اعتمادی خشکی بینی، دستکاری بینی و ضربه به سر و بینی را از جمله علل شایع خون دماغ شدن عنوان کرد و افزود: فشار خون بالا و استفاده از داروهای رقیق کننده خون نیز میتواند در بروز خون دماغ موثر باشد.
این متخصص گوش، حلق و بینی خاطرنشان کرد: در برخی موارد نادر هم وجود تومور میتواند عاملی برای بروز خون دماغ باشد.وی در خصوص راهکار بند آوردن خون دماغ نیز گفت: افراد باید هنگام خون دماغ شدن بینی خود را سفت گرفته و یخ بر روی پیشانی و گردن خود بگذارند و ۱۰ دقیقه به همین حالت بمانند که خون دماغ بند بیاید.
اعتمادی تصریح کرد: سربالا کردن هنگام خون دماغ که بسیار مرسوم است می تواند بسیار خطرناک باشد، زیرا در این هنگام خون وارد حلق فرد میشود.وی افزود: این کار بویژه در کودکان و سالمندان میتواند خطرناک باشد، زیرا بلعیدن حجم زیادی خون برای این افراد دشوار است و امکان دارد خون به جای حلق، وارد نای آنها شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه موارد خون دماغ شدید یا خفیف است، گفت: در هر دو مورد فرد باید توسط پزشک معاینه شده تا در وهله اول سلامت مخاط بینی و یا وجود جسم خارجی در بینی(بیشتر در مورد کودکان صدق میکند) بررسی شود.
وی افزود: در گام بعدی نیز باید بحث دستکاری بینی یا خشکی مخاط بینی بررسی شود و به طور معمول در این موارد با تجویز برخی پمادها و چرب کردن بینی با اسپریها و پمادهای مخصوص مشکل برطرف میشود.اعتمادی تصریح کرد: در برخی موارد نیز که بعد از بررسیها علت خون دماغ مشخص نشود، باید به لحاظ احتمال وجود تومور فرد معاینه شود.
منبع:سلامتی