قسمت اول این مطلب را از اینجا بخوانید
جراحی اسلیو
برگشتپذیر است؟
بعد از جراحی اسلیو معده، دیگر حجم معده به اندازه قبل بر نخواهد گشت؛ به این معنی که معده دوباره بزرگ و پرحجم نمیشود تا فرد بتواند غذای بیشتری مصرف کند. در حقیقت بیمار دیگر نمیتواند غذای بیشتری بخورد که معده کش بیاید و اصطلاحا جا باز کند.
چرا اسلیو؟
همانطور که میدانید روشهای گوناگونی برای لاغری و کاهش وزن وجود دارد؛ از رژیمهای غذایی گرفته تا جراحیهای دیگر معده مثل بالون، بایپس معده یا حتی برداشتن چربیها، لیپولیزر و… شاید بیشتر کسانی که برای جراحی اسلیو مراجعه میکنند قبلا روشهای دیگر را هم امتحان کرده و جواب دلخواه را نگرفته باشند. این روش درصد اطمینان بیشتری برای لاغری دارد؛ بنابراین افراد بیشتری را به خود جلب میکند.
عوارض جانبی جراحی اسلیو چیست؟
مثل تمام جراحیهای دیگری که در حفره شکم انجام میشود، این جراحی هم ممکن است عوارض خاص خود را داشته باشد. خونریزی بعد جراحی، درد، احتمال عفونت، امکان ایجاد آمبولی چربی یا لخته خون و… اما این عوارض بیش از عوارض عملهای جراحی دیگر نیست.
از دوران نقاهت جراحی معده چه میدانید؟
بعد از جراحی، بیمار تا 2روز در بیمارستان نگهداری میشود تا مطمئن شویم، میتواند غذا بخورد، مشکلی ندارد و همه چیز مطلوب است. بهعلاوه معمولا بعد از یک هفته تا 10روز بخیهها را میکشیم و دوران نقاهت بیمار به سرعت تمام میشود. بعد از آن هم تا چند روز باید غذاهای سبک مصرف شود تا فشاری وارد نشود.
قبل از جراحی اسلیو حتما بدانید
نکتهای که وجود دارد این است که قبل از جراحی به بیمار مشاوره میدهیم و سعی میکنیم به لحاظ روانی او را آماده کنیم. قبل از انجام جراحی حتما این نکته را تاکید میکنیم که بعد از جراحی، بیمار دیگر نمیتواند به اندازه قبل غذا بخورد. ذکر این نکته به این دلیل است که بعضی مراجعان از ماهیت دقیق جراحیها اطلاعی ندارند؛ مثلا برخی مراجعان بهشدت غذا خوردن را دوست دارند و بعد از جراحی اسلیو از اینکه نمیتوانند غذا بخورند به شدت ناراحت یا حتی پشیمان میشوند، بنابراین ما همه چیز را از قبل به بیمار توضیح میدهیم.
چه کسانی از جراحی اسلیو منع میشوند؟
کسانی که قبلا عمل لاپاراسکوپی یا دیگر جراحیهای شکم انجام داده باشند یا مشکلات دیگری داشته باشند که نتوان به حفره شکم داخل شد، نمیتوانند جراحی اسلیو معده را انجام دهند یا کسانی که بیماریهای زمینهای دارند باید با بررسی پرونده پزشکی و درنظر گرفتن همه جوانب این کار را انجام داد.
منبع: مجله ی سیب سبز