راهنمای خرید خوراکی های پرطرفدار رمضان

bagheri.mry
در ماه رمضان برنامه‌های غذایی هم تغییر می‌کند و خوراکی‌هایی که شاید در طول سال کمتر مصرف شوند، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهید خرید بهینه و درستی برای این ماه داشته باشید با ما همراه باشید. چند قلم از کالاهای پرطرفدار این ماه را در بازار بررسی کرده‌ایم.

شمارش معکوس برای شروع ماه مبارک رمضان، ماه مهمانی خدا شروع شده است.
روزه برای انسان فواید جسمی و روحی فراوانی داردو شفابخش جسم و توانبخش جان است. البته تفاوت میان روزه‌داری با خودداری از تغذیه، زمین تا آسمان است. وقتی ماه مبارک رمضان فرا‌می‌رسد برنامه‌های زندگی عوض می‌شود و همین تغییر برنامه، روح انسان را تازه می‌کند و به انسان نشاط می‌دهد. در این ماه، علاوه بر تغییر برنامه‌های زندگی، برنامه‌های غذایی هم تغییر می‌کند و خوراکی‌هایی که شاید در طول سال کمتر مصرف شوند، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهید خرید بهینه و درستی برای این ماه داشته باشید با ما همراه باشید. چند قلم از کالاهای پرطرفدار این ماه را در بازار بررسی کرده‌ایم.

خرما
خرمای ایرانی گونه‌های متعددی دارد از جمله گونه‌‌‎هایی مانند مهتری، سلانی، شهمران، کلوته‌ و… که‌ در میان آنها شاید نام مضافتی برایمان از همه آشناتر باشد؛ و گونه‌ای از خرما که‌ به‌ شکل رطب در بازار‎های داخلی و خارجی با طعمی بسیار دلچسب به فروش می‌رسد.

میوه خرما برای رسیدن، 4مرحله‌ را طی می کند. این 4مرحله‌ رنگ، بافت، اندازه و در نهایت مزه خرما را تغییر می‌دهد. 
خرما ابتدا میوه‌ای سبز رنگ است و طعم تلخ و گسی دارد. به‌ مرور رطوبت این میوه جایش را با میزان قند موجود در خرما عوض می‌کند، به این معنی که‌ ‎هر چقدر رطوبت خرما کمتر می‌شود میزان قند آن بالاتر می‌رود تا این میوه کاملا پخته‌ و رسیده شود. 
رطب، مرحله‌ قبل از رسیدگی کامل این میوه است که رطوبت بیشتر و قند کمتری دارد. شاید اسم خرمای خارک به گوشتان خورده باشد. خارک نوعی از خرما نیست بلکه به‌ خرمای کال که‌ بافتی سفت و رنگی زرد مایل به نارنجی دارد گفته‌ می‌شود. خارک گس است و قند پایینی دارد و کم‌کالری است.

هنگام خرید سعی کنید از خرید خرما‎های به هم چسبیده و پرس‌شده خودداری کنید، چرا که‌ شیره بیرون زده از این خرما‎ها باعث شکرک‌زدن آنها می‌شود و محل مناسبی برای رشد میکروب‌‎هاست. حتما زیر و روی خرما را قبل از خرید، نگاه کنید و به‌خوبی و مرغوب بودن ردیف رویی خرما بسنده نکنید.باید یکی دو عدد از خرما‎ها را به‌طور تصادفی بو کنید و از نزدیک ببینید تا اطمینان پیدا کنید که‌ حشره‌زده نیستند یا بوی ترشی و ماندگی نمی‌دهند. قیمت خرمای بسته‌بندی یک‌کیلوگرمی از 4هزار تومان تا 8‌هزار و 500تومان
خرمای فله، بسته به درجه یک یا 2 بودنش، از کیلویی 2 هزار و 800تومان تا 8 هزارتومان است.

چای
چای که به‌ عنوان چای سیاه در بازار فروخته می‌شود، از تنوع بالایی برخوردار است؛ چای ریز، درشت، باروتی، کله‌ مورچه‌‌ای و… اما خود گیاه چای در اصل یکی است. با توجه‌ به‌ نوع آب و ‎هوایی که گیاه چای در آن رشد می کند، چای تنوع ظا‎هری پیدا می‌کند.
اگر گیاه چیده شده خیلی زود خشک نشود و برای خشک‌شدن به‌ مرحله‌ پلاسیده‌شدن برسد، نتیجه‌ کار، چای سیاه است.
چای سبز نتیجه‌ زود خشک‌شدن گیاه چای است و ‎همین مسئله خاصیت این چای را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
تشخیص دادن چای اصل از چای تقلبی فقط با دم‌کردن آن ممکن است. چای طبیعی رنگ نمی‌دهد و در حالت طبیعی رنگی نزدیک به‌ قرمز دارد. از نظر اسانس ‎هم چای اگر بوی غلیظی نداشته‌ باشد، یعنی عطری نیست. یادتان باشد که‌ مصرف عطریات افزوده شده در طولانی‌مدت می‌تواند در کبد جمع و به‌ سم تبدیل شود. سعی کنید از عطردهنده‌‎های طبیعی مثل ‎هل و دارچین استفاده کنید.

هر چه چای سیاه، پودرتر باشد رنگ تولیدی تیره‌تر و مزه آن تلخ‌تر خواهد بود و ‎همین مسئله باعث می‌شود طعم این نوع چای به مذاق‌ هر شخصی خوشایند نباشد؛ چای درشت از نظر کیفیت بهتر از چای ریز و پودری است. 
چای بسته‌بندی 500 گرمی از 17 هزار تومان تا 26 هزار تومان
چای فله بسته به نوع درجه یک یا 2 بودنش، کیلویی 45 هزارتومان تا 60 هزار تومان است.

زولبیا و بامیه‌
زولبیا و بامیه‌ از جمله‌ شیرینی‌‎هایی است که‌ در ماه رمضان بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شیرینی شاید به‌ دلیل قند و کالری بالایی که دارد از ارزش غذایی کمی برخوردار باشد اما در این ماه عضو لاینفک سفره‌‎های ایرانی است. یکی از نکات خرید زولبیا و بامیه، دانستن کیفیت روغنی است که در پخت آن استفاده می‌شود و اینکه با یک روغن چندبار شیرینی پخته شده است. 
اما اکثرا به محل تولید دسترسی نداریم، بنابراین فقط از روی رنگ آن می‌شود تشخیص داد که‌ در چه‌ شرایطی تهیه شده است؛ پس اولین نکته خرید این است که‌ رنگ محصول تیره و کدر نباشد.

سعی کنید فقط از قنادی‌ها خرید کنید و از خریدن شیرینی‌‎هایی که‌ در معرض خورشید و هوای آزاد قرار دارند خودداری کنید. از جعبه هم غافل نشوید. کف جعبه حتما باید نشان استاندارد که‌ نشان‌دهنده بهداشتی بودن جعبه‌ است، حک شده باشد. 
قیمت زولبیا و بامیه در ماه رمضان 1395 کیلویی 15هزارتومان بود. قیمت این شیرینی برای امسال هنوز مشخص نشده است.

نان
شاید بشود گفت نان، مهم‌ترین بخش سبد غذایی ما ایرانی‌‎هاست. از نان‌‎های پرمصرف مثل سنگک، بربری، لواش و تافتون گرفته تا انواع نان‌های رژیمی یا نان‌های غنی‌شده، اما در این بین ‎همان 4نوع نان پرمصرف، طرفدار بیشتری دارند. بهترین نان از بین این نان‌‎ها، سنگک است.

در 100گرم آن 258 کالری انرژی نهفته‌ است و از نظر میزان مواد مغذی و برخورداری از ویتامین‌‎ها خصوصا ویتامین‌های گروه B و اسید‌فولیک، املاح معدنی و پروتئین‌‎های ضروری بدن کامل‌ترین نان است. در 100 گرم نان بربری 265 کالری انرژی وجود دارد و به علت فقدان مصرف جوش‌شیرین در این نان ارزش غذایی بالاتری نسبت به بقیه نان‌هایی که‌ از آرد سفید تولید می‌شوند، دارد. اما توجه داشته باشید آرد نان تافتون نسبت به‌ آرد نان سنگک از سبوس پایین‌تری برخوردار است و مصرف جوش‌شیرین در آن فراگیر است. 
نان لواش ‎هم نسبت به‌ نان تافتون سبوس کمتری دارد و در پخت آن از جوش‌شیرین بیشتری استفاده می‌شود. به این ترتیب برای روزه‌داران نان سنگک بهترین نان است.

نان سنگک بسته به نوع آرد (یارانه‌ای و غیر یارانه‌ای) از 800تومان تا 3 هزارتومان
نان بربری بسته به نوع آرد مورد استفاده از 700 تومان تا 2 هزار و 250 تومان
نان تافتون بسته به نوع آرد مصرفی از 400 تومان تا 3 هزار تومان
نان لواش هر عدد 250 تومان تا 2 هزار تومان است.

پنیر
اگر برای خرید ماه رمضان به‌ فروشگاه می‌روید قطعا پنیر گودا یا موزارلا برای سر سفره افطار به کارتان نمی‌آید. 
پنیر‎هایی مثل پنیر نعناع، پنیرگردو، پنیر خامه‌‌ای یا پنیر زیره خریداری کنید. 
هنگام خرید توجه‌ کنید که پنیر باید بوی خوش داشته‌ باشد و فاقد بوی ملایم خارجی مثل علوفه، میوه، پختگی، تخمیرشدگی، ترشیدگی، کپک‌زدگی یا صابونی شدید باشد.

از خرید و مصرف پنیر‎های محلی و فاقد پروانه‌ ساخت از وزارت بهداشت خودداری کنید. 
مصرف این نوع پنیر‎ها خطر مسمومیت غذایی یا انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را در پی دارد. از خرید پنیر از مراکز غیر مجاز یا مراکزی که آن را خارج از یخچال و در برابر نور آفتاب نگهداری و عرضه می‌کنند خودداری کنید.

بررسی برچسب روی بسته‌بندی و مطالعه‌ جدول ارزش تغذیه‌‌ای ا‎همیت ویژه‌ای دارد. با اطلاع از میزان چربی، نمک و پروتئین پنیر از مناسب‌بودن مصرف آن با شرایط و رژیم غذایی خود مطمئن شوید. ممکن است در مورد بعضی انواع پنیر مثل پنیر‎های کم‌نمک که در تهیه آنها به جای کلریدسدیم از کلریدپتاسیم استفاده شده برای مبتلایان به‌ بعضی از بیماری‌‎ها هشدار‎هایی روی برچسب بسته‌‌بندی درج شده باشد، بنابراین ‎هنگام خرید به‌ این ‎هشدار‎ها توجه‌ کنید. هرکیلوگرم بسته به شرکت تولیدکننده از 15 هزار تومان تا 25 هزار تومان است.

حبوبات
در میان انواع مختلف حبوبات به گفته فروشندگان، لوبیا، عدس و لپه به طور معمول از تقاضای بیشتری برخوردار هستند. حبوبات را به‌ اندازه مهمانانی که‌ در این ماه دارید یا تعداد اعضای خانواده و میزان مصرف‌تان خریداری کنید، درست است که‌ می‌شود حبوبات را به مدت یک‌سال نگهداری کرد، آن ‎هم با رعایت اصولی مثل محیط بدون رطوبت و نور اما ‎هرچقدر ‌‌تازه خریداری و مصرف کنید بهتر است. ‎
هنگام خرید به چند نکته توجه داشته باشید؛ اول اینکه‌ اندازه آن یکدست باشد، چرا که‌ در غیر این صورت، ممکن است ‎هنگام پخته‌‌شدن مقداری از آنها پخته شود و بقیه‌ خام بماند. دوم اینکه حبوبات باید سالم و بدون سوراخ‌های ریز باشند، چون این سوراخ‌ها، مکان سوسک‌‎های ریز هستند که هنگام پخت از آنها خارج می‌شوند.

عدس شرکتی 900 گرمی، 6هزار تا 7 هزار تومان و عدس غیرشرکتی کیلویی 5 هزار و 800 تا 6 هزار و 500 تومان
لپه شرکتی 900 گرمی 8 هزار و 800 تا 9 هزار و 800تومان و لپه غیرشرکتی کیلویی 8 هزار تا 9هزار تومان
لوبیا‌چیتی شرکتی 900 گرمی 10هزار تا 11 هزار تومان و انواع غیرشرکتی آن کیلویی 9 هزار و 600 تا 10 هزار و 500 تومان
لوبیا قرمز شرکتی 900 گرمی 8هزار و 600 تا 9 هزار و 500تومان و لوبیا قرمز غیرشرکتی بسته به نوع معمولی یا کپسولی‌بودن آن کیلویی 7هزار تا 9 هزارتومان به فروش می‌رسد.نخود شرکتی در بسته‌بندی 900 گرمی از 8 هزار تومان تا 9هزار و 500تومان و نخود غیرشرکتی کیلویی 8هزار تا 9 هزار تومان.

منبع: همشهری آنلاین

در ایام ماه رمضان آش و حلیم غیر بهداشتی نخرید

دستورالعمل سلامت ماه مبارک رمضان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ