شام نخوردن اشتباه بزرگ در لاغری

atoosamirzavandi
شام نخوردن برای لاغر شدن یک باور اشتباه است که در بین افراد همه گیر گیر شده است. علت را در این مقاله بیابید.

شام نخوردن اشتباه بزرگ در لاغری است زیرا حذف کامل یک وعده از لحاظ قواعده رژیمی نادرست است و بیشتر باعث ایجاد بی حوصلی، خشونت … می گردد. در این مقاله به بررسی باورهای غلط برای لاغری پرداخته ایم.

شام نخوریم، لاغر می شویم

اشتباه رایج: خوردن شام دلیل اصلی چاقی است؛ بنابراین حذف آن باعث لاغری می شود.

حقیقت: اگر چه پژوهش های بسیاری این فرضیه را ثابت کرده اند اما نباید یک نکته ظریف را فراموش کرد؛ با وجود اینکه خوردن غذای زیاد در شب و چاقی به هم مرتبطند اما این دلیل نمی شود که یک رابطه علت و معلولی بین شان برقرار باشد. ما زمانی چاق می شویم که بیشتر از حد نیاز کالری دریافت کنیم و کمتر از حد معمول آنها را بسوزانیم؛ بنابراین میزان دریافت و سوزاندن کالری عامل اصلی چاقی است نه زمان آن. بنابراین متخصصان تغذیه توصیه می کنند به جای نگرانی درباره شب و روز به فکر میزان کالری دریافتی تان باشید.

نتیجه: نسوزاندن کالری اضافی عامل چاقی است نه خوردن شام.

آیا با شام نخوردن لاغر می شویم؟

حذف این وعده و یا وعده های دیگر کاملا اشتباه است و بیشتر موجب پرخاشگری، بی حوصلگی، خستگی و کاهش قدرت تمرکز و حافظه می گردد. فرد در طی روز باید ۳ وعده اصلی و ۲ میان وعده داشته باشد. به طور طبیعی قند خون بدن افراد بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلی گرم است و بعد از هر وعده غذایی این مقدار افزایش می یابد. پس از گذشت ۲ ساعت به حالت پایه همراه با حس گرسنگی باز می گردد و اگر آن را سرکوب کنید نتیجه معکوس داشته و شما تمایل بیشتری به غذاهای شیرین و پرکالری پیدا خواهید کرد. همچنین میزان کالری دریافتی افراد برای هر کیلو گرم وزن آنها حدود ۳۰ کیلو کالری است که برای یک فرد ۶۰ کیلوگرمی روزانه حدود ۱۸۰۰ کیلوکالری مورد نیاز است. حال با توجه به توضیحات اگر این میزان قند و کالری به بدن انسان نرسد، خود موجب مشکلاتی می گردد.

نتیجه اینکه برای کاهش وزن نباید وعده غذایی را حذف کرد، بلکه شام را در محدوده ساعت ۷ تا ۸ شب صرف کرد و بین صرف شام تا خواب در حدود ۳ ساعت فاصله وجود داشته باشد. زیرا تمامی هورمون هایی که کمک به متابولیسم بدن می کنند شب هنگام با ما استراحت می کنند در نتیجه کالری دریافتی نه تنها سوخته نمی شود بلکه تبدیل به چربی می شود و دیگر اینکه به ازای هر یک کیلوگرم وزن بدن در حدود ۲۰ کیلو کالری دریافت کنند، بدینوسیله هم وعده غذایی را حذف نکرده اید و هم به مرور زمان از نتایج مطلوبی برخوردار خواهید شد.

اشتباه رایج: فقط افراد پرخور چاق هستند.

حقیقت: پژوهش‌ها نشان داده‌اند که تنها یک سوم مبتلایان به چاقی در اثر پرخوری به این مشکل دچار شده‌اند. چاقی به عوامل بسیاری بستگی دارد که پرخوری تنها یکی از آنهاست و طبق نظر کارشناسان مهم‌ترین آنها نیست! زیرا تنها تعداد کمی از افراد آن‌قدر بی‌حساب و کتاب غذا می‌خورند که چاق می‌شوند.
بی‌تحرکی و ورزش نکردن عامل مهم‌تری در چاقی هستند، همچنین نباید از نقش ژنتیک، نحوه عملکرد غدد درون‌ریز، سبک زندگی، داروهای مصرفی و سوخت و ساز بدن غافل شد. پژوهش‌های دیگر نشان داده‌اند 95 درصد افرادی که رژیم می‌گیرند پس از کنار گذاشتن آن دوباره اضافه وزن پیدا می‌کنند. بنابراین یک برنامه کاهش وزن موفق تنها باید پس از تعریف دقیق و مناسب از سلامت و درک درست از وزن مناسب برای هر فردتنظیم شود زیرا در غیر این‌ صورت نتیجه‌ای ندارد.

نان تست چاق نمی کند

اشتباه رایج: اگر به جای نان معمولی از نان تست استفاده کنیم، دیگر چاق نمی شویم.

حقیقت: با وجود اینکه نان های سبوسدار که نان تست هم جزو این گروه است، ارزش غذایی بیشتری دارند اما گاهی تصور می شود در گروه نان های رژیمی قرار دارند اما کم و بیش به اندازه سایر نان ها کالری دارند. بنابراین اگر به مقدار زیاد مصرف شوند، می توانند باعث چاقی شوند. هر برش نان تست حاوی ۶۵ کیلوکالری است و هنگام برشته شدن این میزان به ۹/۶۴ کیلو کالری کاهش پیدا می کند. بنابراین برشته شدن تفاوت چندانی در میزان کالری نان های تست ایجاد نمی کند.

نتیجه: کالری نان تست از نان های دیگر کمتر نیست.

عوارض شام نخوردن

موجب پیری زودرس می گردد.

بر خلاف روز در شب حرارت به داخل بدن می رود و غذا زودتر هضم خواهد شد.

با دو شب پشت هم شام نخوردن نیرویی از بدنتان از بین می رود که تا ۴۰ روز باز نخواهد گشت.

منبع الودکتر

اخلال در خواب با نخوردن شام

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ