آیا با ماهی تیلاپیا آشنا هستید؟ آیا می دانید مصرف ماهی تیلاپیا چقد خطرناک است؟ اگر اطلاعاتی درباره ماهی تیلاپیا ندارید این مقاله را بخوانید و متوجه خواهید شد که بهتر است هرگز ماهی تیلاپیا مصرف نکنید!
هرگز ماهی تیلاپیا مصرف نکنید!
ماهی تیلاپیا در بسیاری از کشورهای آسیا، آفریقا و ایالاتمتحده پرورش مییابد. این ماهی نسبت به سایر ماهیها قیمت پایینی دارد و به سبب سهولت مصرف، طرفداران بسیاری دارد. تیلاپیا مثل بسیاری دیگر از ماهیها تیغهای آزاردهنده ندارد و گوشت آن به راحتی فیله و پخته میشود اما در سال 2008، متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه «ویک فارست» گزارشی از یک تحقیق منتشر کردند که خبر از مضرات ماهی تیلاپیا میداد. تیلاپیا میزان بالایی امگا 6 دارد. این نوع اسید چرب مزایایی برای ترمیم بافتهای آسیبدیده بدن دارد اما در عین حال مصرف بیش از اندازهاش هم خطرات بسیاری مثل اختلالات مغزی به دنبال دارد و درواقع در این نوع ماهی میزان اسید چرب امگا 3 از امگا 6 بسیار کمتر است.
دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه در مورد نسبت این دو نوع اسید چرب در دو ماهی تیلاپیا و سالمون به سیب سبز میگوید: بهطور معمول اسید چرب امگا 3 باید بیشتر از اسید چرب امگا 6 باشد. بهطور مثال نسبت امگا 3 به امگا 6 موجود در ماهی سالمون 10برابر همین اسیدهای چرب در ماهی تیلاپیاست و همین نسبت به خوبی ارزشهای غذایی این نوع ماهی را مشخص میکند. در 300 گرم ماهی تیلاپیا، 67 میلی گرم امگا 3، 84 میلیگرم امگا6 و 16 میلی گرم کلسترول وجود دارد و همین آمار میتواند به شما نشان دهد که این ماهی علاوه بر امگا6، دارای میزان بالایی کلسترول هم هست.