عمل زیبایی سینه از کارهای مورد علاقه بعضی از خانم ها ست اما ترس از ایجاد مشکل در دوران شیردهی آنها را دچار تردید می کند. آیا شیردهی با ایمپلنت پستان اماکن پذیر است؟ جواب این سوال را در این مقاله بیابید.
امکان شیردهی با ایمپلنت پستان وجود دارد؟
بله، شیردهی با ایمپلنت ممکن است، اما ایمپلنت های پستان می تواند توانایی مادر برای تولید شیر کامل را تحت تاثیر قرار دهد و این نکته که آیا فقط بخشی از تغدیه به وسیله شیر مادر می تواند تامین شود یا تمام آن بستگی به موارد زیر دارد:
نوع عمل جراحی
آیا در کانال های شیر، زخم وجود دارد یا خیر؟
تا چه اندازه بافت غدد لنفاوی قبل و بعد از عمل وجود دارند؟
همانند تمام زنان، موفقیت شیردهی به وسیله پستان بستگی به داشتن اطلاعات صحیح در مورد مواد اولیه ایمپلنت کار شده، موقعیت قرار دادن آنها و مدیریت شیردهی دارد. دانستن اینکه چگونه می توان شیر مادر را افزایش داد، نیز مهم است.
آیا ایمپلنت های پستان بر تغذیه با شیر مادر تاثیر می گذارند؟
ایمپلنت های پستان می تواند تامین شیر مادر را کاهش دهد. میزان خسارت بستگی به عوامل زیر دارد:
1. تاثیر محل برش بر شیردهی با ایمپلنت پستان
از آنجا که برشی برای قرار دادن ایمپلنت ایجاد می شود، میزان آسیب به غدد شیر، کانال ها، اعصاب و یا تامین خون تحت تاثیر قرار می گیرد. اگر برش بر روی لبه نوک پستان و آرئول انجام شود، می تواند اعصاب نوک پستان را تحت تاثیر قرار دهد و عصب را بریده و باعث ایجاد رفلکس عصبی هورمونیک مورد نیاز برای تولید و انتشار شیر مادر شود.
2. موقعیت ایمپلنت
جایی که ایمپلنت قرار می گیرد و اندازه ایمپلنت باعث ایجاد فشار بر قسمت های داخلی پستان می شود. پستان از بافت غده ای (برای ساخت شیر) در بالای لایه ای از ماهیچه تشکیل شده است. اگر ایمپلنت بین بافت غدد لنفاوی و لایه عضلانی قرار گیرد، گفته می شود که احتمال بیشتری برای فشار وارد کردن به مجاری و غدد وجود دارد که ممکن است بر جریان شیر تاثیر بگذارد و تولید شیر را کاهش دهد. برعکس، هنگامی که ایمپلنت زیر لایه عضلانی قرار می گیرد، گفته می شود که تاثیر زیادی بر تولید شیر ندارد. البته هنوز مطالعات تحقیقاتی معتبری درباره این ادعاها پیدا نشده است.
بافت زخمی
بافت زخمی ممکن است سبب سستی در پستان، تغییر شکل و درد شود و می تواند به مجاری شیر گسترش یابد و بر میزان شیردهی تاثیر بگذارد. اگر شیر نتواند آزادانه از پستان خارج شود، زنان دارای ایمپلنت ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به ورم پستان قرار گیرند.
4. عملکرد بافت سینه
جراحی زیبایی یا جراحی بازسازی برای افزایش سایز سینه به علت رشد غیرطبیعی سینه، ممکن است زیربنای عملکرد بافت پستان را تحت تاثیر قرار دهد. در چنین شرایطی، مشکلات شیردهی به طور مستقیم به این قضیه بستگی دارد و به جراحی ایمپلنت پستان ربطی ندارد، اما احتمالا مشکلات توسط ایمپلنت ها بوجود می آید که این مسئله در یک مطالعه مشخص شده است.
5. حساسیت وتاثیر آن بر شیردهی با ایمپلنت پستان
پس از عمل جراحی ایمپلنت پستان، برخی از مادران سینه های خود را حتی به لمس طبیعی توسط تغذیه با شیر مادر، بسیار دردناک و فوق العاده حساس می یابند. بعضی دیگر ممکن است بی حسی یا کرختی را در نوک پستان تجربه کنند، که این به علت رفلکس عصبی هورمون هایی که برای تولید شیر نیاز است، می باشد.
6. تولید شیر تصادفی
گاهی اوقات مادرانی که دارای ایمپلنت های سینه هستند، ممکن است تولید شیری بی ربط با شیردهی (گالاکتورهیا) یا گالاکتوسل (کیست شیر پر شده) داشته باشند. این معمولا به تراکم پس از عمل در اطراف ایمپلنت مرتبط است که اغلب نیاز به حذف ایمپلنت دارد.
آیا ایمپلنت پستان می تواند به شیر مادر وارد شود؟
اداره غذا و داروی ایالات متحده در سال 2013 گفت که هنوز مشخص نشده است که آیا مقدار کمی از سیلیکون ایمپلنت های پستان می تواند به شیر مادر وارد شود یا خیر.
مطالعه ای که اخیرا توسط سیمپل و همکارانش از نزدیک به 20 سال پیش جمع آوری شده است و در یک مجله جراحی پلاستیک و بازسازی منتشر شده است نشان می دهد که مقداری سیلیکون در شیر مادر و خون مادران دارای ایمپلنت در مقایسه با مادران بدون ایمپلنت یافت شد. آنها همچنین سیلیکون را در شیر گاو و فرمولا نیز یافت کردند. با این حال، این سیلیکون همانند سیلیکون مصنوعی نیست.
منبع الودکتر
پروتز سینه چقدر دوام می آورد؟