سید جلال مصطفوی کاشانی درباره اسطوخودوس اظهار داشت: اسطوخودوس گیاهى است که به حالت خودرو در تپهها و کوهها وجود دارد و روى برگهاى آن کرکهاى به خصوصى دیده مىشود، که روى آنها کیسههاى بسیار ریز ذره بینى، محتوى اسانسهاى معطر قرار گرفته است و اگر دست به برگها برسد، کیسه پاره و اسانس پراکنده مىشود.
در مجموعه مرحوم سید جلال مصطفوی کاشانی آمده است: از گل اسطوخودوس مربا تهیه میکنند، با شکر یا عسل و هر شب به اندازه اى که از گل آن یک مثقال مصرف کنند و اگر به طور مداوم ادامه دهند, رافع غم, وسواس و موجب تفریح و شادی بدن است.
همچنین طرز تهیه مرباى اسطوخودوس مانند سایر مرباها است و مقدار شکر یا عسل دو برابر وزن اسطوخودوس باید باشد، و اگر هر روز 15 گرم از این مربا خورده شود مفرح و شادی آور است, مقوى حافظه و ذهن است.
به گفته وی به همین منظور مىتوان شربت اسطوخودوس را نیز تهیه کرد به این ترتیب که 100 گرم اسطوخودوس خشک را در 900 گرم آب و 100 گرم گلاب یک شب تا صبح بخیسانند و صبح به طور ملایم بجوشانند تا یک سوم آن باقى بماند. سپس صاف کرده – 450 گرم قند یا عسل در آن داخل ریخته و بجوشانند تا قوام آن مانند شربت غلیظ شود و روزى 2 قاشق غذا خورى از این شربت خورده شود.
آیا خوراکی های شادی آور را می شناسید؟