ال کارنیتین چیست؟
کارنیتین نوعی آمینو اسید است که با بالابردن سطوح انرژی توسط میتوکندری،به چربی سوزی بیشتر کمک می کند. به همین خاطر است که خیلی ها از کارنیتن به عنوان مکملی برای کمک به چربی سوزی استفاده می کنند.
چند نوع کارنیتین وجود دارد؟ ال کارنیتین و دی کارنیتین
ال کارنیتین، فرم فعالی است که در تولید و متابولیسم انرژی در بدن نقش دارد. این ماده به صورت طبیعی در بدن تولید می شود اما می توانید ال کارنیتین را با مصرف مکمل و یا با غذاهای پروتئینی نیز به بدنتان برسانید. مکمل های ال کارنیتین به صورت کپسول، مایع و یا آمپول موجود هستند.
کمبود کارنیتین در بدن
عواملی مثل اختلالات کبدی، دیالیز در بیماران کلیوی، اسهال و برخی اختلالات ژنتیکی می توانند باعث از دست رفتن کارنیتین شوند. علاوه بر این، به دلیل اینکه ال کارنیتین فقط در فرآورده های حیوانی وجود دارد، کسانی که رژیم گیاهخواری دارند با خطر کمبود ال کارنیتین مواجه هستند.
فواید ال کارنیتین
خیلی از افراد از ال کارنیتین به عنوان راهی برای افزایش سرعت کاهش وزن و چربی سوزی استفاده می کنند. علاوه بر این ال کارنیتین باعث بهبود عملکرد مغز، جلوگیری از آسیب ماهیچه ها، تنظیم قند خون و افزایش استقامت بدن نیز می شود.
دوز نرمال ال کارنیتین
برای هر سه حالت ، یک دوز۱۰۰۰- ۵۰۰ میلی گرم سه مرتبه در روز (با غذا) معمولا توصیه می شود. مکمل ال کارنیتین در حال حاضر به عنوان کپسول، قرص، پودر و مایع به بازار عرضه می شود.
مزایای مصرف ال کارنیتین
- اثر چربی سوزی
- اثرات فیزیولوژیکی: تاثیرات بر روی توده استخوان
- اثرات آنتی اکسیدانی
- بهبود بیماری های قلبی: ( حملات قلبی. نا رسایی های قلبی. آنژین ها. بیماری عروق محیطی. لنگی متناوب)
- کمک به بیماران دیابتی
- بهبود عملکرد ورزشکاران استقامتی
- کاهش وزن
- بهبود آلزایمر و بیماری اختلال حافظه
- بیماری های کلیوی و دیالیز
- ناباروری مردان
- بهبود سندروم خستگی مزمن
- بهبود بیماری جنون
- کاهش استرس اکسیداتیو
عوارض جانبی مصرف ال کارنیتین
مصرف سطوح طبیعی کارنیتین برای شما عوارض جانبی ناخوشایندی به همراه نخواهد داشت. با این وجود، شما ممکن است زمانی که آن را مصرف می کنید انرژی بیش از حدداشته باشید، و اگر شما آن را بعد از ساعت ۴ عصر مصرف کنید ممکن است به اختلال درخواب شب دچار شوید. این اثرات جانبی واقعا دلایل مهمی برای نگرانی در افراد نیستند، چون آنها اغلب خفیف تا متوسط، و آسان برای مقابله می باشند. برخی از عوارض جانبی ال کارنیتین که تاکنون گزارش شده شامل: استفراغ، حالت تهوع، سردرد، اسهال، آبریزش بینی، بی قراری و مشکل خواب می باشند. برخی از عوارض جانبی جدی ممکن است بالا رفتن میزان سرعت ضربان قلب، افزایش فشار خون و تب باشند.
مسایل ایمنی مربوط به ال کارنیتین (موارد منع مصرف)
افراد مبتلا به بیماری های تیروئید
افرادی که برای کاهش وزن این مکمل را مصرف می کنند، ممکن است به بی اشتهایی عصبی مبتلا شوند
در هر حال مزایای مصرف ال کارنیتین از مضرات آن بسیار بیشتر است، اما مصرف این مکمل تحت نظر پزشک و در دوز های استاندارد بسیار ایمن است.