ماه گرفتگی 5مرداد 97

toranj
منتظر طولانی ترین ماه گرفتگی قرن باشید که در 5 مرداد 97 رخ می دهد.

طولانی ترین ماه گرفتگی قرن را از دست ندهید. کارشناسان نجوم خبر از طولانی ترین ماه گرفتگی قرن داده اند که به طور کامل از ایران قابل رویت است.

 طولانی ترین خسوف در غروب روز جمعه 5 مرداد 97 ساعت ۲۱:۴۴ آغاز و ۶ ساعت طول خواهد کشید و در همه نقاط ایران قابل رویت است. به گفته محققان این خسوف از طولانی ترین خسوف های 100 سال اخیر می باشد.

مراحل  طولانی ترین ماه گرفتگی قرن

علی آزادگان کارشناس نجوم درباره ماه گرفتگی می گوید:

ماه در اولین مرحله گرفت وارد نیم سایه زمین می شود که نشان از آغاز گرفت است،
ماه به تدریج بیشتر داخل نیم سایه زمین فرو می رود تا اینکه بالاخره لبه ماه وارد تمام سایه زمین می شود و این مرحله را با نام آغاز گرفت جزئی می شناسیم.
ماه با حرکت در سایه زمین بیشتر وارد تمام سایه زمین می شود تا اینکه لبه مقابل ماه هم وارد تمام سایه زمین خواهد شد که بعد از آن کل ماه در تمام سایه زمین قرار گرفته و ماه گرفتگی کلی آغاز می شود.
بعد از آن، ماه به حرکت خود در تمام سایه زمین ادامه می دهد تا به اوج برسد.
دود ۴ صبح کلیه مراحل خسوف به پایان می رسد، بعد از اوج ماه گرفتگی، ماه تمام مراحل قبلی را به ترتیب معکوس طی می کند تا کاملا از تمام سایه و سپس از نیم سایه خارج شود.

دلیل طولانی بودن این ماه گرفتگی

دلیل طولانی بودن این خسوف می توان به عبور قرص ماه از وسط تمام سایه زمین اشاره کرد.البته پیش بینی شده که در خسوف بهمن ۱۳۹۷ هم قرص ماه از قسمت شمالی تر تمام سایه ماه عبور کند و خسوف کلی یک ساعت و ۲ دقیقه طول بکشد.
یکی از دلایل طولانی بودن این ماه گرفتگی این است که مدار ماه به دور زمین به شکل بیضی است و دارای اوج و حضیض است.

وی ادامه داد: ماه در اوج مدار خود بیشترین فاصله از زمین را دارد و به همین دلیل قرص ماه نیز کوچکتر است و بنا بر قوانین مداری کپلر سرعت حرکت مداری آن نیز به کمترین مقدار می رسد. از قضا درست در همین روز ماه در اوج مداری خود قرار دارد پس قرص ماه با سرعت کمتری تمام سایه ماه را طی می کند و خسوف طولانی تر می شود.

به گفته این کارشناس نجوم، البته در این خسوف، مرکز قرص ماه کمی از مرکز تمام سایه زمین عبور می کند و همین باعث شده تا چند دقیقه از طولانی ترین خسوف ممکن یعنی یک ساعت و ۴۷ دقیقه کوتاه تر باشد ولی در هرصورت طولانی ترین ماه گرفتگی قرن بیست و یکم خواهد بود.

وی با بیان اینکه طولانی ترین ماه گرفتگی قرن بیستم هم در همین روزها یعنی تابستان رخ داده بود، گفت: چون در این روزهای سال همیشه زمین در اوج مداری خود قرار دارد و از خورشید دور است، سایه زمین هم مخروط درازتر و عریضتری دارد که خود به طولانی شدن خسوف کمک می کند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ