برای کاهش وزن به تعادل این هورمون نیازمندید!

toranj
برای اینکه کاهش وزن چشمگیری داشته باشید باید هورمون های بدنتان در تعادل باشند.

به گزارش الودکتر: کاهش وزن و تعادل هورمون ها در بدن رابطه تنگاتنگی دارند.

هورمون ها

هورمون‌ها در خون‌ جریان دارند که آنها را به بافت‌ها و اندام‌ها منتقل می‌کند. جزئی‌ترین اختلال در تعدادل هورمونی می‌تواند بر کل بدن تأثیر بگذارد. هورمون‌ها بر متابولیسم، یعنی فرآیندی که در آن بدن غذا را برای تولید انرژی تجزیه می‌کند، تأثیر می‌گذارند. بنابراین، مشکلات تعادل هورمونی ممکن است باعث افزایش وزن شوند. هورمون‌ها در گذر زمان نقش مهمی در سلامت فرد ایفا می‌کنند. وزن شما و اینکه وزن کم کردن تا چه حد برایتان آسان باشد هم شامل این موضوع میشود. کسانی که سطح هورمون‌هایشان در بالاترین حد یا در سطح مناسب (تعادل هورمونی) قرار ندارد متوجه می‌شوند مسیر کاهش وزن‌شان مشکل‌ساز می‌شود. این مسئله برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان رخ می‌دهد و هر چقدر سن‌تان بالا می‌رود اوضاع بدتر می‌شود.
سطح هورمون‌های جوانان تنظیم ‌شده است؛ تنظیم تعادل هورمونی در بدن آنها ساده‌تر است و با گذشت زمان سخت‌تر می‌شود. در زیر مطالب بیشتری درباره‌ی سلامت هورمون‌ها و کاهش وزن می‌خوانید.

هورمون‌ها «پیام‌رسان‌های شیمیایی» قدرتمندی هستند که باعث می‌شوند بدن تغییراتی ایجاد کند که بر وزن بدن تأثیر می‌گذارند. عملکرد هورمون‌های ما هر روز تغییر می‌کند و این عملکرد اغلب بر خلق‌وخو، متابولیسم و سطح انرژی تأثیر می‌گذارد.

مردان آندروژن‌های بیشتری مانند تستوسترون ترشح می‌کنند؛ تستوسترون هورمونی است که باعث ایجاد عضله می‌شود. زنان استروژن بیشتری نسبت به آندروژن تولید می‌کنند و بنابراین ساختار عضلانی آنها ضعیف‌تر است و معمولاً چربی بیشتری تولید می‌کنند که عمدتاً در اطراف لگن متمرکز می‌شود. در مورد آندروژن در بدن مردان، چربی بیشتر در شکم جمع می‌شود که خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. با این حال، چربی تجمع‌یافته در باسن خیلی سالم‌تر است.

سطح تستوسترون مردان در اثر استرس، پیری و چاقی کاهش می‌یابد. در جهان امروز، سطح تستوسترون مردان در مقایسه با قدیم خیلی سریع‌تر کاهش می‌یابد. سطح تستوسترون پایین در نتیجه‌ی مقاومت به انسولین رخ می‌دهد. این عدم تعادل هورمونی  ممکن است منجر به افزایش خطر سندرم متابولیک و دیابت شود.

هورمون های گرلین و لپتین

گرلین، که به آن هورمون گرسنگی هم می‌گویند، از معده ترشح می‌شود. قبل از غذا غلظت آن در جریان خون افزایش می‌یابد و زمانی که معده پر می‌شود، به تدریج کم می‌شود.

تنظیم نبودن سطح گرلین ممکن است به اضافه وزن بلندمدت و فرآیند بازگشت اضافه وزن بعد از رژیم غذایی مربوط باشد. محققان ادعا می‌کنند هورمون گرلین ممکن است بر مغز اثر بگذارد و افراد فقط برای احساس لذت به دنبال غذاهای هوس‌انگیز باشند.

عواملی مانند سن، جنسیت، شاخص توده‌ی بدنی، قند خون، انسولین، لپتین و هورمون رشد (HGH) بر میزان گرلین تأثیر می‌گذارند. لپتین به تنهایی می‌تواند به کاهش گرلین، به ویژه بعد از تمرین‌های سخت، کمک کند. لپتین باعث افزایش HGH می‌شود که خود HGH باعث کاهش اشتها و مصرف غذا، کاهش میزان گرلین در خون می‌شود.

 

لپتین اشتها را افزایش می‌دهد

آیا تا به حال شده است وقتی شروع به خوردن می‌کنید نتوانید غذا را کنار بگذارید؟ دست کشیدن از غذا برای بعضی افراد سخت می‌شود و وقتی از این موضوع آگاه باشید که کاهش مصرف کالری چقدر اهمیت دارد این مشکل به نگرانی تبدیل می‌شود. عامل این مشکل لپتین است.

اگر سطح لپتین بدن‌تان پایین باشد، دلتان می‌خواهد بیشتر بخورید. بدن‌تان قادر نیست قاشق را رها کند و همان وقت است که وزن‌تان بالا می‌رود. بسیاری از مردم با این واقعیت دست و پنجه نرم می‌کنند و به همین دلیل است که باید کنترل اوضاع را در دست بگیرید و به فکر برقراری تعادل هورمونی باشید.

استروژن سلول‌های چربی را بزرگ می‌کند

استروژن در زنان هورمون مهم دیگری در رابطه با کاهش وزن است. اگر سطح استروژن‌تان آن قدر که لازم است نباشد، متوجه می‌شوید که کاهش وزن برایتان دشوار می‌شود. بسیاری از زنان این مسئله را تجربه می‌کنند و علت آن میزان استروژن بدن‌تان در هر زمان مشخص است.

اگر سطح استروژن‌تان تنظیم نباشد، متوجه می‌شوید که وزن‌تان چقدر راحت بالا می‌رود. سلول‌های چربی‌تان به سرعت بزرگ می‌شوند و کاهش وزن در بلندمدت برایتان خیلی سخت می‌شود.

کورتیزول ذخیره‌ی چربی را افزایش می‌دهد

کوزتیزول برای مقابله با استرس در زمانی که بدن تحت تنش است طراحی شده است. افراد به طور معمول قادر به کنترل سطح کورتیزول هستند، اما کاهش وزن برای افرادی که نتوانند آن را کنترل کنند واقعاً دشوار می‌شود. دلیل آن نحوه‌ی تأثیر کورتیزول بر ذخیره‌ی چربی در بدن انسان است.

تمام قند بدن به ذخیره‌ی چربی تبدیل می‌شود، زیرا استرس به معنای بقای بدن است. بدن می‌خواهد این انرژی را برای آینده ذخیره کند، زیرا فرض می‌کند در خطر هستید. به همین دلیل است که کاهش استرس هم بخش مهمی از مسیر کاهش وزن است.
هورمون تیروئید نقش مهمی در عملکرد متابولیسم بدن دارد. فعالیت بدنی‌تان هر چقدر هم که باشد و هر قدر کالری مصرف کنید، اگر کم‌کاری هورمون تیروئید داشته باشید، کاهش وزن برایتان تقریباً غیرممکن می‌شود. تعادل هورمونی و کاهش وزن را دو عاملی بدانید که دست در دست هم پیش می‌روند. اگر آنها را به این شکل در نظر نگیرید، هرگز قادر نخواهید بودید کاهش وزن خود را کنترل کنید و زمانی که سخت‌تر و بیشتر تلاش می‌کنید، این مسئله به مشکلی واقعی تبدیل خواهد شد.

بسیاری از مردم اجازه می‌دهند این موضوع آنها را از پا درآورد، در حالی که تنها لازم است خودتان کمی در این‌باره تحقیق کنید. هنگامی که می‌خواهید وزن کم کنید و همان‌طور که همیشه آرزویش را داشته‌اید لاغراندام شوید، اصلاً نباید هورمون‌ها را نادیده بگیرید. با تلاش برای داشتن سبک زندگی سالم می‌توانید کاری کنید هورمون‌ها و متابولیسم بدن‌تان به طور کارآمد کار کنند، که باعث می‌شود خوش‌اندام بمانید. تعادل هورمونی غالباً با سبک زندگی‌تان تناسب دارد، بنابراین مراقبت از خود و داشتن سبک زندگی سالم مهم است.

کاهش وزن ناگهانی باعث این بیماری ها می شود!

بهترین صبحانه رژیمی برای کاهش وزن!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ