8. ویتامین دی
به غیر از مزایای آشکار ویتامین دی از جمله کاهش خطر ابتلا به سرطان، باید بدانید که این ویتامین به ارتقای سیستم ایمنی و تنظیم اشتهای شما نیز کمک میکند. از این رو نباید اهمیت آن را در رژیم غذایی خود دست کم بگیرید. مطالعه محققان بر روی مکملهای ویتامین دینشان میدهد که این ویتامین نرخ چربیسوزی را به میزان 7 درصد افزایش میدهد. مطالعه دیگری که در دانشگاه مینه سوتا به انجام رسید، نشان داده که مصرف این ویتامین با چربیسوزی بیشتر به خصوص در ناحیه شکم همراه است.
9. چربیهای غیر اشباع
این چربیهای سالم باعث تقویت قلب شده و شما را تا مدتی سیر نگه میدارند. همچنین از انباشت چربی در اطراف شکم جلوگیری میکنند. مطالعه منتشر شده در مجله تغذیه نشان میدهد کسانی که از منابع چربیهای غیر اشباع مانند آووکادو در وعدههای غذایی اصلی خود استفاده میکنند، 40 درصد میل کمتری به غذا خوردن در ساعات بعدی روز دارند.
10. کلسیم
همانطور که میدانید، کلسیم برای استخوانهایتان مفید است؛ اما آیا میدانید کلسیم به چربیسوزی بیشتر در بدن هم کمک میکند. چون این ماده معدنی باعث میشود اسیدهای چرب به انرژی تبدیل شوند. علاوهبراین، کلسیم تضمین میکند که انسولین در بدن عملکرد مناسبی داشته باشد. چون انسولین یکی از هورمونهای اصلی است که وظیفه تنظیم سطح قند خون ما را بر عهده دارد. عملکرد خوب انسولین در بدن به حفظ انرژی ما در طول روز کمک میکند. از این رو، کمتر سراغ میانوعده میروید و شکمتان را با خوردن غذاهای بیارزش پر نمیکنید.
11. ویتامین سی
آیا تا به حال حس کردهاید وقتی استرس دارید ذهنتان آشفته میشود؟ این مشکل مختص شما نیست. استرس باعث ترشح کورتیزول در بدن میشود که نقش قابلتوجهی در افزایش سطح انباشت چربی در بدن دارد. این پیامد میتواند بدتر باشد: بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، وقتی استرس دارید کمتر میخوابید. در نتیجه، در اواخر شب دائم به سراغ مواد غذایی بیارزش میروید. خوشبختانه، ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی است که برای مقابله با شرایط استرسزا بسیار موثر است. بر اساس مطالعه محققان، مصرف ویتامین سی باعث کاهش سطح کورتیزول و فشار خون در افراد مضطرب شده و جلوی پرخوری را میگیرد.
12. سلنیوم
این ماده معدنی کلید سلامت تیروئید است. شاید میپرسید چرا؟ تیروئید یک غده کوچک در زیر گردن است که روند ترشح هورمونها را در بدن کنترل میکند. هضم مواد غذایی، مصرف انرژی و حتی بهرهوری سوخت و ساز بدن نیز از جمله اختیارات تیروئید است. سلنیوم نه تنها به عملکرد مناسب تیروئید کمک میکند، بلکه از غدد مختلف در برابر التهابات نیز محافظت مینماید. بسیاری از افرادی که تیروئید کمکار دارند، سوخت و ساز ضعیفی دارند و سریع وزن زیاد میکنند. خوشبختانه، مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف 80 میکروگرم سلنیوم در روز از طریق مکمل باعث کاهش تعدادپادتنهای ضدتیروئید در بدن میشود.
13. ویتامینهای خانواده بی
اینکه این ویتامینها ب (B)نامیده میشوند به این معنا نیست که در رده دوم قرار دارند. ویتامین ب-1(تیامین) باعث تبدیل کربوهیدرات به انرژی میشود و ویتامینب-2(ریبوفلاوین) به آزادسازی انرژی در بدن کمک میکند. از سوی دیگر، ویتامین ب-6یا پیریدوکسین، با تنظیم آنزیمها به استخراج انرژی از مواد غذایی کمک میکند. در نهایت، ویتامین ب-12 سوخت و ساز بدن را بالا میبرد. دو مطالعه جداگانه نشان میدهند کسانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، معمولا ویتامین ب-1 و ب-12کمی دارند.
14. روی
از آنجایی که روی یک ماده معدنی کمیاب است، بدن ما به مقدار کمی از این ماده نیاز دارد. با این حال، هر کسی ممکن است دچار کمبود روی شود. کسانی که کمبود روی دارند، اغلب از ضعف سیستم ایمنی و خستگی رنج میبرند. چون روی با تولید اسید معده به تجزیه چربیها و پروتئین دریافتی در بدن کمک میکند. به علاوه، کسانی که روی کمی دارند، به اندازه کافی انسولین ترشح نمیکنند. در نتیجه، به سمت پرخوری کشیده میشوند، چون دائم گرسنه و بیانرژی هستند.
15. ﺍﭘﯽ ﮔﺎﻟﻮﮐﺎﺗﭽﯿﻦ ﮔﺎﻻﺕ (EGCG)
این آنتی اکسیدان قوی که به طور انحصاری در چای سبز یافت میشود، سوخت و ساز بدن را تقویت میکند. EGCG یا ﺍﭘﯽﮔﺎﻟﻮﮐﺎﺗﭽﯿﻦ ﮔﺎﻻﺕ به طور همزمان باعث افزایش تجزیه چربی در بدن شده و با ایجاد حرارت از طریق سوزاندن کالری مانع از انباشت چربی در بدن میشود. محققان تایوانی با بررسی بیش از 1.100 نفر در طول یک دوره 10 ساله دریافتند کسانی که چای سبز مینوشند، در مقایسه با کسانی که چای سبز نمینوشند، 20 درصد چربی کمتری دارند.
منبع: eatthis
قسمت اول را اینجا بخوانید