کشف داروی ایدز توسط محقق شیرازی!

faateme1366
ادعای محقق شیرازی درباره کشف داروی کنترل بار ویروسی مبتلایان ایدز از سوی مسوولان وزارت بهداشت رد شد.

احمد حسین پور؛ فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد نانوتکنولوژی پزشکی مدعی شده بود که: «از سال 89 تحقیقات درباره ساخت داروی درمان و کاهش بار ویروسی ایدز را آغاز کردم. طرح تحقیقاتی را برای دانشگاه علوم پزشکی شیراز فرستادم، فرمولاسیون را در آزمایشگاه‌های مختلف و کشت سلولی را در انستیتو پاستور انجام دادم. بعد از دریافت کد کمیته اخلاق و مجوز کارآزمایی بالینی، 5 بیمار اچ‌آی‌وی مثبت که هیچ داروی ضدرتروویروسی دریافت نکرده بودند، به من معرفی کردند و بیماران به مدت 6 ماه تحت درمان با این دارو قرار گرفتند. بعد از دو ماه مصرف دارو، بار ویروسی یک بیمار، از 38 هزار به 4 هزار کاهش یافت و بعد از 4 ماه، بار ویروسی به زیر حد تشخیص (معادل صفر) رسید. با قطع دارو به مدت یک ماه، بار ویروسی همچنان زیر حد تشخیص بود و علایم بیماری مانند تعریق شبانه و ناتوانی جسمی بیماران از بین رفت. تا چهارم آبان امسال، 4 ماه از قطع دارو می‌گذرد و نتیجه آزمایش‌ها به رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارایه شده اما ایشان به من جواب واضحی نداده و اعلام کرده که تا یک ماه آینده، پاسخ نهایی را از طریق رسانه‌ها اعلام خواهد کرد.»

به دنبال این اظهارات، پروین افسر کازرونی؛ رییس اداره ایدز وزارت بهداشت در اظهارنظر درباره این ادعا گفت: «این ادعا کاملا کذب است و به طور رسمی از طرف وزارت بهداشت رد شده است. اینها ادعاهایی است که بدون ارایه مستندات مطرح شده است. مراحل تحقیقات و کشف دارو از نظر علمی، مراحل کاملا مشخص و تعریف شده‌ای است و حداقل چهار سال طول می‌کشد و ایشان این مراحل را طی نکرده و نتیجه تحقیقش را در هیچ مرکزی کنترل نکرده است. حتی داروی آیمود (داروی ایرانی کنترل بار ویروسی ایدز) که تحقیقات آن از چند سال قبل شروع شد، هنوز به مرحله‌ای نرسیده که وارد بازار شده و مجوز بگیرد.»

رسول دیناروند؛ رییس سازمان غذا و داروی دولت یازدهم هم در تشریح مراحل معرفی و ثبت داروی جدید گفت: «داروهایی که در ایران تولید می‌شود، اغلب ژنریک است که قبلا کشف و توسط یک دستگاه نظارتی معتبر بین‌المللی، تایید شده و در ایران، شرکت‌های تولید‌کننده، مسیر اثبات رعایت جزییات ساختار دارو را طی کرده و کپی از برند اصلی تولید می‌شود. اما در مورد کشف جدید، مراحل پیچیده‌تر است و ادعای مطرح شده، باید با مطالعات و کارآزمایی بالینی همراه بوده و حتما در مراکز معتبر پزشکی تایید شود. امروز در دنیا، داروهای موجود برای ایدز هم، صرفا قادر به کنترل ویروس هستند و حتی داروی آیمود هم که در ایران ساخته شد و به مرحله تولید انبوه رسید اما در سه سال اخیر، سفارشی برای تولید نداشت، هیچگاه مدعی درمان قطعی و ضد ویروس نبود بلکه بار ویروسی را کاهش می‌داد و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن بود.»

عباس زارع نژاد؛ مشاور وزیر بهداشت هم توضیح می‌دهد که چنین ادعاهایی باید از مسیر مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش بنیان زیرنظر دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت در مسیر تحقیق و آزمایش و کارآزمایی بالینی قرار بگیرند و می‌افزاید: «ورود داروهایی که به روش مهندسی معکوس (بازتولید کشفیات پیشین) تولید نمی‌شوند و باید به عنوان کشفیات جدید در چرخه درمان قرار بگیرند، نیازمند طی شدن فرآیند مشخص و تعریف شده است. فرآیندی که تماما در محیط‌های آزمایشگاهی واقع در مراکز پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان متعلق به وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام شده و شامل آزمایش بر حیوانات و سپس، بر افراد داوطلب است و پس از تایید تمام نتایج توسط مراجع علمی وسازمان غذا و دارو، کشف جدید وارد مسیر تولید شده و به فهرست دارویی کشور اضافه می‌شود. اما مجموعه این مراحل علمی و فنی، بسیار زمان‌بر است و عوارض و منافع و میزان تاثیرگذاری دارو باید در مرور زمان، به طور مستمر تحت بررسی باشد. این بررسی‌ها هم در دو یا شش ماه به نتیجه قطعی نمی‌رسد چنانکه کارآزمایی بالینی دارو برای انسان، ممکن است دو سال طول بکشد.»

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ
نظرات

1396-07-27 - 11:30 پاسخ

حتما فکر کرده زمان احمدی نژاد هست که میشه توی آشپزخانه انرژی هسته ای تولید کرد