همه می دانیم تشخیص بیماری کار دشواری است و چه بسا دکترهایی که به اشتباه بیماری را تشخیص داده اند و مجبور شده اید بارها پزشک خود را عوض کنید. اما این بار برایتان دلایل منطقی آورده ایم که می توانید با نگاه کردن به کف دست بیماری را تشخیص دهید و به متخصص مرتبط مراجعه فرمایید.
با نگاهی دقیقتر به دست ها ممکن است اطلاعات بیشتری درباره وضعیت سلامت خود کسب کرده و نشانه های اولیه شرایط و بیماری هایی که از آنها آگاه نبودید را کشف کنید.
بیماری کلیوی
ناخن های دست می توانند اطلاعات بسیاری را درباره سلامت کلیه ها در اختیارتان قرار دهند. شیاردار شدن ناخن ها چه در امتداد آنها شکل گرفته باشد و چه شکل قاشقی به آنها ببخشد می تواند به بروز مشکل اشاره داشته باشد. اگر شیارها در امتداد ناخن هستند، این شرایط می تواند به بیماری کلیوی اشاره داشته باشد. اگر ناخن ها مقعر شده اند، این شرایط می تواند به کمبود آهن اشاره داشته باشد، که به طور معمول با بیماری کلیوی همراهی می شود.
همچنین، رگه ها یا نقطه های سفید یا ناخن هایی که در نیمه پایینی سفید رنگ هستند می توانند به مشکلات کلیوی اشاره داشته باشند. اگر با تغییراتی چشمگیر در ناخن های خود مواجه شده اید مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط بهترین اقدام ممکن است.
طول انگشت ها می تواند علامتی برای بر ملا کردن احتمال ابتلا به آرتریت باشد
خانم هایی که طول انگشت انگشتری حلقه شان بلندتر از طول انگشت اشاره شان هست (این مسئله معمولا در مردها دیده می شود)، دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به آرتریت یا همان آرتروز زانو قرار می گیرند.
این گفته نتیجه پژوهشی است که در مجله علمی Arthritis & Rheumatology به چاپ رسیده است. دلیل این تفاوت ناشی از میزان بیشتر استروژن در بدن است. این ویژگی جسمی با علاقه و تمایل هر دو جنس به ورزش نیز ارتباط دارد.
باید بدانید آقایانی که طول انگشت انگشتری شان بلندتر از حد طبیعی است، قدرت باروری بالایی دارند. از سوی دیگر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند. البته یادتان باشد که ابتلا به هر نوع بیماری به عوامل متعدد دیگری نیز بستگی دارد.
پارکینسون
اگر دستخط پیوسته و زیبای شما به حروفی شکسته و کوچک تبدیل شده است بدانید که این می تواند یک نشانه اولیه از ابتلا به بیماری پارکینسون باشد، که به نام میکروگرافی (Micrographia) شناخته می شود. پیش از این که نگران شوید، با پزشک در این زمینه صحبت کنید. تغییرات در قدرت بینایی یا افت مهارت انگشتان نیز می توانند از دلایل میکروگرافی باشند.
لرزش دست می تواند نشانه ای دیگر از ابتلا به بیماری پارکینسون باشد، به ویژه اگر لرزش چه در زمان حرکت و چه ثابت بودن دست ها متوقف نمی شود. اگر نگه داشتن دست ها از لرزش آنها پیشگیری می کند، دلیل آن احتمالا بیماری پارکینسون نیست. در صورت مواجهه با این نشانه مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط اهیمت دارد.
قلب
بنابر نتایج مطالعه ای که در سال 2015 در نشریه The Lancet منتشر شد، میزان قدرت گرفتن شما می تواند یک نشانگر اولیه از خطر حمله قلبی یا سکته مغزی باشد. قدرت کم گرفتن شما می تواند از خطر مرگ به واسطه حمله قلبی حکایت داشته باشد.
قدرت گرفتن دست یک نشانگر از چیزی است که به نام سن بیولوژیکی شناخته می شود. سن بیولوژیکی چگونگی عملکرد بدن در مقایسه با سن واقعی شماست.
همچنین، شرایط دست های شما می تواند سرنخ هایی درباره ابتلا به پرفشاری خون ارائه کند. مطالعه ای که در سال 1993 انجام شد، نشان داد بیمارانی که دارای اثر انگشت پیچشی بودند، احتمال بیشتری داشت پرفشاری خون داشته باشند.
ضخیم شدن نوک انگشتان، شرایطی که به نام چماقی شدن شناخته می شود نیز می تواند به بیماری قلبی، بیماری ریوی، یا برخی مشکلات سلامت دیگر اشاره داشته باشد. اگر با افزایش ضخامت سرانگشتان خود مواجه هستید، که به نظر می رسد ناخن ها به خوبی به انگشتان متصل نیستند یا ناخن ها به سمت پایین انحنا پیدا کرده اند، به پزشک مراجعه کنید.
محققان عقیده دارند که قدرت گیرایی دست نشان دهنده قدرت عضلات تمام بدن و وضعیت سلامتی آن است. آنها توصیه می کنند که همه مردم ورزش را در برنامه زندگی شان بگنجانند تا قدرت جسمی کل بدنشان بالا برود. یادتان باشد که ورزش های هوازی باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شوند.
تیروئید
انگشتان متورم و درد مفاصل آنها می تواند نشانه ای از مشکلات مرتبط با تیروئید باشد. تونل کارپ نیز می تواند موجب این نشانه ها شود. اگر تورم انگشتان و درد مفاصل آنها برای مدتی طولانی پایدار باقی مانده است، با پزشک برای بررسی دقیق شرایط و انجام آزمایش تیروئید صحبت کنید.
چطور انواع بیماری سل را تشخیص دهید؟