسأله ارائه شده که برخی از ارگان‌های مستقل و خارج از دولت شکل گیرد و این اعتبارسنجی را انجام دهند البته بخشی از این اقدام توسط بخش خصوصی به صورت صرف انجام گرفته و گاهی نیز با حمایت دولتی صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: البته باید توجه داشت که معمولاً این شرکت‌ها سود آنها از طریق اشتغالی است که ایجاد کرده و اینکه می‌گویند سود افسانه‌ای برای آنها خواهد داشت صحت ندارد.

منبع: سلامت نیوز

لبنیات پر چرب دقیقا مورد تایید کیست؟!

کلسیم لبنیات هیچ جایگزینی ندارد حتی سبزیجات!

توصیه های مهم طب سنتی درباره لبنیات!

6خوراکی که نباید در صبحانه بخوریم!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ