بازیکنان تیم ملی پرتغال چه کسانی هستند؟
ایران، مراکش ، اسپانیا و پرتغال 4 تیم حاضر در گروه B هستند که در رقابت های مقدماتی جام جهانی به مصاف هم میروند. تیم ملی پرتغال یکی از رقیبان تیم ملی ایران در گروه اول رقابت های جام جهانی می باشد. تیم ملی پرتغال در جام جهانی 2006 با تیم ملی ایران در یک گروه قرار داشتند که نتیجه بازی این دوتیم ،2 بر صفر به نفع تیم ملی پرتغال پایان یافت. برای علاقمندان به فوتبال و تیم ملی ایران شناختن بازیکنان تیم ملی پرتغال جذاب می باشد. اگر تمایل دارید بدانید بازیکنان تیم ملی پرتغال چه کسانی هستند، این متن را تا انتها بخوانید، ما برایتان بازیکنان تیم ملی پرتغال را نوشته ایم.
بازیکنان تیم ملی پرتغال
پرتغال:
متکی به CR7 با مدافعان کناری آسیب پذیر
تیم سوم رنکینگ فعلی فیفا و قهرمان یورو 2016 در فرانسه به عنوان سرگروه در گروه B قرار گرفت تا برای هفتمین بار حضور در جام جهانی را تجربه کند . این تیم در ادوار گذشته جام جهانی موفقیت چندانی کسب نکرده و شاید بهترین مقامی که در جام جهانی کسب کرد درسال 1966 بود که با رهبری اوزه بیو توانست مقام سومی جهان را کسب کند . ایران و پرتغال در حالی باز هم در یک گروه قرار گرفتند که دو تیم در جام جهانی 2006 نیز هم گروه بودند . پرتغال در اولین بازی گروه به مصاف ایران رفت و توانست با 2 گل دکو و رونالدو از سد ایران بگذرد . پرتغالی ها در طول این 12 سال پیشرفت به سزایی داشتند و توانستند با تغییر نسل طلایی ، نسلی جوان و با استعداد با رهبری کریستیانو رونالدو را جایگزین کنند . پرتغال عملکرد خوبی در یورو 2008 و جام جهانی 2010 و2014 نداشت ولی کسب مقام سوم در یورو 2012 و قهرمانی در یورو 2016 مزد زحماتی بود که در این راه کشیدند.
پرتغال در گروه B مقدماتی جام جهانی با کشور های مجارستان ، لتونی ، جزایر فارو ، آندورا و سوئیس هم گروه شد . گروهی نسبتا آسان و مهم ترین رقیب آنان در این گروه سوئیس بود . در اولین گام پرتغال به مصاف سوئیس رفت و در کمال ناباوری با 2 گل بازی را واگذار کرد . پس از این شکست سنگین در مقابل سوئیس که فرناندو سانتوس را تا پای اخراج برد روند صعودی آغاز شد . شاگردان سانتوس به ترتیب آندورا و جزایر فارو را با 6 گل مجارستان را با سه گل ، لتونی را با 4 گل شکست دادند و با 12 امتیاز پشت سر سوئیس در رده دوم ایستادند . با شروع دور برگشت روند صعودی آن ها تغییر نکرد . پرتغال بار دیگر مجارستان ، لتونی ، جزایر فارو و آندورا را شکست داد و هفته ماقبل آخر پس از تیم سوئیس با اختلاف 3 امتیاز در رده دوم قرار داشت. هفته آخر هفته حیاتی برای تیم پرتغال بود آن ها در آخرین هفته می بایست به مصاف سوئیس صدرنشین می رفتند و به دنبال به کسب پیروزی در این بازی بودند تا بتوانند به طور مستقیم به مرحله بعد صعودکنند. این اتفاق افتاد پرتغال با گل های دجورو(گل به خودی ) و آندره سیلوا توانست تیم سوئیس را شکست بدهد و به طور مستقیم به جام جهانی صعود کند .
آن ها تابستان امسال نیز در روسیه حضور داشتند تا به عنوان قهرمان اروپا در جام کنفدراسیون ها به میدان بروند. شاگردان سانتوس در گروه A با کشور های روسیه ، مکزیک و نیوزلند هم گروه بودند . پرتغال در مرحله گروهی روسیه و نیوزلند را شکست داد ولی در مقابل مکزیک به تساوی 2-2 رسید . با 7 امتیاز صدرنشین گروه شده و به مرحله بعدی صعود کرد در مرحله بعد با 3 گل مغلوب تیم شیلی شد و از رسیدن به فینال باز ماند تا برای تصاحب جایگاه سومی بار دیگر به مصاف مکزیک برود . بازی در وقت های قانونی با نتیجه 0-0 به پایان رسید و در وقت های اضافه این تیم توانست با گل های آندره سیلوا مکزیک را شکست بدهد و مقام سومی جام کنفدراسیون ها را کسب کردند . عملکرد خوب پرتغال باعث شد که آن ها برای تابستان سال بعد امیدوار بشوند .
آنالیز:
پرتغال از 4-4-2 ذوزنقه استفاده می کند . چیدمانی از تاکتیک پرحرف و حدیث 4-4-2 که در این آرایش بر خلاف آرایش های دیگر 4-4-2 شاهد چیدمانی مدرن تر است . در این روش تاکتیکی عملا بازیکنی به عنوان هافبک تهاجمی حضور ندارد و هافبک های بازیساز در پست وینگر راست و یا چپ حضور پیدا می کنند.
نقاط قوت:
پرتغال به دلیل حضور بازیکنان سرعتی در ترکیب اصلی تیمی سرعتی لقب گرفته و این موضوع در آرایش این تیم نیز تاثیر می گذارد . به دلیل سرعتی بودن مدافعان راست و چپ بیشتر مواقع مدافعان کناری نقشی تهاجمی دارند تا به نوعی نقش وینگر را ایفا کنند، اورلب های مدافعان کناری نقش مهمی در حملات دارند. حضور په په و لویس نتو در دفاع و ویلیام کاروالیو و ژائو موتینیو به عنوان هافبک تدافعی که میل به عقب دارند باعث می شود در صورتی که مدافعان کناری به جلو می روند آن ها جایگزین این مدافعان در مواقع ضد حمله رقیب باشند.
نقش اصلی بازیسازی در این تیم برعهده هافبک های چپ و راست است. برناردو سیلوا ستاره منچستر سیتی و ریکاردو کوارشما ستاره بشیکتاش این نقش مهم را برعهده دارند . آن ها می توانند با استفاده از هوش بالای خود در امر بازیسازی به راحتی مهاجمان را صاحب موقعیت کنند .حضور کریستیانو رونالدو بهترین بازیکن جهان به همراه آندره سیلوا خط حمله تیم پرتغال را مرگبار کرده است . کریستیانو رونالدو در تیم ملی پرتغال نقش متفاوتی را نسبت به رئال مادرید ایفا می کند او در رئال مادرید در نقش وینگر راست حضور دارد اما در تیم ملی نقش مهاجم را بازی می کند. او و آندره سیلوا که دو بازیکن از دو نسل مختلف پرتغال هستند به نوعی مکمل هم عمل می کنند .
از دیگر نقاط قوت پرتغال حضور بازیکنان با استعداد بسیار در لیگ های معتبر اروپایی و لیگ پرتغال است. این موضوع باعث شده دست سانتوس برای انتخاب بازیکنان در جام جهانی باز ترباشد. بهترین مثالی که می توان زد حضور گونچالو گوئدس ، هافبک راست پاریسن ژرمن که این فصل در والنسیا به صورت قرضی بازی می کند و کوین رودریگز مدافع راست رئال سوسیداد که برای اولین بار در بازی دوستانه با آمریکا لباس تیم ملی پرتغال بر تن کرد با عملکرد موفقی که در بازی های دوستانه اخیر داشتند . سانتوس را بیش از پیش برای انتخاب بازیکن های جدید امیدوار می کند.
نقاط ضعف:
بارزترین نقطه ضعف این تیم جناح راست و چپ دفاعی این تیم است. حضور سمدو به عنوان مدافع راست این منطقه را به یکی از پاشنه آشیل های پرتغال تبدیل کرده است . سمدو در حملات به خوبی ظاهر می شود ولی در دفاع عملکرد چندان خوبی ندارد و به راحتی توسط بازیکن تیم مقابل رد می شود تا فرصت ارسال ها برای بازیکن حریف فراهم شود. در جناح چپ نیز داستان همانند جناح راست است حضور ضعیف آنتونس مدافع چپ ختافه در این پست باعث شد که سرمربی پرتغال کوین رودریگز را برای این پست به تیم ملی دعوت کند بلکه مشکل جناح چپ دفاعی حل شود. یکی دیگر از نقاط ضعف این تیم جایگیری نادرست بازیکنان است که با فاصله زیادی با هم در دفاع می ایستند و وقتی که تیم مقابل با پاس های کوتاه و فاصله کم و به نوعی تیکی تاکایی می تواند دفاع پرتغال را دچار بحران کند . تیم ملی مکزیک در جام کنفدراسیون ها از این موضوع به خوبی استفاده کرد و توانست پرتغال را در اولین بازی گروهی متوقف کند . شاگردان سانتوس در خنثی کردن ضد حملات نیز ضعیف عمل می کنند . وقتی که تیم مقابل ضد حمله ای را ترتیب می دهد می تواند با سرعت دادن به این کار به راحتی به دروازه تیم پرتغال راه پیدا کند . عدم حضور مدافع میانی کار آمد در کنار په په باعث می شود که په په در عمل خنثی کردن تک و تنها بماند .