مهمترین غذاها در دوران بارداری

faateme1366
بعد از اینکه خبر بارداری خود را می شنوید اولین چیزی که به ذهنتان می آید این است که حالا چه کنم که فرزند سالمی به دنیا بیاورم. شاید مهمترین بحث در این خصوص هم تغذیه باشد. اینکه در دوران بارداری چه بخورید تا خود و فرزندتان سالم باشید را در این مطلب بخوانید.

اهمیت تغذیه در ماه های نخست بارداری

به دلیل اینکه جفت رابط بین مادر و جنین است و آنچه که مادر تغذیه می کند از راه جفت وارد بدن جنین می شود، تغذیه دوران بارداری حایز اهمیت است.به لحاظ اینکه کلیه مواد غذایی که برای رشد جنین در حال تشکیل نیاز است به جنین برسد و دیگر اینکه مواد مضر وارد بدن جنین نشود به خصوص در سه ماهه اول بارداری که دوره رشد و نمو جنین است و اعضای مختلف بدن او در حال تشکیل است.تغذیه اهمیت بیشتری پیدا می کند سه ماهه دوم و سوم بارداری اندام های بدن جنین کاملا شکل گرفته و در حال رشد است.

 

فیبر بزنید به بدن

مواد غذایی حاوی فیبر زیاد و غنی شده مانند غلات کامل، لوبیا، ماکارونی، برنج، میوه ها و سبزیجات مصرف کنید. اگرجه بهتر است فیبر مورد نیاز خود را از مواد غذایی تامین کنید اما می توانید از قرص های مکمل فیبر نیز کمک بگیرید. مصرف هر گونه مکملی باید زیر نظر دکتر متخصص باشد. اگر از مکمل فیبر استفاده می کنید مقدار آن را کم کم اضافه کنید. این کار باعث جلوگیری از نفخ و گرفتگی عضلات شکم می شود. همچنین زمانی که فیبر مصرفی را زیاد می کنید باید بیشتر از قبل مایعات بنوشید.مطمئن شوید ویتامین ها و مواد معدنی به مقدار کافی در تغذیه دوران بارداری شما وجود دارد. دکتر متخصص می تواند برای اطمینان از مصرف ویتامین و فیبر به میزان لازم برای شما مکمل های آن ها را تجویز کند.

 

پایه سبزیجات باشید

سبزیجات می توانند مقدار زیادی از ویتامین ها از جمله ویتامین هایA وC و مواد معدنی و فیبر را فراهم کنند. یکی از مشکلات خانم های باردار در دوران باردای یبوست است که با مصرف سبزی ها این مشکل برطرف می شود. نیاز به ویتامینC در حاملگی ۷۰ درصد بیشتر از زمان غیر حاملگی است که یک رژیم معمولی خوب به راحتی این مقدار را در اختیار مادر قرار می دهد. کلم، حبوبات، سیب زمینی ، اسفناج، دانه های سبز و گوجه فرنگی غنی از ویتامینC هستند و به جذب آهن موجود در غذاها کمک می کنند. بدن ما ذخیره ویتامینC ندارد و با مصرف درست مواد غذایی احتیاج به این ویتامین به راحتی فراهم می شود. سبزیجات سبز تیره و زرد تیره مانند هویج یا زردک، سیب زمینی، فلفل سبز، کلم بروکلی، سرشار از ویتامینA هستند که برای رشد و سلامتی سلول های بدن مادر و جنین لازم است.

 

لبنیات به دادتان می رسد

محصولات لبنی میزان زیادی از احتیاجات غذایی را برآورده می کنند به خصوص کلسیم و پروتئین را که دراین مواد می باشد. در طول حاملگی حدود ۳۰ گرم کلسیم در بدن مادر تجمع می یابد که اکثر آن در اواخر حاملگی در جنین ذخیره می شود.کلسیم ، ماده اصلی در تشکیل استخوان و دندان است. اگر جذب کلسیم مادر کافی نباشد، جنین از کلسیم استخوان های مادر استفاده می کند که این باعث می شود مادر در آینده زودتر دچار استئوپروز یا پوکی استخوان شود. اگر مادری از مزه شیر راضی نیست، باید آن را با اضافه کردن موادی مانند کاکائو و امثال آن برای خود قابل قبول سازد. البته این شامل آن دسته از افرادی که مشکل گوارشی داشته و قادر به تحمل شیر نیستند، نمی باشد که در این صورت به جای یک لیوان شیر می توانند یک فنجان ماست یا پنیر مصرف کنند.

 

به مکمل هم فکر کنید

در یک دنیای ایده آل و کامل، بدون وجود تهوع‌های صبحگاهی و ویارهای شدید، یک برنامه غذائی خوب و کامل باید شامل کلیه موادی باشد که شما در دوران بارداری به آن نیاز دارید. اما در دنیای واقعی ما، دریافت قرص‌های ویتامین به همراه مواد معدنی می‌تواند تضمین‌کننده این باشد که شما همه مواد غذائی مورد نیاز خود را دریافت می‌کنید. مطمئن شوید که داروی شما حاوی 600 تا 800 میکروگرم اسید فولیک است زیرا کمبود این ویتامین گروه B می‌تواند باعث نقایصی در لوله عصبی جنین مانند اسپاینا بیفیدا شود. در ماههای بعد شما معمولاً احتیاج به دریافت آهن و کلسیم خواهید داشت تا مطمئن شوید که مقادیر مورد نیاز از این مواد را دریافت می‌کنید.افرادی که رژیم گیاهخواری داشته و یا مشکل پزشکی خاصی مانند دیابت، دیابت حاملگی، کم خونی و سابقه تولد نوزاد با وزن پایین را دارند باید با پزشک‌شان در مورد نوع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز خود مشورت کنند.همواره به خاطر داشته باشید که بیشتر ، همیشه بهتر نیست. از خوردن مقادیر زیاد ویتامین ها و مواد معدنی بپرهیزید زیرا این عمل می‌تواند به فرزند در حال رشد شما آسیب بزند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ