ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات زندگی است، تصمیمی که برای ازدواج گرفته میشود تصمیمی است که نتیجه آن برای یک عمر میباشد. در این مقاله مهمترین سوالهایی که قبل از ازدواج باید از خود بپرسید را برای شما مطرح میکنیم.
آیا علاوه بر دلبستگی عاطفی به لحاظ ویژگیهای ظاهری نیز به همسر آیندهتان دلبسته هستید؟
درست است که تصمیمگیری برای ازدواج هرگز نباید صرفا بر مبنای ویژگیهای ظاهری صورت بگیرد، اما اگر فرد مورد نظر برایتان هیچگونه جذابیت ظاهری نداشته باشد، ممکن است تداوم رابطهتان به دلیل نارضایتی از شکل و شمایل طرف مقابل به خطر بیفتد.
آیا حاضر هستید مابقی عمرتان را متعهدانه با فرد مورد نظر بگذرانید؟
انتخاب اینکه مابقی عمرتان را با چه کسی بگذرانید، تصمیم آسانی نیست. در وهلهی اول باید مطمئن شوید که آیا اصلا آمادگی پذیرش چنین تعهدی را دارید یا خیر. فراموش نکنید که در طول زندگی مشترک نه فقط خودتان بلکه همسرتان نیز سالخوردهتر خواهد شد. هر دو نفرتان از بسیاری جهات تغییر خواهید کرد. پس باید قبل از هر چیزی اطمینان حاصل کنید که آیا حاضر هستید مابقی عمرتان را در معیت فرد مورد نظر زندگی کنید و به قولی به پای هم پیر شوید. متعهد بودن نسبت به یکدیگر موجب تداوم زندگی مشترک میشود و در رشد و توسعهی فردی نیز مؤثر است.
آیا با همسر آیندهتان مشترکات اعتقادی دارید؟
مشترکات اعتقادی از جمله ویژگیهای بارز ازدواجهای موفق است. زوجهایی که همعقیده هستند، تعامل سازندهتری با یکدیگر برقرار میکنند. اگر هر دو نفرتان به اصول اعتقادی یکسانی باور داشته باشید، در آینده که صاحب فرزند شدید، در آموزش اصول اعتقادی به فرزندتان با یکدیگر هماهنگتر خواهید بود.
آیا به ازدواجتان وفادار خواهید ماند؟
این سؤال با سؤال ۲ که پیشتر مطرح کردیم در ارتباط نزدیک است. اگر احساس میکنید هنوز نمیتوانید در زندگی مشترک متعهدانه رفتار کنید و به پیمانی که میبندید وفادار بمانید، پس لطفا فعلا سراغ ازدواج نروید، چرا که آیندهی ازدواج در چنین شرایطی روشن نیست.
آیا هر دو نفرتان مایل به بچهدار شدن هستید؟
اگر خودتان مایل به بچهدار شدن هستید اما همسر آیندهتان هیچ علاقهای به بچهدار شدن ندارد، پس حتما باید بنشینید و در مورد اینکه آیا ازدواجتان آیندهی دلخواه هر دو نفرتان را تأمین خواهد کرد یا خیر تصمیم بگیرید.
آیا حاضر هستید نیازهای همسر آیندهتان را بر خواستههای خودتان مقدم بدانید؟
ازدواج، به ویژه در سالهای اولیه نوعی بده بستان است. به موجب ازدواج در شرایطی قرار خواهید گرفت که باید نیازهای همسرتان را در اولویت قرار دهید. با این اوصاف آیا آمادگی دارید نیازهای یک فرد دیگر را بر خواستههای خودتان مقدم بدانید؟ بله، در طول زندگی مشترک باید بارها و بارها از خودگذشتگی نشان دهید. وقتی ازدواج کنید، شاید لازم باشد از خرید خانه یا ماشین مورد علاقهی خود دست بکشید تا بتوانید هزینهی ادامهی تحصیل همسرتان را تأمین کنید.
آیا به همسر آیندهتان افتخار میکنید؟
وقتی همسرتان در زمینهای موفق میشود باید به پیشرفت او افتخار کنید و حتی اگر روزی در تحقق هدفی شکست خورد نباید این شکست مایهی سرافکندگیتان شود. هر وقت که در جمع خانواده و دوستانتان هستید، باید بتوانید با افتخار در مورد همسرتان صحبت کنید.
آیا قصد دارید پس از ازدواج حساب مالی مشترک داشته باشید یا جداگانه؟
عدم تفاهم در این مورد یکی از دلایل رایج اختلافات زناشویی است. بنابراین، پیش از ازدواج در مورد مدیریت حسابهای مالی خود با یکدیگر به تفاهم برسید.
آیا حاضر هستید خانوادهی همسرتان را بپذیرید و در زمان نیاز حمایتشان کنید؟
این فقط همسر آیندهتان نیست که با ازدواج به زندگیتان اضافه میشود، بلکه خانوادهی همسرتان نیز به جمع خانوادگیتان اضافه خواهند شد. در مواقع بسیاری از جمله جشنها و تعطیلات باید در میهمانیهایشان شرکت کنید و در کنار همسرتان حضور داشته باشید. حتی شاید گاهی ضرورت ایجاب کند که به لحاظ مالی نیز حمایتشان کنید.
از نمونه سؤالات مطرح شدهی ما، در تصمیم گیری برای ازدواج کمک بگیرید و به هیچوجه در این تصمیمِ زندگیتان شتابزده عمل نکنید. حتی پس از ازدواج نیز شما و همسرتان باید دائما با یکدیگر همکاری کنید تا زندگی مشترکتان را پیوسته به نقطهی ایدهآلی که برای خودتان متصور بودید برسانید و ازدواجی پایدار و سعادتمند داشته باشید.