در این زمان چرخش بیضه پسرتان را درمان نکنید، از بین میرود!

faateme1366
عضو هیات‌مدیره انجمن اورولوژی ایران عنوان کرد: بیضه چرخش‌یافته از بیماری‌های خطرناک در نوزادان و نوجوانان پسر است که باید در ۴ تا ۶ ساعت اولیه بیماران مورد درمان قرار بگیرند زیرا در غیر این صورت بیضه از بین می‌رود.

دکتر محسن آیتی افزود: بیضه چرخش‌یافته از بیماری‌های خطرناک در نوزادان و نوجوانان پسر است که باید در ۴ تا ۶ ساعت اولیه بیماران مورد درمان قرار بگیرند زیرا در غیر این صورت بیضه از بین می‌رود.

وی در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی سلامت مردان (اولین پنجشنبه اسفند) برگزار شد، اظهار کرد: مردان نسبت به زنان کمتر به سلامتی خود توجه می‌کنند. به گونه‌ای که گاه دیده می‌شود بیماران به قدری با تاخیر به پزشک مراجعه می‌کنند که بیماری به سایر اعضای بدن آنها نفوذ کرده است؛ به گونه‌ای که عملا نمی‌توان اقدامات درمانی و یا حتی جراحی را برایش انجام داد.

وی با بیان اینکه احتمال ابتلا به سرطان به خصوص سرطان‌های دستگاه‌های ادراری مانند کلیه، مثانه و پروستات در مردان بیشتر از زنان است، گفت: به همین دلیل به مردان توصیه می‌شود به سلامتی خود بیشتر توجه کنند و سالانه و یا هر ۶ ماه یکبار به پزشک مراجعه کنند تا در صورت بروز هرگونه بیماری بتوانیم در مراحل اولیه آن را درمان کنیم.

وی یادآور شد: درگذشته بیش از ۵۰ درصد مردانی که به سرطان پروستات مبتلا می‌شدند، زمانی به پزشک مراجعه می‌کردند که تومورهای سرطانی به سایر قسمت‌های بدن انتشار پیدا کرده بود که خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم و آگاهی افراد این آمار به ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی بیضه چرخش‌یافته را یکی از بیماری‌های خطرناک در مردان عنوان کرد و گفت: این بیماری در دوران نوزادی و اوایل سن بلوغ شیوع می‌یابد که اگر افراد به موقع مراجعه کنند، به‌راحتی قابل درمان است، در غیر این صورت اگر چرخش بیش از ۴ تا ۶ ساعت به طول بینجامد، بیضه از بین می‌رود.

آیتی با بیان اینکه این بیماری موجب کاهش خون‌رسانی به بیضه می‌شود، گفت: زمانی که خون به بیضه نرسد، این عضو کاملا از بین می‌رود، اما این مساله منجر به از بین رفتن قدرت باروری در مردان نمی‌شود.

عضو هیات‌مدیره انجمن اورولوژی ایران درباره علائم این بیماری گفت: بیضه چرخش‌یافته در کودکان موجب گریه‌های بیش از حد و بی‌قراری می‌شود که مادر باید در این مواقع آلت‌تناسلی فرزند خود را مورد معاینه اولیه قرار دهد و در صورت مشاهده هرگونه تغییر سریعا و به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کند. اما این بیماری در نوجوانان و در سنین بلوغ با علائم‌ درد شدید در بیضه همراه است، به همین دلیل به این افراد توصیه می‌شود هنگامی که دچار درد شدید در بیضه شدند، سریعا به پزشک مراجعه کنند.

به گفته وی، درد بیضه در نوجوانان در هنگام خواب شیوع بیشتری دارد؛ به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود هر زمانی که درد بیضه شدت یافت به بیمارستان مراجعه کنند.

عضو هیات‌مدیره انجمن اورولوژی ایران در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه از بین رفتن بیضه چگونه منجر به نازایی در مردان نمی‌شود، گفت: عملکرد یک بیضه برای باروری کفایت می‌کند که در این بیماری (چرخش بیضه) تنها یکی از بیضه‌ها عملکرد خود را از دست می‌دهد و مرد می‌تواند باروری خود را حفظ کند.

وی افزود: متاسفانه گاهی برخی مردان مبتلا به این بیماری به قدری با تاخیر به پزشک مراجعه می‌کنند که عدم خون‌رسانی به بیضه منجر به از بین رفتن کامل آلت‌تناسلی آنها می‌شود.

آیتی در بخش دیگری از سخنانش با توجه به بیماری‌های شایع در مردان گفت: تومورهای کلیه در دوران کودکی، تومور بیضه در دهه دوم، چهارم و سرطان کلیه، مثانه و پروستات در دهه پنجم و ششم زندگی از شیوع بالایی برخوردار است.

وی افزود: در بین سرطان‌های شایع در مردان، سرطان کلیه از شیوع بیشتری برخوردار است که متاسفانه این بیماری بسیار کشنده است که از عوامل خطر آن می‌توان به استعمال سیگار، مصرف مشروبات الکلی، قرار گرفتن در معرض آلودگی‌های هوا و غیره اشاره کرد.

در ادامه دکتر فرزین سلیمان‌زاده، عضو هیات‌مدیره انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه توجه به سلامت مردان تنها در این جنس (مرد) محدود نمی‌شود، گفت: توجه به سلامت مردان علاوه بر کاهش هزینه‌های درمان، موجب حفظ و ارتقای سلامت خانواده‌ به ویژه همسران آنها می‌شود. زیرا مردان بیمار در صورت برقراری ارتباط جنسی با همسران‌شان احتمال ابتلا به بیماری را در آنها تشدید و یا منجر به تولد نوزاد بیمار شوند.

وی افزود: مردان به واسطه نوع فعالیت اجتماعی که دارند، بیشتر در معرض حوادث و سوانح رانندگی و بیماری‌های شغلی قرار می‌گیرند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ