حجت الاسلام حسن کمالی مشاور خانواده و اجتماعی در مبانی دینی و پژوهشگر روانشناسی و اجتماعی : خرافات به معنای پیروی کردن از امور موهوم، بی ارزش و بی محتوا است.
وی با بیان اینکه خرافهگرایی 2 دلیل عمده دارد، ادامه داد: افرادی که دارای شخصیت متزلزل هستند بیشتر به سمت خرافات می روند. افسردگی، حس حقارت، کمبود و عقده های ناشی از دوران کودکی باعث می شود این گونه افراد به سمت خرافه گرایش پیدا کنند.
این پژوهشگر روانشناسی و اجتماعی بیان کرد: یک سوم افراد جامعه از حس حقارت و کمبود شخصیت رنج می برند و یکی از نشانه های آن تعریف مداوم از خود است. حس حقارت و خود کم بینی سبب ایجاد بسیاری از نابههنجاری ها در جامعه می شود.
کمالی تصریح کرد: بسیاری از افراد به این خرافات معتقدند یا بی مورد یا بی جا بعضی مسائل را تعریف می کنند.
وی عنوان کرد: همچنین متاسفانه برخی اندیشمندان ما با مطرح نمودن نابجا یا بی مورد برخی مسائل موجب گمراهی و رواج عقایدی در برخی افراد که ظرفیت پذیرش آن را ندارند می شوند و به همین دلیل نوع بیان مسائل در جایگاه مناسب آن و توجه به ظرفیت مخاطب حائز اهمیت است.
این پژوهشگر روانشناسی و اجتماعی تاکید کرد: گاهی اجبار و فشارهای موجود در خانواده ها افراد را به سمت خرافه می کشاند و باعث گمراهی آنها می شود، همچنین برخی نیز از این باورها سودجویی می کنند و آن را زیبا جلوه می دهند.
کمالی افزود: گاهی خانم ها به دلیل غلبه احساسات نوع دوستی و عواطف بیشتر خرافات را باور می کنند اما این بدان معنا نیست که آقایان تمایلی به خرافات ندارند بلکه در برخی موارد مردها با اشتیاق بیشتری این مسائل را دنبال می کنند.
وی با بیان اینکه رواج فال بینی و کف بینی در جامعه به دلیل شیوع رواج فقر فرهنگی، درون گرایی، اختلالت روحی، بی سوادی و افسردگی است، بیان کرد: شانس به این معنای متداول در بین مردم واقعیت ندارد و اعمال و انتخاب های ما هستند که شانس و اقبال ما را می سازد و افراد می توانند با آگاهی و تلاش در زندگی این موضوع را در خود تقویت کنند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟