اثرات مخرب آلودگی صوتی بر بدن

faateme1366
این روزها زندگی ما آنقدر با سر و صدا آمیخته شده که شاید گاهی اوقات متوجه آن نشویم اما حتی اگر به این صداها عادت کنیم باز هم تاثیرات مخرب خود را بر ما خواهند گذاشت. در این مطلب به شما می گوییم که این همه سر و صدا و آلودگی صوتی شهرها چه تاثیراتی بر ما خواهند داشت و آیا می توان برای آن کاری انجام داد یا نه.

مضرات صداهای مختلف به چه چیزهایی بستگی دارد؟

طبیعت و شدت صدا

نزدیکی شخص به منبع اصلی صدا

ادامه و مداومت صدا

وضع و موقعیت فیزیکی فرد

 

مغز را دریابید

مطالعات انجام شده در مورد افرادی که محل سکونت آنها نزدیک مکان‌های پر سر و صدا مانند فرودگاه، راه‌آهن و….. می باشد حاکی از آن است که مشکلات مغزی، سلامت این افراد را تهدید می کند.شاید شما هم تاکنون شنیده‌اید که چه حوادث ناگواری در اثر جر و بحث‌های صورت گرفته در مورد وجود سر و صداهای مزاحم از طرف همسایگان اتفاق افتاده است؛ وجود سر و صداهای زیاد از طرف برخی همسایگان به‌طور مثال بلند بودن صدای تلویزیون و یا ضبط آنها سبب بگو و مگو و رفتارهای پرخاشگرانه و تهاجمی بین همسایگان شده و حتی ممکن است این رفتارهای خشن منجر به قتل گردد. تحقیقات ثابت کرده میان سر و صداهای مزاحم و بروز رفتارهای تهاجمی ارتباط وجود دارد.

 

نمی توانید بخوابید؟

طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که در اثر سر و صداهای مزاحم دچار مشکل بی خوابی شده بودند در مجموع از سلامت عمومی کمتری برخوردار بودند؛ افرادی که در اثر سر و صداهای مزاحم دچار کمبود خواب و یا بی خوابی می شوند کارهای روزانه آنها با ضعف و  اختلال انجام می شود و توجه و تمرکز این افراد در طول روز کاهش می یابد که می تواند به نوبه خود آنها را در معرض خطر حوادث و اتفاقات ناخوشایندی قرار دهد.

 

کودکان قربانیان آلودگی صوتی

انجمن ملی تحقیقات در امریکا هشدار داده است که مادران باردار نباید در مراکز پر سر و صدا کار کنند. تحقیقات نشان داده میان سر و صداهای مزاحم و تولد کودکان کم وزن و یا دارای ناهنجاری های جنینی مانند: شکاف کام ارتباط وجود دارد. مادران بارداری که در محیط‌های پر سر و صدا هستند و این سر و صدا باعث آزار و اذیت آنها می گردد در بدن آنها هورمون‌هایی ترشح می شود که برای سلامت جنین مضر می باشد. طبق نظر محققان، آلودگی صوتی و خانه‌های پر سر و صدا و شلوغ می تواند سبب به تأخیر افتادن رشد زبانی و شناختی کودک گردد. تحقیقات ثابت کرده کودکانی که مدارس آنها نزدیک مکان‌های شلوغ و پر سر و صدا مانند راه‌آهن، فرودگاه و یا اتوبان‌ها قرار دارد، از نمرات درسی (به‌ویژه خواندن) پایین‌تری برخوردارند. کودکان برای درس خواندن و مطالعه کردن به مکانی کاملاً آرام نیاز دارند، از طرفی والدین باید سعی کنند با کودکان خود با صدای ملایم صحبت کنند و از فریاد و یا جیغ کشیدن پرهیز کنند. حتی اسباب بازی هایی که برای کودکان خود می خرید نباید صداهای خیلی بلند داشته باشند. 

بیماری رینا Rahnauld

بررسی‌ها نشان می‌دهد که کارگران کارخانجات چوب بری که با اره کار می‌کنند و صدای 125 دسی بل را تحمل می‌نمایند شبها وقتی به خانه برمی‌گردند انگشتان آنها سبز رنگ بعد سفید می‌گردد که علائم بیماری وازواسپاستیک می‌باشد که در نتیجه انقباض رگها و نارسایی در جریان خون عارض می‌گردد. که این ناراحتی به نام بیماری رینال یا انگشتان مرده معروف است.

 

چه باید کرد؟

حال که با خطرات آلودگی های صوتی و اثرات آن بر سلامت افراد آشنا شدید، پس لازم است تا جایی که می توانید برای کم کردن صداهای پیرامون خود چاره‌ای بیندیشیم. باید گام‌هایی را برای آرام‌تر کردن خانه خود برداریم و خود را در قبال سر و صداهای مزاحم محافظت کنیم. تا جایی که امکان دارد صدای رادیو، تلویزیون و استریوی خود را کم نمائیم و وسایلی را که خریداری می کنیم از کمترین سر و صدا برخوردار باشند. از رفتن و ماندن در مکان‌های پر سر و صدا در زمان‌های طولانی، خودداری کنیم.  با توجه به اینکه معمولا صدا‌ها از تولید کننده‌ای پخش ، توسط گیرنده‌ای دریافت می‌شوند بنابراین جهت کنترل این آلودگی ، کاهش شدت صدا جلوگیری از انتشار و نفوذ صدا و محافظت از گیرنده (سیستم شنوایی) می‌تواند موثر باشد.

بنابراین در جهت جلوگیری ار آلودگی شدید صوتی:

میزان صدا در محیطهایی که کارگران بطور مداوم در معرض فعالیتهای مغزی قرار دارند نباید از 10 دسی‌بل تجاوز نماید.

سعی شود از ورود ماشین آلات که بیش از حد معین آلودگی صوتی تولید می‌کنند جلوگیری شود.

صدای ماشین‌آلات کارخانه‌ها نباید به بیرون ازکارخانه‌ها برسد.

منشا آلودگی صوتی را باید از بین برد.

سعی شود از ایجاد واحدهای مسکونی در مجاورت فرودگاهها جلوگیری شود.

ضد صدا کردن ساختمانها و واحدهای مسکونی.

مضاعف یا دو لایه کردن شیشه پنجره‌ها در جهت جلوگیری از نفوذ صدای بیرون به داخل ساختمان.

محدود و ممنوع کردن عبور کامیونها و وسائط نقلیه پر صدا.

ایجاد نوارهای عریضی از درختان و پوششهای گیاهی که به میزان 10 دسی‌بل از شدت صوت می‌کاهد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ