به گزارش الودکتر: دیابتی ها برای خوردن مواد خوراکی باید بسیار دقت کنند. در اینجا یکی از مفید ترین خوراکی ها برای دیابتی ها را معرفی خواهیم کرد.
قارچ سفید
افراد مبتلا به دیابت بهتر است از برخی مواد خوراکی استفاده کنند که به تدریج انرژی را آزاد کرده و موجب کاهش التهاب می شود. حال محققان به این نتیجه رسیدند خوردن قارچ های دارای کلاهک سفید برای افراد دیابتی سودمند است.
محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا عنوان می کنند قارچ های دارای کلاهک سفید با بهبود اجتماع میکروبی روده می توانند به تنظیم گلوکز در کبد کمک کنند. این یافته می تواند به شیوه ای جدید برای درمان دیابت تبدیل شود.
«مارگریتا کانتورنا»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در این مطالعه موش ها با قارچ های دارای کلاهک سفید تغذیه شدند. ما مشاهده کردیم ترکیب میکروب های روده برای تولید بیشتر اسیدهای چرب دارای زنجیره کوتاه بخصوص پروپیونات از سوکسینات تغییر کردند.»
به گفته وی، تحقیق قبلی نشان داده است که سوکسینات و پروپیونات می توانند تجلی ژن های موردنیاز برای کنترل تولید گلوکز را تغییر دهند.
به گفته کانتورنا، «کنترل بهتر گلوکز برای دیابت و همچنین سایر بیماری های متابولیکی ضروری است.»
محققان در این مطالعه مشاهده کردند مصرف قارچ موجب آغاز واکنش زنجیره در بین باکتری های روده شده و جمعیت Prevotella، باکتری تولیدکننده سوکسینات و پروپیونات، را گسترش داد. این اسیدها می تواند تجلی ژن های کلیدی در مسیر بین مغز و روده را که به کنترل تولید گلوکز کمک می کند تغییر دهند.
محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که قارچ ها در این مورد به عنوان پری بیوتیک عمل کرده و باکتری های سودمند در روده را تغذیه می کنند.
از دیگر خواص قارچ بدانید که :
کمک به سلامت استخوان
قارچ یک منبع غنی از کلسیم است. این ماده برای قدرت و استحکام استخوان فایدهی زیادی دارد. اگر قارچ را به طور مداوم در رژیم غذاییتان بگنجانید خطر ابتلا به پوکی استخوان، درد مفاصل و کاهش تحرک را کاهش میدهید.
کمک به جذب مواد مغذی
ویتامین D به سختی در سبزیجات پیدا میشود و در واقع شکل خوراکی این ویتامین خیلی کم است. اما قارچ سرشار از ویتامین D است و این ویتامین به جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر کمک میکند. به علاوه قارچ مقدار زیادی کلسیم و فسفر هم دارد. حالا که میدانید قارچ حاوی چه مواد و ویتامینهای مفیدی است و با خواص قارچ برای سلامتی آشنا هستید باید هر وقت توانستید قارچ بخورید.
مفید برای تقویت سیستم دفاعی بدن
ارگوتیونین یک آنتیاکسیدان قوی است که در قارچ وجود دارد. این ماده از شما در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند و قدرت سیستم دفاعی بدنتان را هم بالا میبرد. ارگوتیونین در واقع آمینواسیدی است که سولفور دارد. جالب است بدانید اگر بدنتان کمبود سولفور داشته باشد، اصلا متوجه نمیشوید و علائمش را نمیبینید. خیلی از مردم این مشکل را دارند و خودشان اصلا نمیدانند. این آنتیاکسیدان خیلی مهم فقط در قارچ وجود دارد و میتواند حسابی قدرت سیستم دفاعی بدنتان را تقویت کند. ارگوتیونین به حذف رادیکالهای آزاد هم کمک میکند. رادیکالهای آزاد ترکیبهای پیچیدهای هستند که حین فرایند متابولیسمِ سلولها آزاد میشوند و میتوانند آزادانه در بدن بچرخند و به سلامتیتان آسیب برسانند. پس آنتیاکسیدانها مثل ارگوتیونین برای سلامتی خیلی مهم هستند.
قارچ آنتیبیوتیکهای طبیعی (شبیه پنیسیلین که از خود قارچ بهدست میآید) هم دارد که از رشد باکتریها و دیگر عفونتهای قارچی جلوگیری میکند. پلیساکاریدها و بتاگلوکانهای مشابه میتوانند سیستم دفاعی بدنتان را تنظیم و تحریک کنند. آنها برای درمان زخمهای غشایی و جلوگیری از ایجاد عفونت هم مفید هستند. ترکیب خوبی هم از ویتامینهای B ،Aکمپلکس و ویتامین C در قارچ وجود دارد که به تقویت سیستم دفاعی بدنتان کمک میکند.
کنترل فشار خون بالا
تحقیقات زیادی نشان میدهند که قارچ مقدار زیادی پتاسیم دارد. این ماده به گشاد شدن رگها کمک میکند و کشش و فشار رگها را کاهش میدهد، در نتیجه فشار خون پایین میآید. فشار خون بالا عوارض و خطرهای مرگآوری مثل سکته و حملهی قلبی دارد. پتاسیم با افزایش جریان خون و اکسیژن به مغز، فعالیت اعصابتان را تحریک میکند و باعث میشود هوشیاری و آگاهیتان بیشتر شود. تحقیقات نشان دادهاند که با افزایش سطح پتاسیم، هوشیاری و دانش هم بالا میرود.
وجود مس
مس برای سلامتی مفید است و در قارچ هم وجود دارد. مس، جذب آهن موجود در غذا را تنظیم میکند. آهن در اندامهایی مثل کبد ذخیره میشود و با کمک مس میتواند آزاد شود. قارچ مقدار زیادی آهن هم دارد. پس با مصرف قارچ یک تیر و دو نشان زدهاید: سلامت استخوان و مبارزه با کمخونی.
وجود مقادیر زیاد سلنیوم
سلنیوم موجود در قارچ یکی از مهمترین عناصری است که معمولا به سادگی از کنار آن میگذرند. شاید مهمترین منبع سلنیوم پروتئین حیوانی باشد اما قارچ یکی از بهترین راههای تأمین مقدار سلنیوم مورد نیاز برای گیاهخوارهاست. سلنیوم به مقدار زیاد در قارچ وجود دارد و با تقویت استخوان به سلامتی کمک میکند. تازه برای سلامتی دندان، ناخن و مو هم مفید است. به علاوه این مادهی مغذیِ مهم یک آنتیاکسیدان قوی هم هست که بدن را از شر رادیکالهای آزاد راحت میکند و قدرت سیستم دفاعی بدن را افزایش میدهد. میزان دسترسی سلنیوم موجود در قارچ به خون، به عاملهای مختلفی بستگی دارد اما اغلب قارچهای موجود در بازار مقدار زیادی مواد معدنی دارند.
کمک به کاهش وزن
خواص قارچ – کاهش وزن
آیا میدانستید یک رژیم غذایی کمچربی برای کاهش وزن و ماهیچهسازی عالی است؟ یکی دیگر از خواص قارچ داشتن پروتئین کمچرب است، به این ترتیب بیشتر چربیهای موجود در آن برای هضم پروتئینهای غذایمان مصرف میشوند. به علاوه پروتئین موجود در قارچ کربوهیدرات کمی دارد و فاقد چربی و کلسترول و سرشار از فیبر است. با این ترکیب فوقالعاده، قارچ به کاهش وزن خیلی کمک میکند. با توجه به تراکم بالای مواد مغذی موجود در قارچ، این ماده از خیلی از میوهها و سبزیجات دیگر بهتر است و محققان اعتقاد دارند که این گیاه جزو معدود موادی است که میتوانید هر چقدر دوست داشتید بخورید و از خواصش استفاده کنید. عارضهی جانبی خاصی هم ندارد.
یک تحقیق نشان داده است اگر هر روز گوشت قرمز را با یک فنجان قارچ جایگزین کنید به راحتی در یک بازهی زمانی استاندارد وزن کم میکنید و لاغر میشوید. تازه برخلاف بقیهی رژیمهای لاغریِ دیگر، میتوانید وزنتان را به راحتی حفظ کنید.
اما حواستان باشد:
قارچ میتواند خطرناک هم باشد! قارچها انواع مختلفی دارند که خیلیهایشان سمی هستند و نمیشود آنها را خورد اما، ظاهر آنها با انواع خوراکیشان مو نمیزند. پس الان که خواص قارچ برای سلامتی را میدانید، نباید هیجانزده شوید و هر نوع قارچی را که در جنگل دیدید بخورید؛ مگر اینکه از قبل برای شناخت قارچها آموزش دیده باشید. قارچها میتوانند به خوبی، مواد خوب یا بدی را که در محل رشدشان وجود دارد، جذب کنند. این قابلیت باعث میشود که خواصِ قارچ برای سلامتی هم اینقدر زیاد باشند و هم، اینقدر خطرناک. خیلی از قارچهایی که در زمینهای غیرکشاورزی پیدا میشوند فلزهای سنگین دارند که از راه آلودگی هوا و آب به آنها منتقل شدهاند. پس فقط به فروشندههای معتبر اعتماد کنید و همیشه از شرکتهای معتبر خرید کنید یا خودتان از یک فروشگاه قابل اعتماد بذر قارچ را بخرید و تحت شرایط کنترل شده این گیاه را پرورش بدهید. یک قارچ سمی در غذا میتواند خیلیها را مسموم کند و باعث بیهوشی، مسمومیت گوارشی، تهوع، استفراغ، تشنج، درد شدید و دیوانگی شود. حتی بعضی از انواع قارچ میتوانند کشنده باشند. پس قارچهایی را که رنگشان عوض شده یا با رنگ قارچهای معمولی متفاوت است، اصلا نخورید.
حالا خواص قارچ برای سلامتی را میدانید و با خطرهای احتمالی هم آشنا شدهاید، پس با این اطلاعاتِ کافی و خیال راحت قارچ را جزئی از برنامهی غذایی روزانهتان کنید و از فواید بینظیرش لذت ببرید!
علائم مسمومیت با قارچ های سمی مشابه با قارچ خوراکی!